NIEUWSBRIEF
Jaargang 15 - Nummer 1 - Januari 2017
 

 

 
Sneeuw op de stranden aan
de Costa Blanca
 
Nieuwe jaar koud begonnen

2017 is begonnen met extreem lage temperaturen in grote delen van Spanje. Langs de Middellandse Zee kust, zover zuidelijk als Murcia en vervolgens weer in gedeelten van de Costa del Sol, lag sneeuw, op sommige plaatsen zelfs tot op het strand.
 
Inmiddels zijn de temperaturen weer iets gestegen en ligt er uitsluitend nog sneeuw op de plaatsen waar je het verwacht, op hoger gelegen plaatsen in de bergen en verder in het binnenland.
 
Spaanse Woningen
 
Als u op zoek gaat naar een Spaanse woning, is het wel handig om te weten hoe de verschillende woning-typen heten en welke kenmerken ze hebben. Dit geldt uiteraard voor zowel huur- als koopwoningen. In onderstaande uitzending van NICLA TV krijgt u meer uitleg over de benaming en de kenmerken van de diverse woningen onder de Spaanse zon.

 
Wat is de Cláusula Suelo?
 
Nadat het Europese Hof van Justitie op 21 december 2016 uitspraak deed over de zogenaamde Cláusula Suelo, die Spaanse banken tot 2013 opnamen in hun hypotheekvoorwaarden, zijn er bij NICLA veel vragen binnengekomen over wat deze clausule precies inhoudt en wat de te volgen stappen zijn.
Daarom een korte uitleg… Lees verder >>

 
Makelaar in Spanje
 
Kent u uw makelaar in Spanje?
In deze uitzending van NICLA TV een uitleg over de makelaardij in Spanje, waar u op moet letten en hoe u de diverse aanbieders van Spaanse woningen van elkaar kunt onderscheiden.

 
1.000 km op blote voeten...
 
NICLA had speciaal bezoek, twee gasten die een nachtje bleven slapen. Ilse en haar 2-jarige dochtertje Helinah zijn onderweg van Barcelona naar Gibraltar en ze maakten een tussenstop in Vera.
 
Ze lopen 1.000 km op blote voeten om aandacht te vragen voor de armoede in Kenya.
Met dit project willen zij geld inzamelen voor voedselpakketten, waterfilters en het kopen van schoenen voor de kinderen in het oost-Afrikaanse land, want ook zij lopen dagelijks tientallen kilometers op blote voeten om water te halen en om naar school te gaan. Lees verder >>

 
Bezichtigingen in Spanje
 
De bezichtigingen van de door u gewenste Spaanse woningen zijn de eerste stappen richting het onbekende. Nadat u zich goed heeft voorbereid, ingelezen en zoveel mogelijk informatie heeft verzameld, is het tijd om daadwerkelijk naar het zuiden af te reizen om het woningaanbod onder de Spaanse zon ter plaatse te gaan bekijken.

Op welke manier kunt u zich goed voorbereiden op de bezichtigingen in Spanje en waar moet u op letten als u eenmaal in Spanje bent om de gewenste woningen te bekijken? Dát en meer in deze uitzending van NICLA TV.

 

 
 
 
Antwoord op al uw vragen in NICLA TV

Heeft u vragen over zaken rondom de Spaanse woningmarkt? Stuur ze door en u krijgt antwoord via NICLA TV.
 
Elke dinsdagavond om 18.30 uur is NICLA TV Live en dus interactief te zien via de Live-Stream op de Facebook-pagina Spaanse Woning.

Stuur een mailtje met uw vragen en kijk op dinsdagavond vanaf 18.30 uur voor de antwoorden op uw vragen.
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.