Nieuwsbrief #57 - Mei 2017
 
     In deze uitgave  
 
Wie, wat, waar?
Elke maand geven wij u een update van één of meerdere projecten die via onze verwerkers zijn uitgevoerd met Liquid Rubber. Sommige zijn groot (qua oppervlak of qua liters), andere kleinschaliger, maar hiermee geven we een beeld van de vele toepassingsmogelijkheden die er zijn met Liquid Rubber. Heeft u vragen over een van deze projecten, neemt u dan gerust contact met ons op.

Project:
Kimafdichting met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Onderlinge betonaansluitingen zijn vaak een kritisch punt. Vooral als het om een kelder gaat waar het grondwater maar al te graag haar weg naar binnen wil vinden. Een goede afdichting van deze kritische aansluitingen is dus van groot belang.

Deze kimaansluiting is voorafgaand goed gereinigd en stofvrij gemaakt. Vervolgens is Liquid Rubber HBS200 aangebracht met een blokkwast. In de natte laag Liquid Rubber HBS200 is een Geotextiel geplaatst in de 90˚ hoek. Vervolgens is een tweede laag Liquid Rubber HBS200 aangesmeerd over de zojuist geplaatste Geotextiel.

Het product hard uit tot een volledig naadloos een flexibel membraan met een flexibiliteit van 900%. Een duurzame manier voor het afdichten van dit veel voorkomende detail.
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Project:
Hottub waterdicht met Liquid Rubber
Beschrijving:
In Finland barsten ze van de creativiteit. Zo is ook te zien op de foto's van onderstaand project. Uit een oude stalen container is een frame gemaakt. Dit frame is vervolgens geïsoleerd met XPS isolatie aan de volledige binnenzijde. Alle isolatie panelen is met isolatie-tape afgetaped op de naden, opstanden en lastige hoeken om zo de naden te overbruggen. Vervolgens is aan de Liquid Rubber verwerker gevraagd of het geheel afgedicht kon worden.

De verwerker heeft allereerst een laag Flatcoat gespoten om ervoor te zorgen dat de XPS isolatie haar poreusheid kwijt is. Nadat dit volledig is gedroogd, is er een laag Liquid Rubber SprayGrade aangebracht over het geheel. Dit gespoten systeem wordt aangebracht in een dikte van 2mm en is volledig naadloos. Gezien de vloeibare spuitapplicatie, kan dit product zeer eenvoudig de lastige details afdichten zoals in de hoeken en de diverse opstanden bij de trappen aan de voorzijde.

Als het geheel gedroogd is dan zal de unit in gebruik genomen worden. Een zeer creatieve denkwijze en ook voor Liquid Rubber een leuke klus om in deel te mogen nemen.

De opdrachtgever is tevreden, dus zijn wij dat ook!
  
Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Project:
Doorvoeren afdichten met Liquid Rubber HBS200 
Beschrijving:
Een veel voorkomend probleem blijft het goed afdichten rondom doorvoeren. Doorvoeren komen voor in allerlei soorten en maten en komen uit allerlei verschillende ondergronden. De diversiteit is eindeloos wat het lastig maakt om een juiste afdichting te realiseren. Vaak zijn doorvoeren gemaakt van kunststoffen zoals bijvoorbeeld PVC, PE, PP of Aluminium. Dit zijn veelal lastige ondergronden voor afdichtingsproducten om op te hechten. Echter is dit voor Liquid Rubber geen probleem. Liquid Rubber kent een ongekende hechting op de aangegeven diverse ondergronden. Zo ook op bijvoorbeeld beton, kalkzandsteen, cement, hout en nog vele andere. Daardoor is Liquid Rubber een ideaal product voor om doorvoeren op een kwalitatieve manier af te dichten.

Op dit werk zijn eerst, de te behandelen gedeeltes, goed schoongemaakt en ontvet. Vervolgens is Liquid Rubber HBS200 ingesmeerd rondom de doorvoer en de ondergrond. Het geheel is bewapend met een Geotextiel. Vervolgens is een tweede laag Liquid Rubber HBS200 aangesmeerd over het Geotextiel heen.   aangebracht met een kwast zoals te zien is op onderstaande foto's.

Dit is een uiterst eenvoudig, maar duurzame manier voor het afdichten rondom doorvoeren. Liquid Rubber kent een uitstekende hechting en de flexibiliteit is 900%. Ruim voldoende dus om de werking van deze verschillende ondergronden op te kunnen vangen.
 
  Fotos: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Liquid Rubber op volle toeren!
Bij Liquid Rubber heeft eigenlijk iedereen wel een associatie of passie voor snelheid, racen, auto's of motoren. Tijdens ons afgelopen bedrijfsuitje werd er daarom ook gestart met een kartrace voor het gehele team.
 
De race vond plaats op de mooie buitenbaan in Berghem met karts die 80km/u kunnen rijden. Na een heuze kwalificatie van 20 minuten was de startopstelling bekend. Echter werd er gekozen voor een omgekeerde startopstelling tijdens de race. Op deze manier kon er meer "ingehaald" worden. De twee personen met misschien wel de grootste mond hebben daar waarschijnlijk nog steeds spijt van want na 5 bochten stonden zij samen diep in het hoge gras. De ene is nooit meer terug gezien, en de ander wist geen aansluiting meer te vinden in het veld (we zullen geen namen noemen). Verder was er wel sprake van een pittige race. De race ging met name om plek 2 en 3 want de eerste plek was voor de start al bekend. Sem van Til reed ook mee en die neemt deel aan het Europese Junioren kampioenschap 2takt karting. Ondanks dat hij in exact dezelfde kart zat als de rest, werden de meesten eenvoudig op 1 ronde achterstand gehouden. Met een grote glimlach ging hij iedereen eenvoudig voorbij. De enige die hij niet op een ronde wist te zetten, was Danial Sarief. Dat was ook degene, die door knap bochtenwerk, op de tweede plaats achter Sem is geëindigd. De derde plaats was uiteindelijk voor Richard Blom. Hij heeft veel ervaring in de race wereld en dat was ook zeker te zien. Tijdens de start was zijn kart niet vooruit te branden maar toen deze eenmaal op gang was konden weinig hem meer bijhouden. In het middenveld was het gedurende de gehele race een kwestie van leven, en laten leven.
 
Iedereen is gelukkig weer heelhuids uit de kart gestapt en er was vooral een hoop plezier beleefd. Er was tijdens het avondprogramma in ieder geval weer genoeg om over na te praten.
 
Aangezien we niet iedereen z'n foto hier kunnen plaatsen is er gekozen uit de knapste.
 
 
Foto: Liquid Rubber Europe (LRE Coatings BV)
 
Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube
Op onze social media account plaasten wij informatieve, interessante en amusante posts. Op YouTube hebben wij video's die informatief zijn en geven een goed beeld van de diversiteit van het assortiment van Liquid Rubber. Naast het volgen van onze ontwikkelingen kunt u hier ook uw eigen opmerkingen over Liquid Rubber delen met de rest van de wereld.

Klik op de onderstaande buttons en volg Liquid Rubber Europe!

                                        

Liquid Rubber Europe, Groot Mijdrechtstraat 15, 3641 RV  Mijdrecht