Nieuwsbrief 07 - Oktober 2013
IN DEZE NIEUWSBRIEF
AGENDA

winter 2013-2014

week 45: 4-9 november
week 46: 11-16 november
Techniekweken Inzell
 
week 49/50: 5-11 december
Techniekweek Erfurt rondom internationale ALLROUND Masterswedstrijd
 
week 52: 27-31 december
Techniekweek Inzell (incl. wedstrijdweekend)
 
week 8/9: 20-26 februari
Techniekweek Inzell rondom internationale SPRINT Masterswedstrijd
 
TIP - TIP - TIP
 
WERK AAN JE HOEKEN!
 
De vier basisprincipes van het schaatsen zijn:
1.     Diep zitten
2.     Zijwaarts afzetten
3.     1-benig rijden
4.     Heupval
 
De makkelijkste manier om de meeste tijdwinst te behalen, is het eerste principe: diep zitten.
 
De grootste wrijvingsfactor van schaatsen is namelijk luchtwrijving en dit wordt beïnvloed door de mate van diepe zit. Let wel: de luchtweerstand is ca. 70% van de totale weerstand!
 
Kortom: werk aan je hoeken!
 
 
TIP - TIP - TIP   
VOLG SCHAATSTRAINING ADVIES & BEGELEIDING VIA SOCIAL MEDIA

Facebook.com/Schaatstraining (vriendenpagina, voor leden Facebook)  

F
acebook organisatiepagina (openbaar voor niet-Facebook-leden)

      
 
Schaatstraining
advies & begeleiding
   
Website vernieuwd!
Met trots introduceren wij onze vernieuwde website www.schaatstrainingadvies.nl die afgelopen weekend live is gegaan. Hiermee is de site niet alleen moderner, maar ook in navigatie en het vinden van informatie over de activiteiten van Schaatstraining advies & begeleiding vereenvoudigd.
 
Dank aan Willem en Christien Veelenturf van multimedia bureau Youvee die het ontwerp en de techniek van de site hebben gerealiseerd en Stephan Tellier van Tellier Media Works voor veel van de foto’s die in de site zijn verwerkt.
 
 
Nog plaats vrij in november-week
Na vier succesvolle Techniek Trainingsweken aan het begin van het schaatsseizoen, organiseren we ook de eerste helft van november nog een aantal weken op het schitterende ijs van Inzell. In één van die weken, te weten week 45, zijn nog enkele plaatsen vrij en dus kun je je voor die week nog aanmelden.
 
Zeker in november is het erg rustig op het Inzeller ijs en is er dus volop ruimte voor techniek-oefeningen, filmwerk en dus uitgebreide techniekanalyse.
 
Op maandag 4 november starten we de week met een lichte ijsgewenningstraining. En zaterdag 9 november sluiten we met een laatste training de week af. Als extra optie kun je eventueel ook nog deelnemen aan wedstrijden in het weekend vooraf of na afloop van de week.
 
Kijk op de site voor meer informatie of meld je direct aan bij info@schaatstrainingadvies.nl.
 
Techniekweken tweede deel seizoen
Na de techniekweken in november in Inzell en de week rondom de International Masters’ Criterion in Erfurt begin december, zetten we weer nieuwe weken open:
 
Kerstweek
Tussen Kerst en Oud&Nieuw, te weten van vrijdag 27 december tot en met dinsdag 31 december, organiseren we een Techniek Trainingweek incl. wedstrijdweekend op het ijs van Inzell.
 
Op vrijdag hebben we ijsgewenning met focus op de wedstrijden die op zaterdag en zondag plaatsvinden. Beide dagen kun je twee afstanden rijden. Op maandag en dinsdag werken we daarna nog met vier ijstrainingen verder aan de techniek, mede op basis van filmanalyse van de wedstrijden.
 
Sprintweek Masters
Speciaal voor de Masters die van de korte afstanden houden, organiseren we weer een techniekweek rondom de Internationale sprintwedstrijden in Inzell. Deze week vindt plaats van donderdag 20 tot en met woensdag 26 februari.
 
Op donderdag en vrijdag zetten we de (techniek)puntjes op de i, met wedstrijdvoorbereiding gericht op de korte afstanden, te weten twee maal een 500 en twee maal een 1000 meter, die op zaterdag en zondag plaatsvinden. Maandag tot en met woensdag werken we aan de laatste techniekpuntjes, o.a. op basis van filmanalyse van de wedstrijden, zodat je helemaal klaar bent voor het slot van het seizoen, zoals bijv. het WK Allround in Stavanger.
 
Interesse voor een van deze weken? Mail naar info@schaatstrainingadvies.nl voor meer informatie en het aanmeldformulier.
 
Veel succes en plezier in Inzell
Schaatstraining advies & begeleiding vertoeft het gehele najaar in Inzell, waarbij er al vier Techniek Trainingsweken in het ‘vroege najaar’ plaatsvonden. Met succes en vooral heel veel schaatsplezier. 
 
De eerste week dat de Max Aicher Arena in Inzell open was, werkte het Mastersteam van de IJsleeuwen uit Friesland een week lang aan de schaatstechniek. De tweede week was er een wat grotere groep deelnemers, zodat we met twee trainers paraat stonden. De derde week was weer een ‘teamweek’, namelijk het Mastersteam van Ballangrud uit Breda. En de vierde week tenslotte werd er door een achttal uiteenlopende schaatsers en niveaus uit het land en buitenland aan de techniek gewerkt en door sommigen ook wedstrijd gereden, met mooie resultaten. Kortom, topweken!
 
 
Inmiddels is het (gezellig) druk op de baan in Inzell door de herfstvakantie, eerst van Zuid, en nu van Midden en Noord. Een mooie gelegenheid om met één persoon of een paar schaatsers aan de slag te gaan voor privé training, techniekanalyse of speciale clinic. Daarvan wordt ook volop gebruik gemaakt en werkt ontzettend goed. Top om te doen!