Oktober 2017

Als mij gevraagd wordt om een elevator pitch van mij en mijn bedrijf te geven, dan begin ik altijd met de zin "voeding is de rode draad in mijn leven". Eerst ging dat om fysieke voeding en daarna is de geestelijke voeding meer op het menu komen te staan. Hierbij zinspeelde ik vooral op het voeden van anderen. In de afgelopen maanden zijn daar hele nieuwe dimensies bij gekomen, die vooral betrekking op mijzelf hebben. Na wat vage klachten in het voorjaar kreeg ik in augustus de diagnose "suiker". Gezien de te hoge waarden zou medicatie gepast geweest zijn. In overleg met de arts werd dit echter nog even uitgesteld en gekozen om een gecontroleerd experiment aan te gaan om een rigoureuze verandering van leefstijl door te voeren. Het volste vertrouwen hebbend in een holistische aanpak, ben ik daarnaast onder professionele begeleiding op zoek gegaan naar de psychologische boodschappen achter de aanwezige symptomen. De focus lag hierbij steeds op het leven leven en beter worden; wat echt een hele andere energie is dan die van ziek zijn. Door het zelfhelend vermogen op deze manier "aan" te zetten, heeft het woord ziektewinst zo een hele nieuwe betekenis en definitie gekregen. Een verandering van mijn dagelijkse leven dat echt geen straf is en tot nu toe eigenlijk alleen maar goeds brengt. Ik eet iedere dag lekker met meer afwisseling, geniet van het bewegen, ben meer helder dan ooit en stroom bijna over van creativiteit. Het is een maatwerktraject met een geheel eigen ritme en karakter geworden met een super resultaat. Nog geen drie maanden verder ben ik ruim 7 kilo afgevallen en kreeg ik nog meer eer naar werken. De laatste onderzoeksuitslagen waren nl. zeer bevredigend. Volgens de statistieken ben ik weer in de gezonde zone aanbeland. De komende maanden zullen daarom in het teken staan van verankering en het kweken van een lange termijn houdbaarheid. Dit alles bevestigt voor mij dat met de juiste fysieke én geestelijke voeding veel geheeld kan worden (het TV-programma "Dokters van morgen", had hier recentelijk een mooie documentaire over). Welk recept is dan passend? Mijns inziens is dat niet een, twee, drie te zeggen, omdat het voor iedereen anders is. De samenstelling van het ideale menu is een intuïtief proces vanuit een innerlijk weten met daar waar nodig en mogelijk is een controlecheck langs energetische en wetenschappelijke meetlatten. Een weg die alleen succesvol zal zijn met een innerlijke drive, discipline en ook doorzettingsvermogen. Waarbij een goed netwerk van professionals, vrienden en familie, dat in voorkomende gevallen ook als vangnet kan fungeren, van groot belang is. Dank daarom aan allen van wie ik in de afgelopen tijd inzichten, steun. liefde en aanmoedigingen heb mogen ontvangen!


ENERGIEREADING EN VOEDNGSOPSTELLINGEN
Ben je er toe om nieuwe voeding te ontvangen? Wellicht is een energiereading of een voedingsopstelling dan iets voor jou? Je kunt contact met me opnemen over de mogelijkheden en/of het maken van een afspraak via 033-4451480 of info@coach-inn.nl.


10 NOVEMBER: VERDIEPING- EN TRANSFORMATIEDAG
Wil je eigen thema's uitwerken met of een verdieping aanbrengen in jouw systemische of energetische vaardigheden, dan ben je van harte welkom tijdens de Verdieping- en Transformatiedag op 10 november. Het programma wordt samengesteld op basis van de vragen van de deelnemers. Een dag met een educatief en ook experimenteel karakter, waar onder begeleiding volop geoefend kan worden en transformatieprocessen in gang gezet worden door het inbrengen van eigen thema's.


