Det är dags att meddela världen en av Adrian Recordings stora ögonblick 2013. Den 20 februari släpps MF/MB/s andra album. Albumet har fått namnet – Colossus. Men det är mycket som ska hända innan dess.
 
Låt oss förklara.
 
20 november släpps en skiva som heter – Colossus Premixed. Det är en skiva bestående av remixer av låtar från det kommande albumet. Vi släpper alltså remixer innan originallåtarna. Det är fantastiska tolkningar, gjorda av de finaste konstnärerna av idag. Det är lösa tyglar och i de flesta fall är remixerna dessutom gjorda på demoversioner av originallåtarna.  All art in itself.  
 
PSL har det första smakprovet. Lyssna här:
 
MF/MB/ - your suitable glitter (noe spagato remix)
http://blogg.svt.se/psl/2012/10/17/premiar-mfmb-your-suitable-glitter-noe-spagato-remix/
 
Läs mer om MF/MB/s nya album här: http://blogg.svt.se/psl/2012/10/17/extra-extra-mfmb-javlas-med-reglerna-och-slapper-premixalbum/
 
I januari släpps första singeln från originalalbumet. Vad låten heter avslöjar vi inte än, men det är en ångvält och kommer med en exklusiv bonuslåt.
 

För den oinvigda kommer här lite kort info om MF/MB/.

Allt började i Bollnäs 2005 då medlemmarna i MF/MB/ var 17 år. Uttråkade och förbannade på småstadens inskränkthet gömde de sig i replokalen. Till en början spelades mest covers, medlemmar kom och gick, turbulens rådde. Men så plötsligt stramades allt till. De rekryterade en trummis som kunde spela som en trummaskin och de nya låtarna tog en ny riktning. Redan då var de ett maniskt, magiskt liveband, en explosiv hunger som bara vill ha mer, av ALLT. Hungern tog dem redan då ut på vägarna. Utan någon release i bagaget turnerade de i Europa tillsammans med band som The Faint och The Sounds, gjorde egna spritindränkta turnéer och spelade på otaliga festivaler inklusive Roskilde och Hultsfred. De flyttade från Bollnäs till Malmö och hamnade mitt i den så kallade nya Malmö-scenen där de finner sitt rätta element.

2010 släpptes debutalbumet ”Folded” på Adrian Recordings. Lovord strömmade in från hela världen. Låtar från skivan spelades på hög rotation i såväl P3 som på flera utländska radiostationer, och kunde även höras i TV-serierna CSI: New York och The Inbetweeners. Turnerandet tilltog med flera vändor i Tyskland, Österrike, Schweiz, Spanien och som support till bl.a. amerikanska !!! (Chk Chk Chk). Kolossen MF/MB/ rullande på i en furiös hastighet.

”Colossus” spelades in live under några intensiva dagar våren 2012, helt isolerade i Christoffer Lundqvist studio tillsammans med Mathias Oldén från Logh som tidigare jobbat med bl.a. The Hives,  Radio Dept och Mattias Alkberg. Skivan mixades sedan av Magnus Lindberg som även mixat Deportees, David Sandström, Totalt Jävla Mörker och Refused.

För mer info kontakta:
Ebba Lindqvist, Marknadsför Musik
c/o Bohemian Universe
Klevgränd 2
116 46 Stockholm
tel: 08-640 23 22
mob: 070-480 33 00
 
Nya pressbilder: www.adrianfiles.com/MFMB-Bilder-Colossus_Premixed.zip
Vid behov av större upplösning. Hör av er.
 
web: 
thisismfmfb.com
facebook.com/pages/MFMB/89023934269
twitter.com/thisismfmb
 
www.adrianrecordings.com
 
  "Det var länge sedan en debutskiva kändes såhär säker. Folded är snarare ett manifest än en försiktig varudeklaration och just den avspända kaxigheten är en av bandets största styrkor."
- The Goodbye Look

"Kära lyssnare, var väldigt uppmärksam på diverse synthslingor på Folded, de kan vara något av det bästa du har hört i år."
- Nöjesguiden

"[...] Och de gör det med bravur, det här är stundtals lysande, drivkraftig, mörk monoton, svängig och... och alldeles underbar musik! [...] En stark debut från Malmöbandet."
- Skåne City

"Det är med stort självförtroende Christine Björk och hennes medmusikanter attackerar sina elektroniska och analoga instrument och de gör det med en frenesi svår att värja sig mot, det blir än mer tydligt i The Big Machine - kanske skivan bästa spår."
- Dagens Skiva

"Det som fascinerar mest är att hur man i dragkampen mellan dessa lyckas skapa ett alldeles eget universum som trots sin ojämnhet känns helt naturligt; ett stadigt skelett av trummor som ikläds gitarr- och synthslingor praktiskt taget omöjliga att få ur huvudet."
- Devotion Magazine

"Det är malande och melodiskt på samma gång och den semilektroniska produktionen är full med finesser som det gått att detaljstudera om man som lyssnare inte varit upptagen med att bli omkullblåst av helheten. Den kosmiska punkfunken i '1000 times' och technorocken i stentuffa 'The Grand Chase' är läckert genomförd. Lika övertygande är den mörkt dånande 'The Big Machine' där MF/MB/ får ihop sina LCD-soundsystem-influenser med både Spiritualized och The Cure."
- Sydsvenskan

"The Big Machine is the first track from their upcoming album Folded. It teeters on the precipice, tapping its foot, with eyes down at the floor before pulling its shoulders back and screaming into the void. This is the sound of a band that is hungry and ready to kick down the door to your soul."
- The Line of Best Fit

"They’re capable of LCD Soundsystem‘s level of tenderness, but much like the fuzz of The Big Pink, you’re often hit with a Berlin-sized wall of sound, with an industrial attitude that brings up thoughts of Nine Inch Nails, (were Trent Reznor to start staring at his shoes instead of soundtracking awesome skate videos from the early 90s). Their tracks come in a variety of waves, but all of them are consistently powerful."
- The Recommender
 
 
 
¨