14 september 2017
 
 Herfst in september
Groninger Blaarkop Webshop Boerderij Blog
De Rowolmer Fair
Zondag 10 september was het weer zover: de Rowolmer Fair in ons dorp Roderwolde. 
Wij stonden er, net als vorig jaar, met onze Broodje Blaarkop Burger. En het was weer een groot succes: voor 15 uur waren we uitverkocht! Mensen kwamen bewust naar onze stand om weer zo'n lekkere hamburger als vorig jaar te kopen. Dat maakt ons blij.
Natuurlijk is de verkoop van de hamburgers voor ons vooral een heel mooie (en lekkere) manier om onze boerderij en webwinkel onder de aandacht te brengen. En ook dat lukte goed, tussen de hamburger verkoop hebben we leuke gesprekken gehad met geïnteresseerden. En er komen ook weer mooie samenwerkingen uit voort.
Het was een mooie dag: volgend jaar weer!
 
Samenwerkingen
Sinds het allereerste begin van Eytemaheert is er al een samenwerking met restaurant Het Feithhuis (Groningen). Daar stond ons vlees als eerste op het menu. En nu is de samenwerking sterker dan ooit met het organiseren van evenementen en met de op handen zijnde nieuwe huisstijl en de nieuwe menukaart van Het Feithhuis. 
Maandag 4 september organiseerde Het Feithhuis een heus staldiner in één van onze stallen. De gasten? De ondernemers van de Noordelijke Online Ondernemers. Ook enkele van onze koeien maakten deel uit van de avond: we hadden een aantal koeien voor die avond op stal gezet, om aan de gasten een complete beleving te kunnen geven. Dit gaan we vaker doen!
 
 
De Koeien
De koeien doen het goed: de kalfjes groeien, de moeders voeden en de rest vertoeft goed. De nu nog drachtige koeien zullen pas in het vroege voorjaar hun kalf krijgen.
Met de plots ingetreden herfst (veel regen) zullen de koeien waarschijnlijk eerder dan vorig najaar op stal komen. Met zulke natte omstandigheden zullen ze snel de grond vertrappen en daardoor te weinig te eten hebben.
We hopen natuurlijk dat er toch nog iets van een zonnige nazomer in zit, maar daar lijkt het voorlopig niet op. Voor nu kunnen ze nog wel een poosje buiten blijven lopen, maar we houden goed in de gaten of ze het nog naar hun zin hebben in de wei.
 
 
Stro
In augustus hebben we stro geoogst. Op een zonnige donderdag hebben we het prachtige stro geperst en vervoerd naar onze boerderij. Dit stro zal in de stalperiode gebruikt worden als stalstrooisel, zodat de koeien warm, schoon en comfortabel kunnen leven in de stal. 
Het was hard werken, maar zoals voor alles geldt: vele handen maken licht werk.
 
Stoofvlees en gehakt

Stoofvlees en Gehakt pakket
 
€ 45,00
lamsschouder

Lamsschouder
 
€ 3,40

Ondertussen in de webwinkel...
Herfst op je bord
De herfst heeft al echt haar intrede gedaan in ons land, met gisteren de eerste herfststorm.
Dat betekent voor veel mensen dat er weer behoefte is aan voedzaam najaarseten. Stoofvlees is daar bij uitstek geschikt voor. Denk bij je volgende Eytemaheert bestelling eens aan het 5 kg pakket met Stoofvlees en Gehakt en aan Lamsschouder.
Heerlijk, eerlijk, verwarmend en smaakvol. Perfect voor grauwe, natte herfstdagen.
 
Brood
Wij en de biologische bakker zijn in de laatste fase van het testen van heerlijk biologisch brood, halfgebakken zoals dat heet, zodat de klant het brood thuis af kan bakken. In de volgende nieuwsbrief gaan we er meer over vertellen.
Nu zullen we de komende tijd eerst nog een aantal klanten verrassen met een bijgeleverd 'testbrood', met het vriendelijke verzoek het brood af te bakken, te proeven en ons te vertellen wat ze er van vinden. 
 
Rechtstreeks van de boer Duurzaam kwaliteitsvlees Korte levertijden