Efter att vi blivit bortblåsta av - I Shouldn’t Care - och endorfinförtrollande av - Native Tongue - är vi nu redo att möta Spunsugars debut EP - Mouth Full of You - som släpps idag.
 
Artist: Spunsugar
Titel: Mouth Full of You
Släppdag: 26 september
Skivbolag: Adrian Recordings
Producerad av Joakim Lindberg i Studio Sickan
 
Spotify: https://open.spotify.com/album/63z9yCcyc7fQyRY4Zk4L9L?si=VASAh0xEQ1mP3jB7PmTnjA
iTunes: https://music.apple.com/se/album/mouth-full-of-you-ep/1476375220
Bandcamp: https://spunsugar.bandcamp.com/album/mouth-full-of-you
 
 
Video: https://youtu.be/6D70iBU-9zY
 
Spunsugar är en intensivt riff-baserat shoegaze-rock-trio med melodier i fokus. I den nya vågen av ung ny svensk shoegaze har Spunsugar sin naturliga plats.  
 
"Vi är avkommor till bönder, bibelbältets-fundamentalister och trailer trash. Det är de referenserna vi har och det är det som formar vårt sound.” - Spunsugar
 
Från ny intervju i HYMN:
 
Hur skulle ni själva beskriva er musik? Nämn några band som influerat ep:n.

Felix: – Vi brukar säga att det är alternativ rock med shoegaze-influenser. Vi har en bakgrund inom mycket hård musik, vilket jag tycker lyser igenom.

Elin: – Vår musik är distad men melodisk, och har ofta poppiga sångmelodier och sånt gött. Jag har en förkärlek till snabb och ganska noise-ig shoegaze, till exempel Ringo Deathstarr, Broken Water och Static Daydream.

Cordelia: – Jag lyssnar väldigt mycket på det man under sent 90-tal slarvigt benämnde som ”alternative”, typ Smashing Pumpkins, Garbage och Curve och den enda musiker vars texter jag tycker är perfekta är Courtney Love. Jag tror att mina texter kan vara rätt krassa för jag har nog skolats av henne.
 
"Spungsugar har kokat ner sina tankar om kärlek och lingvistik till en melankolisk och förvrängd poplåt. "Native Tongue" är bandets andra singel och bjuder på intensiv shoegaze i kombination med klädsamt mjuka vokaler."
- Elin Strömberg - P3 
 
Året innan de började samarbeta med Adrian Recordings spenderade de med att skriva, repa och spela gigs. Ibland spelade de för vänner på fester och ibland på etablerade scener. Hybrisen att spela tillsammans i kombination med att vara självförminskande gav dem pushen att skriva en uppsjö av låtar, däribland deras två singlar "I Shouldn’t Care” och ”Native Tongue".

 
 
Cordelia Moreau
Elin Ramstedt
Felix Sjöström
 
 Omslag: https://www.dropbox.com/s/k6fzpy660wrsn52/OMSLAG%20SPUNSUGAR%20EP.jpg?dl=0
Pix: https://www.dropbox.com/sh/z51fzv0uvctl48a/AABhDQhIlfPbNXHLRlYRP56Ya?dl=0
Läs mer: http://adrianrecordings.com/artists/spunsugar/
 
Adrian Recordings
Sweden

 
www.adrianrecordings.com

ALICE BOMAN ANDREAS TILLIANDER BITCH HAWK BJÖRNS VÄNNER BOEOES KAELSTIGEN DAVID & THE CITIZENS DAVID FRIDLUND DEN SVENSKA TYSTNADEN DMITRY FYODOROV DÖDEN EDDA MAGNASON EMIL JENSEN FAMILJEN HENRIC CLAES HEY ELBOW JONAS LUNDQVIST LAAKSO LATELY LA LA MARCUS CATO MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS MEDBORGARBANDET MF/MB/ OLD POIZON_SW3 PRINTER RA SHARIF SHE’S WILD AGAIN TONIGHT SURF PHILOSOPHIES SVART KATT THE BEAR QUARTET THE FINE ARTS SHOWCASE THIS IS HEAD ULF STURESON VED YAST NEED FOR SPEED BO MEHR BOB HUND SPUNSUGAR