Fundamentalism udstilles på GalleriGalschiøt og sommerens udstillinger

 
1     Fundamentalism skulptur udstillet på Galleri Galschiøt
2     Havnearbejder skulptur i Århus vokser på galleriet
3     Oversigt over sommerens udstillinger
4     Kommende udstillinger og arrangementer:
 
 
 
.
 
Kære
 
Jeg sidder her i Frankring og har en tiltrængt ferie, men jeg tænkte, at du alligevel skulle have et nyhedsbrev omkring de udstilllinger, der er i løbet af sommeren.
  
Den store Fundamentalism skulptur er opstillet på mit galleri i Odense til 8. august, hvor den drager videre til  Varde. Vi har ikke haft tid til at holde en egentlig fernisering, men både udstilllingen og værkstedet er  åbent i sommerferien, fra kl 12 til 16  hele ugen undtagen lørdag.
 
Vi har siden den var udstillet i København fyldt over 10 tons cement i skulpturen og monteret 60 køleblæsere i skærmene. Det har kostet os måneders arbejde, men nu er den klar til at blive opstillet på Varde Torv fra den 13. august. Det er faktisk ret frusterende at lave så meget arbejde, som ingen kan se, på skulpturen, da det er inden i selve kontruktionerne og skjult for de besøgende, men send os alligevel en kærlig tanke, når du banker på de store kobber bogstaver og kan mærke, at de er blevet meget stabile at røre ved :-)
 
Der er ofte åbent meget længere på galleriet, da der er folk, der arbejder på værkstedet. Så kom og se den store skuptur og de tilstødende udstilllinger i galleriet. Mine  2 kurdiske billedhugger venner Niaz og Avan er igang på værkstedet med at lave  forarbejder i ler til havneharbejderskulpturen, som skal opstilles i Århus august 2017, så værkstedet er befolket af havnearbejderfotos og Avan, der er igang med at modellere leransigter.
 
 Så der er nok at kikke på og altid kaffe på kanden, og det er som sædvanligt gratis at komme ind. Jeg selv er først tilbage den 8. august,  hvor alle er igang igen.
 
Jeg har gang i flere sommerudstillinger.

Varde Kunstforening udstiller den 60 meter lange 550+1 i kunstmuseet i Varde, der  første gang præsenteres i museumssammenhæng. Den er en del af en fejende flot opstilling af mine skulpturer på kunstudstillingsbygningen. Se omtale af åbning. Åbent til 31. august.

9 skriftsøjler er opstillet i Varde på skoler, bibiblioteker m.m. som forberedelse til det store projekt Abrahams Børn med Fundamentalism skulpturen på bytorvet.

Ringkøbing har igen lånt mine hjemløse skulpturer, som er opstillet overalt i centrum  i juli og august, hvor de drager videre til Stavanger i Norge.

Blokhus sandskupturfestival har lånt mine HC Andersen hoveder og to  6 meter høje installationer med henholdsvis Svinehunden og den Korsfæstede Teenager. Udstillligen varer sommeren over.

Karolines Hus på FUR har en større udstilling med mine skulpturer og det kurdiske kunstnerpar Niaz og Avan  indtil 26. juni.

Gallopperiet - Stadens Museum for Kunst, Christiania: En del af mine skulpturer deltager i The Missing Dialogue  15. 31. juli. En  interaktiv, politisk udstillling, der udforsker de store emner. Medvirkende kunstnere inkl. Jens Galschiøt, Leah Robb, Amir Zainorin og Hasko Hasko mm. Unik og aktuel for Kbh. 

Husum /Flensborg: Vi har sendt 20 flygtnige(skulpturer) til tyskland, hvor de deltager i forskellige aktiviteter og udstiller i Nordtysland.

Christiansborg slotspladsen: Den store Isbjørn, Unbearable, er stadig udstillet midt på slotspladsen foran Folketinget. Vi tager den væk den 15. august, hvor den køres direkte op til Kulturmøde Mors og opstilles i byen den 16.-17. august.

 
Jeg håber at du få en god og helsebringende sommer.
Med mange kærlige hilsener
 
Jens Galschiøt

 
Kommende udstillinger og arrangementer 
  
Jeg vil sende et nyt infobrev i august, hvor jeg vil opsummere de kommende aktiviteter og sætte nogle konkrete datoer og tidspunkter på. Men her er et lille overblik:
  
Varde den 13. august: Abrahams Børn – dialog- og kunstprojekt om jøde-, kristendom og islams dogmer. Den store fundamentalism skulptur  bliver opstillet på torvet i Varde. Der afholdes en lang række dialog- og debatmøder i byen, skoler og uddannelsesinstitutioner er inddraget og har udviklet specielt undervisningsmateriale, der understøtter dialogen. 9 skriftsøjle skulpturer er udstillet i kommunen på skoler, biblioteker m.m
 
Mors kulturmøde 25- 27 august: vi kommer med næsten  alle de skulpturer, som vi havde med i Paris. Den 5 tons tunge og 7 meter høje Isbjørn ”Unberable” kommer dikrekte fra Christansborgs slotsplads og opstilles midt i kulturmødet. Frihedsgudinden med flygtningene, som dannede centrum i festivalen med de parisiske NGO’er opstilles på festivalspladsen, og  jeg er inviteret til at deltage i en række debatter. Måske ses vi til dette fede  kulturmøde, som er sprængfyldt med gode og relevante kunst- og kulturdebatter.
 
