KRABBEL jaargang 4, sept '11
Uithof vanaf 8 oktober
De schaatsbaan is geopend vanaf 8 oktober
 
 
 
 
Fredrik Hendriklaan 254 Telefoonnummer:
070-3559061
  
 
HVHWeetjes
 
- Nog meer skeelerkampioenen! Een film van de meest recente nederlandse skeelerkampioen in de club van enkele jaren terug.
 
- De eerste marathonwedstrijd om de OomsSportCup is gepland voor 16 oktober.
 
- Heb je ook een HVHWeetje?
Mail ons dan op: redactie@hvhw.nl!
 
Agenda's
 
 
 
stukken voor de volgende krabbel kun je sturen naar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Beste schaats- en skeelervrienden,
 
Deze keer een kleine krabbel waarin we aandacht vragen voor het klusweekend en andere verhalen.
 
Veel leesplezier en vergeet niet dat we elkaar gaan zien op de clubdag op 2 oktober!
 
Hulp gevraagd voor klussenweekend Uithof
Iedereen is volop bezig met het voorbereiden van het komende winterseizoen. Zo wordt bijvoorbeeld de Uithof weer klaargemaakt voor een mooi winterseizoen. Alle Uithof-verenigingen gaan daarom in het weekend van 24/25 september samen aan de slag om op en rondom De Uithof alles in orde te maken.
 
Ook aan jou vragen we om te komen helpen.
Aanmelden kan bij Rob Metkemeijer:
+31 (6) 51082827
 
Het liefst hebben we je aanmelding vóór 20 september.
 
Er zal geklust worden vanaf 9.00 tot 16.00 uur
 
De werkzaamheden die verricht moeten worden zijn bijv. afval en troep rond de 400m baan en op de pleinen opruimen, vuil van de tribunes vegen en van de paden rond de 400m baan vegen en opruimen, matten rond de 400m baan goed leggen, schoonmaken van gewestelijke ruimte en kleine herstelwerkzaamheden in de gewestelijke ruimte en jurykamer, taluds (buiten) rond de Uithof onkruid wegmaaien (hiervoor zijn personen met eigen apparatuur nodig), eventueel schilderwerkzaamheden enz.
 
Het meebrengen van eigen materiaal (bijvoorbeeld stevige bezems, een krachtige benzinekantenmaaier voor het maaien van de taluds, kruiwagen, schep enz.) wordt zeer op prijs gesteld.
 
Groot onderhoud de Wollebrand
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de wielerbaan op de Wollebrand. Daarom kan er nu even niet getraind worden in Honselersdijk. Tijdelijk wijken we daarom uit naar de baan bij Trias.
Zodra er weer getraind kan worden op de Wollebrand zullen we dat bekend maken.
 
Houd de mail en website in de gaten!
 
HVHW wint Wladimiroff-bokaal
Kampioenen!De jeugd heeft de toekomst! Het zat er al een beetje aan te komen maar afgelopen zaterdag 10 september wisten onze pupillen de bokaal "met de grote oren" voor best presterende vereniging van dit afgelopen skeeler seizoen zeker te stellen. 
Een groot compliment waard voor de skaters en trainers!
 
Clubdag 2 oktober!
De datum voor de clubdag is definitief vastgesteld op zondag 2 oktober 2011.
 
Dit is dus 1 week voordat de uithof open gaat.
Er zal weer de jaarlijkse ruilbeurs georganiseerd worden, de abonnementen worden uitgedeeld. En niet te vergeten het sportieve gedeelte, waarbij naast een omnium, het clubkampioenschap skaten zal worden verreden.
 
De clubdag vindt dit jaar plaats op het circuit van “De Spartaan”.
Dit circuit ligt aan de Lange Kleijweg in Rijswijk.
Er is beperkte parkeerruimte voorhanden.
 
10:00  13:00 uur  Ruilbeurs
11:00  11:30 uur  ALV. (kascomm./fin. jaarverslag. begroting/kwaliteit)
12:00  12:15 uur  Opening schaatsseizoen 2010-2011
12:15  12:30 uur  Uitreiking bekers JC/SC
12:30  13:30 uur  Inschrijven Omnium en Clubkampioenschap Skaten
13:30  16:30 uur  Omnium en Clubkampioenschap Skaten
17:00  17:30 uur  Prijsuitreiking en uitslag verloting.
17:30  18:00 uur  Afsluiting

10:00  16:30 uur Afhalen abonnementen voor het nieuwe seizoen.

De hele dag zal Oomssport met een stand aanwezig zijn.

Er zal een door Oomssport gesponsorde verloting plaatsvinden.
Lootjes kunnen worden gekocht tijdens de clubdag. De uitslag van de verloting vindt aan het eind van de dag na de prijsuitreiking plaats.

 
PS Hoe gezellig was het verleden jaar ook al weer? Kijk het terug op de site.
 
Algemene ledenvergadering, 2 oktober
1. Opening
2. Notulen ALV 25 mei 2011
Notulen worden in de week voorafgaand aan de ALV gepubliceerd op www.hvhw.nl.
3. Verslag kascontrolecommissie
Dit agendapunt is niet behandeld op de ALV in mei, aangezien de kascontrole vanwege laat beschikbaar komen van de cijfers nog niet was uitgevoerd.
4. Toelichting plannen kwaliteitsimpuls, stand van zaken
Een toelichting op de stand van zaken nav het besluit van de ALV in mei om “de begroting met € 5000 euro te verhogen ten behoeve van een kwaliteitsimpuls, door het bestuur nader uit te werken in onderbouwde plannen”.
 
