Nieuwsbrief DOK Ede, jaargang 7     Nummer 10, december 2021
 
 
 

Nieuwsbrief 
december 2021
  • Van de redactie
  • Van de bestuurstafel
  • DOK op het podium in Nijmegen
  • Afwezig tijdens de les
  • Wens
  • Kleur/knutselwedstrijd
  • Affiche nijntje beweegdiploma
  • Affiche KOM DANSEN BIJ DOK
  • Activiteiten en vakanties
  

   ADRESSEN
    Website
     www.dok-ede.nl

    Facebook
     Facebook.com/dok1922

    Instagram
     instagram.com/dok_ede_official

    E-mail
   info@dok-ede.nl

  SOCIAL SITES
 
  QR-code
 

 
Van de redactie                    
 
2022 is net 'geboren', een nieuw jaar ligt voor ons. Voor DOK zal dit een heel bijzonder jaar worden. Op 6 maart is het HONDERD jaar geleden dat DOK is opgericht. Dit jaar is DOK dus een eeuw oud! Heel bijzonder! Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Activiteiten voor alle leeftijden binnen onze vereniging staan gepland en zijn al in voorbereiding. Van kleurwedstrijd tot reünie en van gala-uitvoering tot een poging om in het Guiness Book of Records te komen. Via de website, facebook en instagram, de nieuwsbrief en nieuwsflits worden jullie op de hoogte gehouden van deze activiteiten. Onderaan deze nieuwsbrief staat de agenda tot aan de zomervakantie. Hier kun je zien welke activiteiten er allemaal gepland staan en wanneer dat is. Vieren jullie deze bijzondere verjaardag mee?
 
En wat zal het nieuwe jaar ons verder gaan brengen? De grote vraag is natuurlijk of we eindelijk de Corona-pandemie een beetje onder controle krijgen. Het nieuwe jaar ligt nog helemaal 'leeg' voor ons en zal ons weer blije, verdrietige, spannende en bijzondere en mooie momenten brengen.
De redactie wenst u en jou een gezond, liefdevol en prachtig 2022!

Artikelen voor de nieuwsbrief van januari moeten uiterlijk  22 januari bij de redactie binnen zijn; 
 
Van de bestuurstafel
 
Corona
Wat naar dat we alweer met de feestdagen in een lockdown zitten! We hopen dat het deze keer minder lang duurt en we weer snel de zalen in mogen. En mocht dat niet het geval zijn, dan gaan we net als vorig jaar weer op zoek naar alternatieve oplossingen.We moeten nog even wachten op een bericht over de zaalhuren nu we daar niet in mogen, maar zodra duidelijk is dat we die kosten vergoed krijgen kunnen weer kijken naar korting op de contributie. We hopen voor dit moment op uw begrip voor de situatie.
 
Complimenten en bedankt
Vanaf deze plek spreken we opnieuw onze dank en waardering uit voor de lesgevers en assistenten die zich dit jaar weer zo hebben ingezet om ondanks de beperkingen zo leuk mogelijke lessen neer te zetten. Dat dat niet voor alle lessen even goed is gelukt is inherent aan alle verschillende lestypes en lesgevers, maar iedereen heeft zijn/haar best gedaan!Verder zijn we heel dankbaar voor al het werk dat door alle andere commissieleden, leden en ouders is gedaan rond alle organisatorisch zaken die nodig zijn om wedstrijden en jeugdactiviteiten te tot een succes te maken. Fantastisch hoeveel tijd mensen voor onze sport over hebben! En tot slot willen we aan het begin van ons jubileumjaar iedereen bedanken die (soms veel) vrije tijd in de voorbereiding van alle geplande activiteiten heeft gestoken en nog steeds doet. Zonder al deze mensen zou het een sober jubileum worden! Nu maar hopen dat corona onze plannen net teveel in de weg gaat zitten!

Jubilea
Door al het geregel rond corona zijn we de afgelopen 2 jaar vergeten te kijken naar jubilea onder onze leden.Dat blijken er zes te zijn: Aly de Jong, Anja Beuving, Ans van Maanen, Ricarda Herbert, Wil Speelziek en Wilma Nellestein. Op één na allemaal leden van de conditie les op dinsdagochtend. Zijn allemaal 25 of 26 actief sportend lid van DOK en alle zes krijgen deze week een bloemetje van DOK thuisbezorgd! Onder de actieve commissieleden van DOK zijn er die nog veel langer lid zijn: Rina Viets, Alex Beukhof, Saskia van Bruxvoort, Peter Heij, Karin van der Lingen, Gerda Smits, Anja van Gemert, Pauline Jansen, Cees Gouw, Astrid Groenveld, Mariëlle Roelofs, Femke van Dijk, Daisy Kamminga zijn tussen de 25 en 63 jaar lid, en nog steeds actief als lesgever, jurylid of commissielid. Deze jubilarissen krijgen over het algemeen een bloemetje voor hun jubileum bij de jaarvergadering. We zijn als vereniging rijk met mensen die zolang betrokken blijven bij DOK.
 