15 NOVEMBER: ENERGIEWERK-INN-SYSTEMEN (LEVEL 3) - NIEUW
Voel je de behoefte om het systemisch en energetisch werk dichter bij elkaar te brengen en blijvend met elkaar te verbinden? Dan is de nieuwe 5-daagse masterclass Energiewerk-Inn-Systemen (LEVEL 3) echt iets voor jou. Naast het verdiepen en verbreden van energetische en systemische (theoretische) kennis en vaardigheden is er ook veel ruimte voor zelfreflectie, spirituele ontwikkeling en persoonlijke groei.


24 NOVEMBER INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN
Op 24 november is er nog ruimte voor twee vraagstellers om met behulp van een familieopstelling een levensvraag uit te werken om zo patronen te doorbreken en in een nieuwe beweging terecht te komen.


14 DECEMBER ONDERSTEUNENDE OPSTELLINGEN BIJ FYSIEKE EN PSYCHISCHE AANDOENINGEN
Ben je benieuwd naar de manier waarop opstellingen een inzicht gevende en ook gerichte bijdrage kunnen leveren aan de healing bij psychische en fysieke aandoeningen dan vindt er op 14 december de interessante specialisatieworkshop "Ondersteunende opstellingen bij fysieke en psychische aandoeningen" plaats. De deelnemer maakt op een praktische manier kennis met verschillende systemische werkvormen die in dergelijke situaties ingezet kunnen worden. Ook is het mogelijk om tijdens deze dag eigen casuïstiek in te brengen.


TRAININGEN VOORJAAR 2018
Voor het voorjaar van 2018 staan er inmiddels weer verschillende trainingen gepland. Zowel op het gebied van het leren begeleiden van Opstellingen als ook van Energetisch Waarnemen.
11 januari: Coach-Inn Systemen (LEVEL 1)
23 januari: Specialist-Inn-Opstelingen (LEVEL 2)
21 februari: Vraaggericht Energie Waarnemen (LEVEL 1)


FILMTIP
In de afgelopen periode zag ik in een filmhuis twee films die ik zeer de moeite waard vond. De ene was "Walk with me". Een kijkje in de wereld van een op het Zen Boeddisme georienteerd klooster dat geleid wordt door lama Thich Nhat Hanh. De ander heette Mindfull Choice, die als ondertitel kent "In every lifetime, there comes a point when you realise there's got to be more...". Een documentaire over een project waarin aan gevangenen aangeboden wordt om onder begeleiding te mediteren. Dit heeft erg positieve uitwerkingen zowel voor het individu als ook op de sfeer in de gevangenis. Als je in de gelegenheid bent, dan zou ik zeggen, ga naar de bioscoop om deze films te zien!


CADEAUTIP
Zowel op mijn Coach-Inn Facebookpagina als ook voor deze nieuwsbrief hoop ik binnenkort een mijlpaal te bereiken. Voor de 500ste liker en de 1500ste volger ligt er daarom een Coach-Gourmet kaartenset klaar. Dus gun jij iemand dit cadeau, dan kun je wellicht iemand tippen om zich in te schrijven.
Sowieso wil ik het Coach-Gourmet graag nog een keer onder de aandacht brengen. Een leuk presentje voor Sinterklaas, Kerst of als relatiegeschenk voor het Nieuwe Jaar. Te gebruiken om tijdens de feestdagen samen te koken, lekker te eten en elkaar uit te nodigen voor een goed gesprek met prikkelende vragen.


NOG EVEN DIT
In de hoop dat de wetenschap en alternatieve geneeswijzen steeds meer hand-in-hand gaan en het succes ontdekken van een holistische aanpak, heb ik een persoonlijke collectebus voor en bij het diabetesfonds aangemaakt. Wellicht past het jou om hier aan bij te dragen.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Een weblog wordt bijgehouden op coach-inn.blogspot.com. Daar tref je ook de recepten van de in het Bolwerk geserveerde gerechten. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. Voor het bestellen van het Coach-Gourmet ga naar www.coachgourmet.nl. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.