Ако не се чете, кликнете тук                      
************************************************************************************

 
Управление на отпадъци и рециклиране - 
изложение и конференция за Югоизточна Европа
7 - 9 март 2017, София, организатор: Виа Експо
*****************************************************************************************
Здравейте,
От 7 до 9 март 2017 г. в София отново местни и чужди фирми ще се съберат, за да представят своите решения за рециклиране и управление на отпадъците, да обменят опит за една по-чиста околна среда и намерят нови партньори.
 
В днешния ни бюлетин ще Ви запознаем с Weiss A/S и Hitachi Zosen Inova (HZI) - двама изложители на Save the Planet с решения за получаване на енергия от отпадъци.
      
Полезни линкове:

В момента тече ранната регистрация за слушатели в Конференция Save the Planet!
Възползвайте се от преференциалните цени до 2.02.2017!
 
 
За контакт:
Таня Булдеева - T 032 512 905,  E tanya@viaexpo.com
 
Weiss A/S - горивни инсталации за биогорива и отпадъци
 
Интервю с г-н Бо Йохансен – експортен директор във Weiss A/S      
 
Weiss A/S ще участва отново в Save the Planet 2017. Фирмата предлага решения за изгаряне на отпадъци и биомаса. Разкажете ни повече за Вашата дейност. 
Weiss е с дългогодишен опит в изграждането на екологично чисти и високоефективни котли. От 1922 г. Weiss е специализирана в изработването на цялостни горивни инсталации. Те превръщат различни видове биомаса или отпадъци в: топла вода за домакински нужди и завършен процес за централно отопление.
Какво е развитието на компанията през изминалите години и какви са най-новите продукти и решения, които предлагате на Вашите клиенти?
Weiss се фокусира главно върху проектиране и инсталиране на горивни инсталации за биогорива и отпадъци. Нашите централи включват котлени инсталации с мощност, варираща от 1 MW до 30 MW. Ние изградихме в Норвегия няколко инсталации за производство на енергия чрез изгаряне на дървесни и битови отпадъци, докато в Източна Европа сме най-вече търсени за решения за изгаряне на биомаса (т.е. изгаряне на остатъци от производството на храни, за да се получи пара). Спазвайки най-новите законови разпоредби в Германия от 1-ви януари относно забраната утайките да се използват като тор в селското стопанство (с цел за защита на околната среда и подземните води), Weiss разработи решение за изгаряне на утайки в комбинация с други източници като гориво.  
Weiss очаква, че германската забрана за използване на утайките като тор ще се разпространи в цяла Европа и горивните инсталации, които могат да горят например както хранителни и промишлени отпадъци, така и утайки, ще бъдат все повече търсени.
 
Hitachi Zosen Inova -  световен лидер в производството на енергия от отпадъци
 
Интервю с г-н Андрес Кроненберг - Вицепрезидент на „Маркетинг и продажби“ на Hitachi Zosen Inova (HZI)

  Hitachi Zosen Inova е световен лидер в производството на енергия от отпадъци и ще участва отново в изложбата Save the Planet. Моля, разкажете ни повече за решенията, които вашата фирма предоставя и как те допринасят за чиста околна среда и устойчиво управление на отпадъците.
HZI действа като главен изпълнител при предоставянето на цялостни решения  за генериране на енергия чрез термично и биологично третиране на отпадъци. Нашите решения са базирани на ефективна и екологосъобразна технология, те са старателно и основно тествани, могат гъвкаво да бъдат адаптирани към изискванията на потребителите и покриват целия  жизнен цикъл на инсталациите. Това са водещи технологии.
Някои от областите, обхванати от Вашата технология за сградни инсталации,  са процесите на изгаряне, анаеробното разлагане, пречистването на отпадъчни газове. Кои от Вашите системи ще представите в София?
Ще представим пълното си портфолио от технологии за оползотворяване на енергия чрез термично и биологично третиране на отпадъци. Нашите заводи за изгаряне са разработени съгласно собствените ни първокласни технологии за ефикасно и ефективно изгаряне, пречистване на отпадъчни газове и оползотворяване на материали. Те са напълно доказали своята надеждност, отговарят на всички официални изисквания и регламенти и играят важна роля в устойчивото и модерно управление на отпадъците.
Технологията Kompogas® на HZI за анаеробно разлагане е друг важен ключов елемент на интегрираната система за управление на отпадъци, която подобрява ефективността на двата процеса - рециклиране и оползотворяването на енергия. Тъй като глобалният ангажимент към използването на възобновяеми енергийни източници се увеличава непрекъснато, трансформацията на био отпадъци и зелени отпадъци в биогаз, компост и висок клас торове, става все по-важна.
 
 
 
 
Семинар с презентации на услуги: Обмен на концепции и технол­огии за управление на отпадъците
7 март, Зала Вихрен, Конгресен център на ИЕЦ София
 
Семинарът се осъществява в рамките на проекта UFOPLAN „Идентифициране и обмен на концепции за управление на отпадъците, услуги и продукти“ от партньорите по проекта adelphi consult GmbH, INTECUS GmbH и FFU – Изследователски център за политика по отношение на околната среда на Свободния университет в Берлин.  Като част от проекта, семинарът ще се проведе по време на международното изложение SEE Save the Planet с цел утвърждаване на информацията от проучванията за страната и обсъждане на възможни мерки за по-нататъшно развитие на българския сектор за отпадъци.  В семинара ще вземат участие и представители на немски фирми от бранша. Участниците ще имат възможността съвместно да обсъдят и разработят идеи за проекти, оценят потенциала за сътрудничество в различни области.
Предварителна регистрация може да бъде направена на следния линк.
 
Споделете с приятел:
Намерете ни в социалните мрежи:
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.