logohkwvl
 
1

Heemkunde West-Vlaanderen

Nieuwsbrief Sprokkels 2012 - nr. 8

 

1

Vorming:
SketchUp en erfgoed


Op 1 december 2012 organiseert Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met Heemkunde West-Vlaanderen een initiatiecursus rond het gebruik van de gratis 3D-ontwerpsoftware Google SketchUp. Je kan er in zeer korte tijd een 3D ontwerp mee neerzetten.

lees verder

 

Prijs Heemkunde West-Vlaanderen 2013: nog twee maanden om artikels te nomineren

Op de Heemdag te Tielt op 5 mei ll. werd de Prijs Heemkunde West-Vlaanderen voorgesteld. Met deze geldprijs van 500 euro zal elk jaar op de heemdag een in onze provincie verschenen geschiedkundig artikel worden bekroond.

lees verder

 

 

Kringnieuws: Gestella lanceert digitale nieuwsbrief

Steeds meer heemkringen schakelen – met het oog op de stijgende verzendingskosten en de groei van de digitale communicatie - over naar de verspreiding van een digitale nieuwsbrief.

lees verder

 

 

Kringnieuws: tentoonstelling Prisoners of War te Zedelgem

Op dinsdag 6 november om 21.10 u. is op Canvas een historische documentaire te zien over het Britse krijgsgevangen-kamp in het voormalige munitiedepot te Zedelgem. Meteen is dit de laatste aflevering van de populaire tv-serie ‘Publiek Geheim’. Naar aanleiding van die documentaire richt het Gemeentearchief Zedelgem een tentoonstelling in. Bedoeling is een tipje van de sluier op te lichten over dit ‘vergeten’ stukje Zedelgemse geschiedenis.

lees verder

 

 

Petitie-actie Woordenboek van de Vlaamse Dialecten

 

Het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten (WVD) verzamelt de dialectwoorden van Oost-, West-, Zeeuws- en Frans-Vlaanderen en publiceert ze in thematische dialectwoordenboeken.

lees verder

 

Kringnieuws: boeken te koop

 

Brugs Ommeland vzw/Koninklijke Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle biedt een aantal nieuwe boeken te koop aan dumpingprijzen.

lees verder


 

Nieuw publicatie: Zeventien eeuwen Sint-Maarten

 

Onlangs verscheen het Jaarboek 2012 van Volkskunde West-Vlaanderen. Ditmaal is het gewijd aan de figuur van Sint-Maarten. Auteur Antoon Naert schetst een beeld van de evolutie van het Sint-Maartensfeest op de vooravond van 11 november doorheen de geschiedenis.

lees verder


 

Nieuwe publicatie: De melkerij van Moorslede

 

De Moorsleedse kaasmakerij, vandaag bekend onder de naam Belgomilk, opende recent haar nieuwe gebouwen waardoor de capaciteit verdubbelde. Isabelle De Keyser en Anneleen Lybeer van de heemkundige kring van Moorslede grepen die uitbreiding aan om een boek te maken over de geschiedenis van het bedrijf, dat in 1935 werd opgestart.

lees verder

 

Heemkunde Vlaanderen: Heemkunde Actueel II

 

Heemkunde Actueel II, studienamiddag voor heemkunde vandaag, richt zich op iedereen die wil nadenken, debatteren en ideeën opdoen over de uitdaging om het heemkundig landschap te diversifiëren.

lees verder

 

U mag deze nieuwsbrief gerust doorsturen of vrienden uitnodigen om zich in te schrijven voor de volgende nieuwsbrieven.


oude nieuwsbrieven kunt u lezen in ons

ons archief
 

 

 

[SUBSCRIPTIONS]