 
Holmens museeum, 16. sep til 11. dec.: En udstilling af den religiøse side af Jens Galschiøt. Hvad mange måske ikke ved har jeg lavet en hel del skulpturer med en religiøs dimension. Bl.a. bliver der mulighed for at se det store kobber krusefix, der har været udlånt til domkirken i Odense i mange år. Også nogle af de værker, som man måske i første omgang ikke vil opfatte som religiøse, bliver præsenteret i denne sammenhæng, og man vil opdage, at der også ligger religiøse aspekter og undertoner  i disse  værker.
 
Stavanger okt. til jan.:  De 9 hjemløseskulpturer stilles ud rundt omkring i Stavanger by  for at skabe dialog omkring den sociale udstødning i Norge.
 
Koncert på Galleri Galschiøt: Mogolske strubesangere og Ramus Lyberth. Vi har igen inviteret til en forrygende koncert med denne sælsomme blanding af både grønlandsk og kinesisk musik. Glæd dig! De er kun blevet bedre.
 
Koncert og dans på Galleri Galschiøt. Vi har igen inviteret vores Argentinske superband, som vil gøre galleriet rødglødende med fed tango musik. Vi sørger for at lægge et dansegulv og invitere  tangoforenigerne, så der er gode muligheder for både at se, høre og danse tango.
 
 
Fundamentalism udstilles på Galleri Galschiøt
  
Vi glæder os til endelige at kunne præsenterer skulpturen Fundamentalism i Odense. Gennem den sidste måned har vi forberedt skulpturen til udendørsudstilling bl.a. ved at fylde bogstaverne med beton og indsætte ventilatorer til skærmene så de ikke går i sort. Sidst i denne måned stiller vi den så op i skulpturparken hvor vi glæder os til at kunne præsentere den for besøgende på værkstedet.
 
Der er gratis adgang og kaffe på galleriet, så hvis du ikke fik set skulpturen tidligere, så får du muligheden her. Her kan du også se en del af Galschiøts andre skulpturer og se hvordan vi laver dem.
  
Adressen er Banevænget 22, 5270 Odense N.. Fra d. 11. juli til 8. august er der ferieåbent fra kl 12-16 søndag til mandag.  
 

******

Info om udstillingen
 
Skulpturen er en del af kunst– og dialogprojektet Abrahams Børn, der søger at skabe forståelse og dialog, og bygge bro mellem Kristendommen, Islam og Jødedommen. I værket præsenteres 600 af de ’lyseste’ og ’mørkeste’ citater fra de tre religioner, som gør det klart, at de i deres dogmer er næsten umulige at skelne fra hinanden. Man kan skabe både rædselsregimer og næstekærlige samfund ud fra dem alle. Galschiøt udtaler:
 
”Med værket vil jeg vise, at alle religioner indeholder modsætningsfyldte tekster, og vil kunne bruges til både at retfærdiggøre de mest bestialske-, og begrunde de ædleste gerninger. Som jeg ser det, er den enkelte person altså ansvarlig for sine egne handlinger, ikke religionen”.
 
 
 
Kontaktinformation:
Jens Galschiøt, kunstner - tlf: 66184058 / 61703083 aidoh@aidoh.dk
Bendt Bendtsens (K) kontor i EU parlamentet:  Tel: +32 2 28 47125 Email: bendt.bendtsen-office@europarl.europa.eu
Himmelske Dage - Kirsten Weiss Mose - tlf. 2320 5031 kirsten@himmelskedage.dk
 
Links og baggrund
Kontakt til "Abrahams Børn" - Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083
Abrahams Børn-hjemmesiden:  www.fundamentalism.dk
Interaktive dialogværktøjer på 8 sprogQuizzenCitatsøgning - Pauseskærme
Om kunstprojektetIntrofilm - Wikipedia  - Medieomtale - Fotos
Hæfte med beskrivelse og citater fra Abrahams Børn projektet: Hæfterne findes på: Dansk, Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.
Om Jens Galschiøt : WikipediaCV (PDF)  (engelsk) -  Kunstbog,
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside  - Tlf: 6618 4058
 

  
 
 
  
Unbearable kan stadig ses foran folketinget til 15 august og skal derefter til Mors Kulturmøde 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158
Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)


 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste