Nieuwsbrief 02 - Februari 2013
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

22-24 februari 2013
Coaching WK Masters Allround in Inzell
 
16-17 maart 2013
Coaching WK Masters Sprint in Salt Lake City
 
19-21 maart 2013
Coaching International Sprint en Long Distances races in Heerenveen
 
juli 2013
Techniekweken op het zomerijs van Inzell
 
september-november 2013
Techniekweken Inzell
 
TIP - TIP - TIP

ANALYSE VAN JE WEDSTRIJDEN

Wil je weten waar jouw topsnelheid ligt? Waar jij versnelt of het juist iets laat liggen: in de bocht of op het rechte eind?
 
Meld je dan bij Innosport lab als je een wedstrijd in Thialf hebt. Door middel van LPM (Local Position Measurement) maken zij een snelheidsprofiel. Met camera's wordt je race opgenomen en na afloop krijg je de analyse mee.
 
Zo weet je waar jouw kracht ligt en waaraan je nog verder kunt werken!
 
Hier vind je alle informatie.
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)  

F
acebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Toch zomerijs in Inzell!!
In tegenstelling tot eerdere berichten komt er toch zomerijs in Inzell.
 
De Duitse bond heeft haar besluit over het zomerijs na rijp beraad herzien en dus krijgt niet Erfurt maar wederom Inzell de gelegenheid zomerijs te maken!
 
Dit betekent dat de Max Aicher Arena in de zomer van 2013 haar deuren opent van zaterdag 29 juni t/m zondag 28 juli.
 
Uiteraard zal Schaatstraining advies & begeleiding deze zomerijsmaand weer in Inzell zijn om techniekweken te organiseren. In april zal de inschrijving hiervoor officieel open gaan. Heb je echter al voorkeur voor een van de weken, geef dit dan alvast via e-mail aan, dan zet ik je alvast op de voorlopige aanmeldingslijst.
Het zomerijs in Inzell betekent wel dat men nu opnieuw bekijkt vanaf wanneer de baan in het najaar open gaat. Op z’n laatst is dit zaterdag 14 september, maar mogelijk al één of twee weken eerder. Zodra dit bekend is, informeren we je weer.
 
Techniekweek met jouw team of selectie
Inmiddels wordt Schaatstraining advies & begeleiding steeds vaker benaderd om een techniekweek voor een compleet team of selectie te organiseren.
 
Heb jij ook interesse in een week met jouw schaatsmaatjes, selectieteam of vriendengroep? Meld je wensen dan bij Schaatstraining advies & begeleiding, zodat we kunnen kijken hoe we dit vorm kunnen geven.
 
Heb je daarbij voorkeur voor een specifieke periode, meld dit dan tijdig, zodat we 'jullie' week vóór het openzetten van de ‘openbare inschrijving’ kunnen reserveren.
 
Interesse? Mail naar info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Sprintweek geslaagd
Rondom de International SPRINT CLASSICS voor Masters in Inzell op 2 en 3 februari, organiseerde Schaatstraining advies & begeleiding weer een techniekweek.
 
In de dagen voor de sprintvierkamp werd er gewerkt aan het technisch en mentaal voorbereiden van de deelnemers. Tijdens het weekend werden er door de meeste deelnemers erg mooie tijden neergezet. En tot slot hebben we drie dagen op prachtig rustige uren aan de techniek kunnen slijpen.
 
Alles met het oog op het NK en de WK's deze en volgende maand. Zeker de laatste training, die plaatsvond op exclusief ijs voor onze groep, waarbij de wereldtop tijdens hun warming-up toekeek, was een bijzondere afsluiting.
Een impressie van de SPRINT CLASSICS vind je hier.
En een korte impressie van de techniekweek vind je hier.
 
 
 
Mooi NK Masters in Deventer
Afgelopen weekend, 9 en 10 februari, vond het NK Masters Allround en Afstanden plaats op ijsbaan De Scheg in Deventer. 
 
Veel sporters die Schaatstraining advies & begeleiding begeleidt stonden daar uiteraard aan de start en dus was Schaatstraining advies & begeleiding beide dagen aanwezig voor coaching en begeleiding.
 
De organisatie liep gesmeerd en het ijs werd prima verzorgd. Wel speelde de kou flink parten. We werden echter getrakteerd op veel mooie races en vooral veel onderlinge strijd. Zeker de laatste afstand liet mooie gevechten zien.
 
Kortom, een mooi toernooi, waarin meermalen duidelijk werd dat focus op de techniek in plaats van op de tegenstander of eindtijd het meest oplevert...
 
Nogmaals gefeliciteerd met de behaalde prestaties!