BHIC dit jaar druk met historische “roadshows

Ook in 2013 zijn we druk met onze historische tour door het werkgebied. In ‘Terug in de tijd met René’ is er veel aandacht voor mooie verhalen en oude films en foto’s van en over de gemeenten die wij bezoeken. Dit jaar zijn we te gast in: Maasdonk, Oss, Boekel, Grave, Veghel en zéér binnenkort (op 21 februari) in Landerd (Schaijk).

Verder lezen

Een Graafs juweeltje uit 1473

Verder lezen

Reden voor een feestje!

Verder lezen

 

Beste verhalen deze maand

“Het heele konijn komt mij verdacht voor”

Lambertus Sidler ging er die zaterdag 13 november in 1937 vanuit dat hij een tam konijn kocht van Drieske Bergman, maar was dat wel zo?

De missionaris vertelt…

Op 6 februari 1928 verliet Gerard Vloet, inmiddels pater Xaverius O. Carm., voorgoed zijn ouderlijk huis. Hij ging op reis naar zijn missiepost in Java. Vandaar schreef deze blogger avant la lettre over zijn reis en zijn missiegebied naar huis, of liever… naar de krant.

Ontmoeting met een globetrotter

Voor Rini was het doel van die bewuste ochtend eigenlijk het kerkbezoek, maar deze ontmoeting in Heesch deed hem veel meer vooral vanwege het avontuur dat er achter zat. Lees het verhaal over een Deense onderwijzer en zijn bijzondere geschenk voor niemand minder dan Gina Lollobrigida. (bijdrage: Rini de Groot).

Werkdammers helpen in nood (1953)

Deze maand precies 60 jaar geleden teisterde een watersnood Zuidwest Nederland. Ook grote delen van Werkendam kwamen onder water te staan. Waarom werden Werkendammers dan naar de Zeeuwse rampengebieden gestuurd?

En ze leefden nog lang en gelukkig

Als je oude trouwregisters doorbladert, springt je vaak slechts geluk in het oog. Maar in 1638 werd in het register van Veghel een trouwerij zónder lang en gelukkig einde ingeschreven…

Criminele vrouwen maken archief onveilig

Volgens onderzoek komen jaarlijks 30.000 vrouwen in aanraking met de politie tegenover 160.000 mannen. Wie regelmatig in archiefdozen neust, merkt dat criminele vrouwen ook het archief onveilig maken.

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd welk verhaal

deze twitteraar geweldig vindt?

Kijk dan hier

 

 

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00