MDT

View in browser
Pressmeddelande 20 Februari
 
 

Inga Huld Hákonardóttir
"Again the sunset"

 

4–5 mars 20.00

 

 

Again The Sunset är där identitet multipliceras om och om igen av vad som rör vid det. Det rör sig. Det är en sång, ett tal och en berättelse… Det är en hård sten som blir hård när man håller i den. Det är tyst. Och sen blir det så högljutt… 

 

Mellan konsert och performance talar Again The Sunset om repetition och klichéer i berättelser, om kärlek i relation till naturliga element och deras inneboende cykler. Det är en hemsökt kärlekssång som reser igenom olika material; från rösten till kroppen till råa element och material, som en expressiv entitet utan inneboende kropp. Fysiskt och psykologiskt arbete är sammanbundna; på samma sätt som arbete rör ett solitt träblock i rummet så rör det även psyket. Medan ansträngande arbete ger rösten och kroppen en nödvändighet, lämnar de mödosamma händelserna materiella spår. Naturelementen möts med en skulptural och sonisk inställning och deras kvaliteter blir en guide för att bättre förstå cykler och repetion. Again The Sunset är ett svammel av tankar under en sömnlös natt, ett limbo mellan det rationella och det abstrakta. 

 

“Ibland har jag en känsla av att stenar inte är vad de säger att de är…
De kanske inte ens är hårda…
Har du någonsin undrat om stenar egentligen är mjuka men spänner sig när vi rör vid dem?”

 

Om Inga Huld Hákonardóttir

Inga Huld Hákonardóttir (IS/BE) har examen från P.A.R.T.S, och har arbetat som koreograf/dansare/performanceutövare, bl.a. med Salva Sanchis, Eleanor Bauer och Chris Peck. På MDT har ni tidigare sett Hákonardóttirs samarbete med Rósa Ómarsdóttir “The Valley” 2017, och “Traces” 2018 av Ómarsdóttir; samt verket “We Will Have Had Darker Futures” skapat tillsammans med Rebecka Stillman och Katie Vickers 2017.

 

Om Yann Leguay

Yann Leguay (BE) arbetar med ljudkonst, installationer, skulpturer, kuratering med mera, Leguay har med sin ljudpraktik benämnts som “mediasabotör” av Consumer Waste label. Hans verk har visats vid bl.a. Kunstenfestivaldesarts, Club Transmediale, Centre Pompidou, Ex-Teresa Arte Actual.

 

 

Kreditering

Koncept, koreografi och performance: Inga Huld Hákonardóttir. Musikkomposition och performance: Yann Leguay. Scenografi: Inga Hákonardóttir och Yann Leguay. Ljusdesign: Gregory Rivoux. Konstnärlig rådgivning: Gaëtan Rusquet. Tack till: Lucille Calmel, Sandy Williams, Mette Edvardsen, Rósa Ómarsdóttir, Théophile Gay-Mazas, Aymeric de Tapol, Zakaria Almutlak, Clive Mitchell . Produktion: Kosmonaut. Samproduktion: DeSingel, MDT, KWP- Pianofabriek. Med stöd av: CAMPO, wpZimmer, STUK. 


Foto: Stanislav Dobak

 

Speltider:

4/3 20.00
5/3 20.00

 

Pressbilder finns här

 

Läs mer om föreställningen här : www.mdtsthlm.se

 

För mer information, pressbilder och bokning av pressbiljetter kontakta:

Hanna Erlman

hanna@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter