............................................................................................

Wij wensen u een gezond en duurzaam 2014!

In 2013 hebben we met elkaar hard gewerkt aan verduurzaming in de zorg. Ook in 2014 zullen we onze goed lopende activiteiten doorzetten. We zullen dit jaar nog veel teruginvesteren in onderzoek, kennisontwikkeling en praktijkgerichte ontwikkeltrajecten.
 
Diverzio werkt in 2014 verder aan kwaliteit van leven en zorg door verduurzaming en regionale samenwerking met een solide                                                        Foto: Vakmedianet
economische basis. Inmiddels werken we met onze partners aan projecten bij zorginstellingen door heel Nederland en weet men ons goed te vinden. Vooral onze integrale aanpak levert veel winst op in de vorm van kostenbesparingen, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid, maaltijdbeleving, smaak en kwaliteit.
 
Kortom: we maken mensen gelukkiger en gezonder met goed eten tegen lage kosten. Hoe mooi kan je werk zijn? Namens het team van Diverzio wensen wij u een gelukkig, gezond, duurzaam en inspirerend 2014!
 
 
 

Twee trends voor 2014

1. Een duurzaam én rendabel restaurant
Hoe maak je restaurant en keuken in een zorginstelling meer rendabel en tegelijkertijd duurzaam? Door een integrale aanpak. Aan de ‘voorkant’ zorgen we voor een horecabenadering en werken we aan verhoging van de omzet, bijvoorbeeld door nieuwe menu’s, aanpassing van de ambiance, en door arrangementen samen te stellen. Aan de ‘achterkant’ zijn de juiste bezetting, de werkindeling in het team, de kwaliteit van koken en de inkoop onze schakelpunten. Onze benadering met waste management als vertrekpunt blijkt een goed en praktisch hulpmiddel. Zeker nu 2014 door de Alliantie Verduurzaming Voedsel is uitgeroepen tot het ‘Jaar tegen Voedselverspilling’!
 
Lees over onze duurzaamheidsmethode in Gastvrije Zorg: Duurzaam koken en kosten besparen? en Arts en Auto: Voordeel met voeding
 
 
2. Smaak en smaaksturing
Sturen op smaak wordt steeds belangrijker in de zorgmaaltijd. Hoe kun je gezonde, betaalbare en smaakvolle gerechten ontwikkelen voor patiënten en ouderen met een smaakhandicap? Essentieel voor een sneller herstel bij patiënten en om ondervoeding tegen te gaan. Wij werken daarom met en voor partners om gerechten op smaak te brengen, waardoor de bordjes leeg terugkomen. We introduceren smaakpanels binnen zorginstellingen, ontwikkelen samen recepturen, bieden werkmethoden en tips & tricks. Bijvoorbeeld: proef altijd af!
 
 
 
..............................................................................................................................
  

Lessons learned in 2013

Met gezamenlijke energie en toewijding hebben we veel in gang gezet en bereikt in het afgelopen jaar. Wat we terugkregen van onze partners:

Kennis van zaken
We weten waar we over praten op gastronomisch en bedrijfskundig vlak. Dat maakt ons geloofwaardig en hierdoor krijgen we mensen mee.
Mensen betrekken
We kunnen werken op organisatiebreed niveau. Naast goede ondersteuning voor directies bij visieontwikkeling en planning, weten we ook de mensen op de vloer te betrekken, te motiveren en met plezier te laten werken aan verbetering van eten.
Vlot tempo en doorzetten
We hebben gemerkt dat naast kennis en ervaring ons doorzettingsvermogen helpt om zaken voor elkaar te krijgen. Aandacht besteden aan ideeën is goed, maar niet te lang blijven praten. We werken concreet en vlot, waardoor mensen zien wat ze aan ons hebben.
 
 
  
 
   
 
Voor meer informatie: www.diverzio.nl
 
 
© Copyright Diverzio
Niets uit deze nieuwsbrief mag in enige vorm of op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever worden gebruikt. Stichting Diverzio en de bij deze nieuwsbrief betrokken redactie en medewerkers zijn niet aansprakelijk voor mogelijke gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de in deze nieuwsbrief opgenomen informatie.
 
 
..................................................... 
 
Gastvrijheid in 15 seconden volgens Jelle Ferwerda:
 klik op de foto voor de link   
 
..................................................... 
 
Gastvrijheid in 21 seconden volgens Koen Nouws Keij:
 klik op de foto voor de link   
 
 
 
 
 
 
Onze partners
 

 
 
Het team van stichting Diverzio werkt aan duurzame inkoop, vers voedsel en een gezonde economie in de regio, voor zorginstellingen en overheid.
 
  Telefoon 024 36 61 352 -  Wighenerhorst 37 6603 KH - WIJCHEN
Kamer van Koophandel nr 53860055