Skal der en skulptur under juletræet i år?
 
1. Nye Hovedværker til en god julepris 
2. Virtuel Galleri-rundtur med google
3. Lav dig en kraniekæde på Galleriet
4. Kranier, kæder og medieomtale
 
Vi har sat prisen på hovedværkerne ned til 1200-1900kr så flere 'normale' mennesker har råd til at give kunst. 
 
Kære
 
Julen er over os og da overforbruget i den grad er (eller bør være) gået af mode, bør man give klimaet en gave – ved at drosler ned for pakkeræset.
 
Hvis det alligevel kribler i dig for at handle og forbruge, så køb bæredygtigt! På Galleri Galschiøt vil vi naturligvis anbefale at købe kunst en af de kunsneriske ildsjæle der findes overalt. Her er et par gode grunde til at købe en skulptur fra Galleri Galschiøt: 
  • En skulptur holder nærmest uendeligt.
  • Kobber er og bliver, genanvendt i tusindvis af år i forskellige former.
  • Kunst er kønt at se på. 
  • Vi CO2-kompenserer produktionen, da vores solceller skubber sort energi ud af det danske elnet. 
  • Kunst fra Galleri Galschiøt kan altid byttes til en ny skulptur, så gensælger vi bare din gamle.  
Vi har lavet en ny skulpturserie kaldet Hovedværker, som vi i anledning af julen har halveret prisen på så de er pesset ned på 1.200 og 1.900 kr. Du kan læse mere om tanken bag Hovedværkerne længere nede.  
 
Hvad med en gratis julegaveVi ved godt at kunst er hundedyrt, men hvis du alligevel vil give noget fra Galleri Galschiøt kan du komme forbi galleriet i Odense og lave nogle flotte kraniearmbånd til julegaver. Armbåndene er en del af happeningen  #Qatar6500 som du kan læse mere om herunder. 

Der sker selvfølgelig også en masse andet på Galleri Galschiøt. Blandt andet rydder vi op som gale for at gøre klar til google streetview, der skal lave en virtuel tour på værkstedet.
 
 
Vi håber du får en god Jul og et godt nytår, mange hilsner
 
Jens Galschiøt og hans gæve gallerister. 
 
Galschiøt har med skulpturserien ”Hovedværker” videreudviklet den del af sin kunst, hvor han forsøger at visualisere det uforklarlige om, at alting i universet måske er forbundet og afhængig af hinanden. Han har skabt værkerne i en slags kaos-proces ved at lade selve støbningen, og også en stor del af den kreative tilblivelsesproces, foregå i et galvanisk støbekar. 
 
Galschiøt starter med at fremstille nogle ret simple skulpturelle konstruktioner, hvorefter han overlader det til kaosset i det elektriske magnetfelt om at omdanne skulpturen til kobber - atom for atom. Efter flere hundrede timers kontinuerlig støbning er der opstået nogle dramatiske og uhyre interessante forandringer med skulpturen. 
 
Reglerne og naturkræfterne i det flydende elektromagnetiske univers er fuldkommen forskellige fra vores verden og resulterer i nogle skulpturer med en overflade og indre sammenhæng, der fremstår næsten ujordiske. Man fornemmer, at det vil være umuligt for et menneske at skabe disse detaljer.  
 
__________________
 
 
Virtuel Rundtur på Galleri Galschiøt
 
med Google street view   
 
På fredag får vi besøg af et kamerahold, der skal forevige galleriet i det digitale. Efterfølgende vil man, via google maps/ Street view, kunne vandre direkte ind i galleriet og se sig omkring på sin computer eller telefon. 
 
På den måde bliver det muligt for hele verden at komme på besøg, uden at rejse over den halve jord. Vi håber selvfølgelig stadig at vores tusind af årlige gæster vil komme forbi og se på kunst og drikke kaffe. 
 
__________________
 
 
Lav dig en kraniekæde på galleriet
 
Vores kranie-kæde-workshop er stadig åben, og alle der har lyst kan tage et kig forbi galleriet, og lave et par armbånd - et til sig selv og et til os. 
 
Det er kvit og frit og enormt hyggeligt. Vi har stadig enormt mange kranie-perler liggende, da Danmark røg lidt tidligere ud af VM end vi havde regnet med. 
 
Vi har åben mandag-fredag mellem 9.00-17.00 og søndag mellem 12.00-16.00. Adressen er Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N. 
 