2 HVHW-ers blikken terug op Korea
Dennis Kruijswijk en Dylan Hoogerwerf hebben zonder twijfel de reis van hun leven gemaakt. De twee talentrijke junioren gingen met gewestelijk trainer Patrick Vergeer op trainingsstage in Zuid-Korea, het walhalla voor shorttrackers. Hun belevenissen zijn door Patrick in een blog bijgehouden. Vooraf zijn ze door de redactie geïnterviewd.

Nu 2 maanden later heeft de redactie opnieuw vragen op hun afgevuurd.

Zeg eens in een paar woorden hoe het was om deze reis mee te maken?
“Leuk. Een hele eer. Het was niet zo'n geweldig land. Druk. Veel verkeer. En het stinkt.”

Het lijkt me toch wel zoiets als de reis van je leven (tot nu toe)?
“Ja. Het was de mooiste reis tot nu toe. Het verste weg waar ik ooit geweest ben. Ook omdat het voor het shorttrack was en niet voor vakantie.”

Een passage uit het Interview met Dylan Hoogerwerf (16) 
Je ging erheen om te trainen. Hoe was dat fysiek?
“Het was heel zwaar, maar dat had ik ook wel verwacht. Ze reden heel veel rondjes en ze reden hard. Je ziet wel dat ze op het einde kapot gaan, maar dan blijven ze toch diep zitten, ook als ze moe zijn. Ik kon het redelijk bijhouden. Als we rondjes reden, moest ik op het laatst wel afhaken. Dan ontstond er een langzaam gat en dat kun je dan niet meer dichtrijden.” 
 
OomsSport zoekt schaatsers met passie
De volledige advertentie staat op de site.
 
Fotowedstrijd
De uiterste datum van inzending voor de fotowedstrijd is gesloten. De ingezonden foto's staan hier. De prijswinnaar wordt op de clubdag bekend gemaakt!
 
Bijzondere training shorttracktalenten
HVHW-ster Esmee Messenmaker krijgt aanwijzingen van Dave Versteeg4.40 uur. Zaterdagmorgen 17 september. Zeg maar nacht dus. De wekker doet wat-ie moet doen. "Opstaan Kay Huisman! Schaatsen." Ook bij Danique van Lobenstein, Avalon Aardoom, Esmee Messenmaker en nog twee handen vol huishoudens in de gewesten Utrecht en Brabant wordt de rust rond deze tijd ruw verstoord.

Het is de start van een bijzondere dag voor onze vier jonge shorttracktalenten met 'selectiepotentie'. Met hun collega's uit de twee andere gewesten krijgen ze vandaag training van Dave Versteeg, de 'baas' van Jong Oranje. Ja, en daar wil je wel vroeg je bed voor uit. Om half zes hebben we Avalon en Danique opgehaald en koersen we richting snelweg.

Vandaag is de 'kick off' van het winterseizoen voor ongeveer 20 rijpe pupillen en prille junioren uit de drie gewesten. Ze gaan de komende zes, zeven maanden elke zaterdag samen trainen in Dordrecht dankzij een mede door gewestelijk trainer Knut Alsemgeest opgezette samenwerking.
 
Herhalingsoproep! Strandballen? Lever ze in!
Strandballen gezochtDe vakantie is voorbij. Regen en stormachtige wind hebben ons alweer van het strand gejaagd. De zonnebrandcrème, strandstoelen en het windscherm kunnen weer in hun winterstalling. En dan rijst natuurlijk de vraag: wat doen we met die strandballen die we kregen bij de after sun en bij die drie pakken printerfotopapier?

Het antwoord is: inleveren bij de topsportgroep. Zij trainen elke dinsdag in een halletje en gebruiken bij krachtoefeningen strandballen. En ja, er sneuvelt er wel eens een, het blijft teer spul.
Kortom: verhoog de prestaties van de jeugd en doneer je overtollige strand- en andere ballen. Inleveren kan bij Feikje Huisman (moeder van Kay), Jeroen de Jong, Henri Seelig of een van de leden van de topsportgroep.
 
Trainingskamp Enschede, enkele plaatsen vrij
Voor het trainingskamp Enschede welke in de herfstvakantie van 17 t/m 23okt wordt gehouden zijn nog enkele plaatsen vrij. Deelnemers dienen zich zo spoedig mogelijk aan te melden om deel te nemen.
 
2e-hands schaatsspullen
Gestopt met schaatsen, nieuwe materiaal gekocht of past u uw schaatsen of kleding niet meer.
De clubdag biedt u de mogelijkheid materiaal te kopen en verkopen. Ook via de site van HVHW kunt u materiaal kopen en verkopen. Neem eens een kijkje of er toevallig wat voor u bij staat of plaats iets wat u al tijden in de weg ligt maar een ander misschien goed kan gebruiken.

Uitgebreide verhalen vind je op www.hvhw.nl
 
De redactie bestaat uit: Bert van Lobenstein, Hidde Schouten en Erik Huisman
u kunt contact met ons opnemen via: redactie@hvhw.nl
 
e-mailadres wijzigingen doorgeven via: ledenadministratie@hvhw.nl