Februari 2021
In deze nieuwsbrief:
 
Rubriek corona in Vragenplanner
Het is logisch om meer te willen weten over hoe leerlingen, ouders en medewerkers deze coronatijd op school ervaren. Daarom is er een nieuwe rubriek toegevoegd aan onze Vragenplanner!
In de rubriek “Corona” komen vragen terug over de periode van afstandsonderwijs, maar natuurlijk ook hoe het nu op school gaat. Kijk in de Vragenplanner om te zien welke vragen er onder deze rubriek vallen.
 
 
 
Adviesgesprek schoolprofilering

 
De afgelopen tijd is ons e-book ‘Schoolprofilering’ boven verwachting vaak besteld. Leuk om te zien! Naar aanleiding van de grote interesse hebben we besloten om gratis adviesgesprekken schoolprofilering aan te bieden.
Ronald Dulmers, eigenaar van Scholen met Succes, zal deze gesprekken voeren. Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van scholen bij het creëren van marktsucces door middel van onderzoek, profilering en effectieve in- en externe communicatie. Klik hier voor meer informatie of meld u direct aan.
 
 
Een Tevredenheidspeiling, zo werkt dat
Een Tevredenheidsonderzoek aanvragen, hoe gaat dat in z’n werk? Hieronder wordt het proces beschreven!

Het is maandagochtend 10 uur als de telefoon gaat. Het is Anja, de directeur van De Regenboog. Zij is benieuwd waar de ouders, leerlingen en medewerkers van haar school tevreden over zijn en vooral ook naar wat zij noemen als verbeterpunten.

Lees hier verder
 
 
Monitoringsgegevens Sociale veiligheid leerlingen

 
Afgelopen schooljaar was het aanleveren van de monitoringsgegevens Sociale Veiligheid van leerlingen niet verplicht. Dit schooljaar is dat wel weer het geval en zijn er veel scholen bij ons mee aan de slag gegaan.
Dit levert zo nu en dan praktische vragen op wat betreft het uploaden van gegevens naar Scholen op de Kaart en het doorleveren van de gegevens naar de Inspectie. Wij nemen hierin zo veel mogelijk uit handen, lees hier wat wij doen, wanneer dit gebeurt en wat u hier zelf nog voor moet doen. 
 
Hoe staat onze school bekend?
Ouders willen het beste voor hun kind, het kiezen van een school is daardoor vaak niet eenvoudig. Het imago speelt een grote rol bij de schoolkeuze. Maar hoe komt het imago tot stand en hoe kom je erachter hoe je school bekend staat?

Lees hier verder