Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Det var ett tag sedan sist, hoppas ni har haft det bra och är laddade för en höst full av ull :)
Höst är ju som bekant högsäsong för stickböcker, den perfekta tiden att krypa upp i soffan med en filt, en kopp te, en ny stickbok och snabbt förlora sig i en värld av nya, inspirerande stickprojekt.
 
Nu på tisdag den 8 oktober får vi kärt återbesök av Celia B Dackenberg som kommer och berättar om sin alldeles nyutkomna bok "Lånat sparat, ärvt och nytt" utgiven på Norstedts förlag, som presenterar boken så här: 
 
Det finns en alldeles särskild omtanke i det man format med egna händer. Det vet alla som stickar. Ett plagg som skapas åt ett litet barn, eller i väntan på någon som ännu inte är född, blir till ett unikt band mellan stickare och mottagare. Celia skriver personligt om stickningens mysterier och glädjeämnen, om minnen och om barnkläder genom tiderna. Texterna följer nyfiket olika kulturhistoriska stickspår och varvas med stickbeskrivningar - traditionella plagg, omtolkade klassiker och helt nya modeller - alla med sin egen berättelse och med inspirerande fotografier av Stellan Herner.
 
Celia har tidigare gett ut flera otroligt populära och läsvärda böcker, bland annat "Sagornas stickbok" och "Kulturkoftor". Ta chansen att se flera av plaggen ur boken, klämma och känna på garn och självklart köpa ett eget exemplar av Celias fina bok för endast 249 kr och få den signerad på plats! Vi börjar kl 18, ingen föranmälan behövs, varmt välkomna!
 
 
Stickat är huvudsaken!
Nu kommer höstkylan och det är dags att värma sig om öronen med en snygg och bekväm mössa! Vi har plockat fram några favoriter till vår nya skyltning. Här finns något för alla, allt från vår gratisbeskrivning Enkla mössan, till Johanne Ländins vackra flerfärgsmönstrade mössor Britta, Maja, Edith, Karin Kurbits med flera.
 
Attitude shawl
Jag har bott i min Attitude sjal de senaste veckorna, den är så mjuk och skön och lätt att knyta snyggt. Nu har vi nyss fyllt på med Cashmere Classic från Cardiff Cashmere i den snygga gråspräckliga nyansen, så om du vill sticka dig en egen sjal ska du passa på! Attitude sjal stickas med en tråd cashmere och en tråd Mille Colori Baby. Beskrivningen har Mia på Garntua gjort, och den får du på köpet när du köper garn till sjalen. Materialkostnaden är från 903 kr. Vill du beställa så maila till oss på order@litetnystan.se
 
 
 
Nytt från Rauma: Alpakka Lin!
Alpakka Lin från Rauma garn är nytt i vårt sortiment. Mjukt, fluffigt och helt i naturmaterial, 48 % babyalpacka, 44 % lin och 8 % ull och finns i 12 fina färger. Ett nystan är 50 gr, 175 m och kostar 110 kr. Ett härligt garn för lätta, skira plagg, men det passar också utmärkt att sticka tillsammans med t ex Raumas Finull eller Sandnes Fritidsgarn för att få lite mer stadga i plagget.
 
 
 
Underbara färger från Wollmeise!
Wollmeise Pure finns nu i butiken i massor av snygga färger igen! En härva är 150 g och 525 m handfärgad merinoull och kostar 359 kr, två härvor räcker till en tröja i stl M.
 
I Wollmeise Twin har vi också fyllt på med många snygga melerade färgställningar. Twin är 80% merinoull och 20% polyamid och kan användas till strumpor, sockor, sjalar, tröjor och det mesta annat du kan tänkas vilja sticka. En härva är 150 g och 466 m och kostar 359 kr.

 
 
Senaste numret av Laine Magazine är nu ute! Som vanligt var de flesta av våra exemplar förbokade, men har du inte hunnit lägga vantarna på ett ex ännu så har vi några extra i lager. Detta nummer innehåller bland annat en intervju med Lavanya Patricella, ett reportage om Fru Valborg, en reseguide till München och hela 13 beskrivningar från internationellt kända designers. 
Laine Magazine är på engelska och kostar 280 kr. 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16