DOK op het podium in Nijmegen
 
Onderstaand wedstrijdverslag is helaas niet geplaatst in de nieuwsbrief van november. Excuses hiervoor. Maar dan nu alsnog!

In Nijmegen begon de dag fantastisch voor de Middenbouw 3, op zaterdag 13 november. De teamwedstrijden stonden hier op het programma. Het team voor de Middenbouw 3 bestaat uit 3 turnsters van DOK: Sifra Musch, Liz Hafkamp en Britt Kervel. Ook zitten in dit team twee turnsters van Exalto: Thirza Gerritsen en Kyra Klein.
De turnsters lieten op de vier onderdelen vloer, sprong, balk en brug hun overmacht zien en ze werden in het sterke deelnemersveld knap 1e. Wat een goed begin van het wedstrijdseizoen voor deze turnsters en hun trainers, Ruby Eichelsheim, Eva van Wijngaarden en Lodewijk Waanders.
 
In de middag zetten de junior/seniorgroep E nog een goede wedstrijd neer, zij werden 7e en de junioren E van deze dag behaalden een mooie 5e plaats. Een goede dag dus voor DOK. Er misten een aantal turnsters van DOK vanwege de plaatsingswedstrijd voor het NK springen. De teams waren dus niet helemaal compleet, dat zal de volgende wedstrijd anders zijn. Ook hier was te zien dat er verenigingen hebben gekozen om na de Corona een niveau lager te gaan turnen. DOK heeft daar niet voor gekozen omdat er ook uitdaging moet zijn in de trainingen en in de wedstrijden. In dit E-niveau waren er turners die 15 uur trainen in de week, DOK doet dit 4 of 5 uur. 4 of 5 uur trainen in de week hoort ook bij het E-niveau.
Het jeugd/senior team van DOK bestaat uit: Femke Harkema, Valesca Adriaens, Thera Jager, Novalee Deuning en Lotte Hartland. De laatste twee waren er niet bij vanwege de plaatsingswedstrijden. Het junior team E-niveau bestaat uit: Jade Onderstal, Alisha Bijzet, Imke Kessel, Lotte Merkies, Iris van den Bos en Amber Koudijs. Hier waren de laatste drie er niet vanwege het springen. De overige dames lieten goede oefeningen zien. Kippen die lukten werden gevierd en was veel plezier in de teams. Daar gaat het natuurlijk ook om. Plezier in je sport waarbij je wel probeert het beste uit jezelf te halen.
 
Astrid Groeneveld
 
Afwezig tijdens de les

Als uw kind éénmalig niet naar de les bij DOK kan komen hoeft uw uw kind niet af te melden
(behalve bij de selectie-lessen). We horen wél graag wanneer uw kind langer dan drie weken afwezig zal zijn door, bijvoorbeeld, ziekte of blessure.
 
 
 
 
 
 
Activiteiten en vakanties  
 
24 december 2021 tot en met 7 januari 2022 Tekenwedstrijd
7 tot en met 19 februari 2022 Clinics
12 februari 2022 Monkeytown
7 tot en met 12 maart 2022 Openbare lesweek DOK
12 maart 2022 GALA-UITVOERING,reünie en expositie 
19 maart 2022 Disco-avond
25 tot en met 28 maart 2022 Seniorenkamp
31 maart 2022 Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
24 april 2022
DOK-nacht
27 april 2022 Koningsdag; demo's in het centrum van Ede
14 mei 2022 DOK springwedstrijden*
20 tot en met 22 mei 2022 Ouderenkamp
26 mei 2022 Poging Guiness Book of Records
28 mei 2022 Vossenjacht
4 juni 2022 Ruilspel
17 tot en met 19 juni 2022 Jeugdkamp
1 juli 2022 Generale repetities DOK-uitvoering
2 juli 2022 DOK-uitvoering**
9 juli 2022 Dansvoorstelling
9 juli 2022 Kampvuur
 
*dit zijn onderlinge wedstrijden voor leden van 6 jaar en ouder. Vraag aan je juf of meester of jouw discipline ook meedoet aan deze wedstrijden en reserveer de datum.
**de DOK-uitvoering is voor ALLE leden met uitzondering van de volleyballers.
 
22 februari tot en met 27 februari 2022 Voorjaarsvakantie
2 tot en met 5 april 2022 Goede vrijdag en Pasen
27 april 2022 Koningsdag
2 tot en met 5 mei 2022 Meivakantie
13 mei 2022 Hemelvaart
23 en 24 mei 2022
Pinkstervakantie
18 juli tot en met 29 augustus 2022 Zomervakantie

 
 
 
  © Anja van Gemert - RC http://www.dok-ede.nl