Producentbyrån Nyhetsbrev 16 juni 2021

Att avsluta våren är alltid en blandad känsla. Vi har längtat och längtat efter sommar och semester, och sedan helt plötsligt – bara sådär – så är vi här. Och så försöker man komma underfund med hur vi ännu en gång lyckades ta oss hit.

När vi tittar tillbaka på året som gått så får vi väl börja med att konstatera att vi är glada för att vi fortfarande finns kvar och att det fortfarande finns så många fantastiska scenkonstnärer som vill fortsätta samarbeta med oss. I juni 2020 var vi nog tack och lov fortfarande ganska ovetande om omfattningen på den här pandemin. Och det kanske var bra, för vem hade egentligen orkat hålla i om vi visste vad som väntade? Med det sagt så har väl vi på Producentbyrån klarat oss relativt bra. Visst, vi ska inte ljuga, när allting kraschade där i mars/april förra året var det inte mycket som kändes hoppfullt. Och vägen fram till där vi är nu har bitvis varit både tung och svår. Men vi är kvar, och det är vi både stolta och glada över.

Och det finns faktiskt mycket att glädjas åt just nu. Restriktionerna lättar, folk börjar bli vaccinerade, samhället börjar så sakteliga öppna upp och det är sommarkrispigt när man cyklar till jobbet på morgnarna. Men det finns också en del vemod. Den sista juni slutar vår mångåriga kollega Julia Sjönneby och flyttar med familjen till Dalarna. Och även om vi självklart önskar henne allt gott med allt fantastiskt fint hon kommer att göra och vara med om, så finns det en liten, liten egoistisk del av oss som vill behålla henne bara ett tag till. Men det innebär också att vi kommer att få en ny kollega. Vem det är håller vi dock på tills vi hörs igen i augusti...

Vi är på kontoret fram till början av juli. Sen blir det bad, vila, utflykter, sommardrinkar, vandring, läsning och en hel massa annat fram till början av augusti när vi kickar igång hösten.

Vi ses och hörs!

Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Under en solig och varm vecka befann sig dansarna Felicia Sparrström, Hannah Karlsson, Britta Kangas och Annika Vestel tillsammans med Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg, kompanivärden Tone Helly-Hansen, ljusdesignern Emily Lavebäck och teknikern Robert Persson på ett uppskattat residens på Vara Konserthus för att arbeta vidare med föreställningen Moby Dick. Spinn fick ett fantastiskt bemötande från alla som jobbar i huset och det var även kul att en liten provpublik kunde ta del av den öppna repetitionen. Koreograf Chiara Bersani deltog på länk från Italien under hela veckan och arbetet med föreställningen fortsätter på Spinnstudion i månadsskiftet juni-juli.

I ett samarbete mellan Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götalandsregionen, Danskompaniet Spinn och Göteborgs Kulturkluster har nio scenkonstnärer fått en ny tillfällig arbetsplats under 2021. På Järntorget i Göteborg kommer de ha tillgång till både kontorsplats, studio och kollegialt utbyte. De nio scenkonstnärerna är Karl Peter Eriksson (sångare), Hedda Parkkonen (danskonstnär), Kompani Catapult (danskonstnärer), Ida Görsch (scenkonstnär), Moa Westerlund (danskonstnär), Veronika Berzak (manusförfattare och regissör), Takuya Fujisawa (danskonstnär), Mirja Burlin (skådespelare, regissör, dramatiker/projektledare) och Minna Wendin (danskonstnär).

Danscentrum Västs sommarresidens i Spinnstudion är en återkommande aktivitet, och i år är det danskonstnären Shannon Taylor som kommer att husera i lokalerna. Parallellt med allt detta så pågår just nu bokningar av föreställningar, Skapande skola-projekt och utbudsdagar för hösten. Och som om inte det var nog så uppmärksammandes Spinn dessutom i ett fyrasidigt reportage i senaste numret av Danstidningen. Kul och välförtjänt tycker vi!
 
Veera Suvalo Grimberg och Hedda Parkkonen.
 
 
PROJEKT
Step
Vi så glada att meddela att Step nu även har fått bidrag från Västra Götalandsregionen för att fortsätta arbetet med Step festival som äger rum i mars 2022! Nu fortsätter det intensiva arbetet med att turnélägga internationella föreställningar runt om i regionen. Under hösten 2021 meddelar vi invigningsort och även vart avslutningsfesten för Step hålls. Allt eftersom släpper vi även namn på de fantastiska föreställningarna och kompanier som spelar under festivalen! Den som väntar på något gott...

www.stepfestival.se
 
Foto: Lina Ikse

 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med scenkonstkollektivet mold vad gäller administration. Vi arbetar även vidare med processledningen av projektet Gör plats!, den nationella turnéstrukturen På Turné samt med dansaren och koreografen Liza Penkova.
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se