Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF DECEMBER
 2019

Gemakkelijk computeren met Active 3.0
Acticomm ActiveEr is een nieuwe versie van de Active software. Active is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Acticomm, maar is nu ook te gebruiken op elke andere Windows computer. Zo geeft u elke computer een eenvoudig bureaublad met duidelijke knoppen, speciaal voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
 
Active maakt computeren gemakkelijk en plezierig. Met grote knoppen met plaatjes kunnen gebruikers zelf spelletjes en andere programma’s opstarten, muziek luisteren en foto’s of filmpjes bekijken.
 
 
Nieuwe computerbediening op I-13 en I-16
Tobii Computer ControlDe I-13 en I-16 hebben een geheel nieuwe interface voor computerbediening: Computer Control. Hiermee wordt oogbesturing binnen Windows nog sneller en intuïtiever. U kijkt eenvoudig naar een gebied op het scherm om het ronde Computer Control menu op te roepen. Vervolgens kijkt u naar de gewenste actie om deze uit te voeren. Er is dus geen aparte taakbalk meer nodig en ook geen storende muispijl.
 
 
Een opvolger voor Tracker Pro
Tracker Pro 2De Tracker Pro hoofdmuis heeft een make-over gekregen. Het nieuwe Tracker Pro 2 cameraatje is supercompact, waardoor het niet alleen mooi past op het scherm van een pc of laptop, maar ook op een tablet. Net als zijn voorganger volgt de Tracker Pro 2 de bewegingen van een stickertje op uw hoofd, zodat u de muiscursor op uw computer of tablet volledig handenvrij met uw hoofd kunt besturen.
 
 
Lees- en schrijfhulp voor alle platformen
SprintPlusSprintPlus krijgt binnenkort een webapp. Deze app is platformonafhankelijk en werkt dus ook op iPad, Android, Mac en Chromebook. SprintPlus was al de gebruiksvriendelijkste, maar wordt daarmee ook de meest complete software voor iedereen met lees-, schrijf- en spellingsproblemen.
 
De webapp is standaard onderdeel van het SprintPlus abonnement. Heb je al een abonnement? Dan krijg je binnenkort ook toegang tot de webapp. Nog geen abonnement? Krijg dan nog tot 31 december 15% korting!
 
 
Scoren op posterformaat
Score posterMet de unieke A1 en A0 posterversies van het Score vocabulaire creëer je extra mogelijkheden om Score te gebruiken en beter te leren kennen, te modelleren en iedereen de kans te geven aan een gesprek deel te nemen. Deze Score posters zijn nu verkrijgbaar in de webshop Eelke Verschuur.
 
Bedien met je Tobii een tweede computer
AccessIT
Met AccessIT bedient u elke (tweede) computer via Snap op uw Tobii communicatieapparaat: gebruik de Tobii als toetsenbord en muis om de tweede computer te bedienen. U verbindt de Tobii draadloos met de andere computer via de AccessIT usb-dongel. Met een speciale paginaset voor Snap stuurt u vervolgens toetsenbord- en muiscommando’s naar de computer. Er zijn kant-en-klare pagina’s voor YouTube, Facebook, Whatsapp, Gmail, Word, web browsen en muisbesturing, maar u kunt ook zelf AccessIT pagina’s maken.
 
 
Veel nieuwe functies in TouchToTell
TouchToTell update
Er is weer een nieuwe update verschenen van TouchToTell, met veel mooie nieuwe functies, zoals een spectaculair gegroeide afbeeldingendatabase, vergrootfunctie, letterkaart met fonetische klanken, en meer!
 
 
Daarnaast heeft de Stichting ADAP onze Basiscursus TouchToTell geaccrediteerd voor logopedisten en ergotherapeuten. In deze cursus leert u de uitgebreide mogelijkheden van TouchToTell kennen en inzetten.
 
 
omiVista: ervaringen en onderzoek
Noah Wall met omiVista
 
Ontwikkelen met omiVista
Noah Wall werd geboren met een open ruggetje. Zijn hersenen functioneerden maar voor 2% en hij was verlamd vanaf de borst. Noah heeft experts van over de hele wereld versteld doen staan van de fysieke en mentale vooruitgang die hij de afgelopen jaren heeft geboekt. De omiVista droeg daaraan bij.
 
omiVista bij dementieomiVista bij dementie
De mogelijkheid om zelf (persoonlijke) activiteiten te maken is uniek voor de omiVista. Maar wat is het effect van persoonlijke projecties bij mensen met dementie? Afstudeerder Steven Molenschot observeerde bewoners van twee zorginstellingen en zag bij alle deelnemers een verbetering in de beleving.
 
 
 
En tot slot voor dit jaar...
 
Kerstgroet
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.