FEBRUARI 2016
In deze nieuwsbrief
  • Studie in Cijfers: WO-bijsluiter wordt aangepast
  • Studiekeuzeconferentie uitverkocht
  • Nationale Studenten Enquête goed van start!
  • 123-kalender voor studiekeuzebegeleiding
 
Studie in Cijfers: WO-bijsluiter wordt aangepast
 
Studie in Cijfers geeft, in één oogopslag, een beeld van hoe een opleiding van een hogeschool of universiteit het doet in vergelijking met het landelijke gemiddelde.

Naar aanleiding van een uitzending van tv-programma De Monitor zijn er vragen ontstaan over de arbeidsmarktinformatie op de WO-versie van Studie in Cijfers. Het onderwerp ‘baankans na de opleiding’ geeft een te positief beeld. We betreuren dat dit een vertekend beeld kan hebben gegeven.
 
Aangezien Studiekeuze123 veel belang hecht aan heldere informatie voor de studiekiezer, gaan we dit zo spoedig mogelijk aanpassen. We hebben even tijd nodig voor de berekening van het juiste cijfer. In maart wordt het nieuwe cijfer getoond. Deze aanpassing vindt uiteraard plaats in afstemming met de VSNU, aangezien de cijfers over de arbeidsmarkt uit de WO-monitor komen.
 
Studiekeuzeconferentie uitverkocht
17 maart belooft een mooie dag te worden: alle kaarten voor de conferentie zijn verkocht én we hebben een goed gevuld programma. Met een gemeenschappelijke discussie, 12 parallele sessies en een samenvatting van de dag door studenten en scholieren. Het volledige programma staat online. Heeft u toch nog een interesse om te komen? Mail voor een plaats op de wachtlijst naar conferentie@studiekeuze123.nl.
 
Nationale Studenten Enquête goed van start!
Op 11 januari is de Nationale Studenten Enquête (NSE) van start gegaan. Voor dit onderzoek worden alle studenten in Nederland (ruim 700.000) uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding en instelling. De tussentijdse respons laat zien dat het onderzoek leeft onder de studenten! Op dit moment staat de bruto respons al op ruim 35%! Nog tot en met 6 maart hebben studenten de tijd om de enquête in te vullen. Meer informatie over de NSE.
 
 kalender voor studiekeuzebegeleiding
In samenwerking met de landelijke decanenorganisaties VvSL en NVS-NVL is Studiekeuze123 bezig met het opzetten van een jaarkalender voor decanen, studiekeuzebegeleiders en aansluitcoördinatoren. In deze kalender kunt u zien welke activiteiten en evenementen worden georganiseerd met betrekking tot het thema studiekeuze. Deze wens is ontstaan omdat regelmatig bijeenkomsten op dezelfde dag plaatsvonden of waren gepland tijdens bijv. examendata.

Op dit moment wordt de kalender gemaakt. Mocht u evenementen hebben die u graag wilt laten opnemen in deze jaarkalender, stuur dan uw verzoek naar info@studiekeuze123.nl.
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.