__________________
 
 
Qatar, Kranier og Medieomtale. 
 
Med Danmark ude af VM, regeringsforhandlinger osv. er der ikke ligeså meget run på #Qatar6500-projektet som der har været. 
 
Ikke desto mindre har projektet indtil videre været en stor succes. Vores samarbejdspartnere Ringdal og Kristensen fra 24syv har bl.a. opsøgt et væld af mennesker, lavet kranie-kæde-workshop med Jokere, og broadcastet om projektet i flere uger.
 
Lige nu krydser vi fingre for at der kommer en modig kulturminister, som vil tage til VM-finalen i Qatar med kraniekæden på. For eksempel Jon Stephensen (M) som allerede har båret den to gange. 
 
30MP'er har valgtt at stille op til fotoshoot med kraniehalskæden, foruden en masse kendisser og mange flere privatpersoner.  
 
Der har været flere tusinde gæster forbi galleriet for at lave kranie-armbånd, og vi er ret sikre på, at projektet har været med til at drive den hårde kritik, der har været af Qatar og deres behandling af migrantarbejderne med over 6500 til døde.  
 
#Qatar6500 har også fundet vej til alverdens medier - her er et udsnit:
__________________
 
 
Galschiøt om Kraniekæden
 
Værket trækker på inspiration fra ældgamle tibetanske traditioner med at bruge menneskekranier i smykker og armbånd. Ligeledes trækker det tråde til og inspirationer fra heavy metal-kulturens bizarre udtryk og fra afrikanske talismaner med magiske kræfter.
 
Resultatet er blevet et smykke med en næsten overvældene magisk udstråling. Det er et smykke, der er  umulig at overse,  og som vil skabe betydelig opmærksomhed i enhver forsamling. Det vil gøre bæreren af kæden til en dronning.
 
Værket består af 6.500 små hvide kranier på 6x5 mm, der er inkorporeret i dette gigantiske smykke. Hvert kranie refererer til en af de 6.500 migrantarbejdere, der er døde i forbindelse med opbygningen af stadioner m.m. til VM i fodbold Qatar i 2022. Kæden med de tusindevis af små kranier er sammenføjet af fire større kranier i bronze. De er skabt i hånden i voks, og ved hjælp af en 7.000 år ældgammel teknik kaldet ”cire pedu” er de transformeret over i bronze.
 
De fire unikke kranier giver med deres okkulte udstråling en indramning af kæden og understreger og skaber dens magiske og smukke udstråling.
 
Kæden er et helt unikt værk, som er skabt til at blive båret under VM i Qatar 2022 for at sætte fokus på de ufattelige, menneskelige omkostninger, det har haft at placere VM i et land, der ikke regner andres menneskeliv for noget, og som har brugt over 6.500 migranters liv for at skabe infrastruktur til eventet.
 
Det er håbet, at bæreren af kæden kan være med til at sætte fokus på dette i Qatar.                                                                                                                 
                                                                     - Jens Galschiøt, 2022 
 
__________________
 
 
Støbekurser
Vi har igennem efteråret en række støbekurser. De fleste er fyldt op, men prøv lykken eller kom på venteliste. Se her.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker, der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur-smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks, der opsættes, indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975.
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, tlf. 20 83 96 74 - hjemmesiden.  
Pris: kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum, og der er Fri entré.
 
Åbningstider:
Hverdage  kl. 9 - 17.
Søndag 12 - 16
Der er lukket lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk 
Info se galleriets webside:   - Tlf.: 6618 4058 
Hovedværkerne koster det halve i december.
 
Hovedværk
 
Kom og lav et kraniearmbånd på Galleriet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jens Galschiøt i debatten
30 Folketingspolitikere stillede op til fotoshoot med kranie-kæden. 
 
Sara Emil Baaring - Socialdemokratiet
Arrangerede fotoshoot-projektet.
 
 
Efter nytår kan du komme og tage billede med kraniehalskæden og 'blande dig' med kendisserne. 
 
Politiken - annonce
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted
Kontakt:
Adresse: Galleri Galschiøt - Banevænget 22 - 5270 Odense N
Telefon: (+45) 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Hjemmeside
Til
Galleri Galschiøt
Til Galschøts hovedside
Baggrund og information:
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet (PDF på engelsk)

E-bog: 200 sider om Galschiøt på dansk (PDF)
 
****************************************** 
 ******************************************
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste