Nieuwsbrief september-oktober 2014
Op dit moment zetten wij nogal wat in beweging - hoofdzakelijk omdat wij zelf veel bewegen. Met de auto. Op een rondreis door Duitsland en Zwitserland hebben we kandidaat-dealers en bestaande dealers voor de Jialing JH600B bezocht.

Dan blijft er niet veel tijd meer over voor onze nieuwsbrief. Maar, er is dan wel weer meer te vertellen! Veel plezier gewenst bij het lezen van deze nieuwsbrief.
 
Dirk Köster van Tourenfahrer - Test JH600B und CJ750
Dirk Köster is redacteur bij de bekende Duitse tijdschriften Tourenfahrer en Motorradfahrer. Enige tijd geleden had Dirk ons gevraagd om voor deze bladen een rijtest en een verslag daarvan te maken. En wel voor zowel de Chang Jiang 750 als de Jialing JH600B. Inclusief uitgebreide fotoshootings, zowel statisch voor de details maar ook dynamisch met rijopnames.
 
Op 18 september was het dan zo ver. De testmachines stonden mooi gepoetst klaar en na koffie met vlaai vertrokken we en Dirk wilde graag als eerste de Jialing JH600B rijden. Er werd wat regen voorspeld, maar nog was het mooi weer. Dus, samen op weg naar de mooie locaties bij ons in de buurt. De fotocamera van Dirk maakte daarbij overuren...

Tot dan toch de aangekondigde regenbui zich meldde. En niet zo'n beetje ook. Gelukkig konden Marjoleen, Dirk en schrijver dezes vrijwel meteen in een restaurant vluchten. Droog en met koffie verzorgd konden we van de regenbui buiten genieten.
 
Gelukkig scheen de zon snel weer en we wisselden de focus van Jialing op Chang Jiang 750. Dirk rijdt zelf al jaren met klassieke zijspannen en dus was hij snel "los" op de Chang Jiang 750 M1. Bij de Stuw van Belfeld vonden we een prima fotolocatie en Dirk kon weer aan het werk.
 
Inmiddels heeft Dirk Köster in Motorradfahrer uitgave november 2014 in de rubriek "Mehrspur News"
al een korte samenvatting geschreven over de Jialing. In een van de volgende uitgaves van Tourenfahrer wordt dan een uitgebreid verslag gepubliceerd.
 

De foto's van het "Open Weekend Zijspanclub Het Derde Wiel" in Renswoude
In de vorige nieuwsbrief hebben we al over het Open Weekend van de zijspanclub Het Derde Wiel geschreven.

In de fotokolom rechts kunt u enkele foto's van dit heel goed bezochte weekend zien.

MOTORWERK mocht van de organisatie een verkoopstand inrichten en we kregen de gelegenheid om geïnteresseerden een testrit te laten maken. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en 14 testrijders en- rijdsters maakten een proefrit op de Jialing JH600B of de Chang Jiang 750.

Het gehele Open Weekend was een groot succes!


Een bijzondere Royal Enfield 500 Bullet
Een Royal Enfield Bullet is sowieso een bijzondere motorfiets, maar deze Bullet heeft daarbij nog een opmerkelijke en bewogen geschiedenis.
 
Toen Jerrel van Beek ons zijn Royal Enfield 500 Bullet aanbood en wij de kijkafspraak gemaakt hadden, hoorden wij van hem de bijzondere achtergrond van deze motorfiets.
 
Jerrel heeft met zijn gezin een tijd in India gewoond en gewerkt. Tien jaar geleden is hij vervolgens van Cennai (waar de Royal Enfield fabrieken staan) naar Breda gereden met dezelfde 500 Bullet die wij nu aan het bekijken waren.
 
Met 10.970 kilometer op de klok is hij destijds in Breda aangekomen. Dat is zo'n 1.000 kilometer meer als de grote reis van India naar Nederland lang is.
 
Jerrel had er van te voren met zijn vrouw nog een paar trips in India mee gemaakt. Toen bleek dat de motorfiets zich daarbij uitstekend had gedragen, is Jerrel van zijn toenmalige woonplaats naar Nederland vertrokken voor de bijna 10.000 kilometer lange reis.
 
Nadat de gehele familie toen weer in Nederland was aangekomen, werd de Royal Enfield 500 Bullet netjes verzorgd in de schuur weggezet.
 
En precies in die toestand heeft MOTORWERK deze maschine vervolgens gekocht voor promotie- en demodoeleinden. Of de motor na 10 jaar wilde starten? Eerst de ontsteking controleren, maar met de gemonteerde Boyer-Bansden electronische ontsteking was niets mis: een vlam in plaats van een mager vonkje! Wel moest het decompressieklepje opnieuw worden ingeslepen, dat was lek. Daarna, carburateur vlotteren, een paar loze trappen op de kickstarter om benzine en olie te bewegen en na de eerste echte kick op de kickstarter blubberde de dikke eencylinder er met een kerngezond geluid weer vrolijk op los!
 
Bij de koop hoorde ook een kist met nieuwe onderdelen voor de 350 en 500 Bullets die Jerrel destijds met de verhuizing had laten meekomen. Deze onderdelen worden op dit moment gesorteerd en in onze webshop geplaatst.  Neem hier maar een kijkje!

Ad van de Wiel von Moto73 - Rijverslag Jialing JH600B
Het is alweer een hele poos geleden toen Ad van de Wiel - redacteur van het motorblad Moto73 - ons aansprak met de vraag of wij wilden meewerken aan een rijverslag van de Jialing JH600B. Nou en of!
 
Op 24 september was Ad bij MOTORWERK en had twee ervaren zijspanspecialisten meegenomen: Mark Biere en Clemens Löwensteijn. En natuurlijk de fotograaf die alles op deze dag in mooie beelden moest vastleggen.

Maar, niet alleen de zijspanmachine Jialing JH600B zou worden getest, ook de JH600 soloversie moest worden gereden en gefotografeerd. Zo gezegd, zo gedaan!
 
Zelf reed ik als "toergids" deze dag op mijn BMW R90S om de heren de mooiste plekjes in onze omgeving te laten zien. Locaties waar ook eens echt met het zijspan kan worden gereden en de mooiste foto's daarvan kunnen worden gemaakt.
 
Hiernaast vindt u enkele "making of" plaatjes van die dag.

Wanneer Moto73 dit rijverslag gaat plaatsen is nog niet bekend, sla Moto73 er elke komende uitgave maar even op na!
 
INTERMOT Köln: Jialing Treffen en bezoek aan de BVHK stand
Tijdens het eerste oktoberweekend en enkele dagen daarvoor heeft de Intermot in Keulen weer plaatsgevonden. Onze Jialing fabriek had ruim van te voren aangekondigd visa te regelen om deze beurs te komen bezoeken. En of wij dan samen een afspraak konden maken. Uiteraard!
 
Op 2 oktober troffen wij om 10 uur onze contactpersoon bij Jialing Foreign Trade and Development, de heer Zhang Peng. Hij was in begeleiding van Chen Wei Dong, General Manager van China Jialing Industrial Co., Ltd. (Group). En ook een derde medewerker binnen R&D die helaas geen visitekaartje had.
 
We spraken af om ongeveer een uur aan onze uitwisseling te besteden. En toen was het ineens al ruimschoots na twaalven toen we op ons horloge keken!
Een heel aangenaam en goed gesprek, waarbij Zhang Peng zijn tolkvaardigheden vol moest gebruiken. De heer Chen was zeer zeker de "boss", maar hij spreekt geen Engels....
 
Daarna hebben we de beurs volgens ons plan doorkruist om in hal 10 bij de stand van de BVHK te "landen". Het "Bundesverband der Hersteller und Importeure von Krafträdern mit Beiwagen" - kort BVHK - krijgt als vereniging fikse kortingen op de beurshuurprijzen en daarvan kunnen dan de exposanten uit de zijspanscene mooi gebruik van maken. We spraken met de uitgever van Motorrad Gespanne, Bernhard Goetz, met firma's als Uli Jacken, Uwe Schmidt Gespannbau en Fassbender die allen aan dit collectief deelnamen.
 
Zowel bij Watsonian Squire als bij Schmidt Gespannbau waren schitterende klassiek ogende zijspancombinaties o.b.v. de nieuwe Royal Enfield Continental GT te zien!

 
Jialing JH600B-A, het L4e EU toelatingsdocument is er!
In de vorige nieuwsbrief hebben we uitvoerig de EU toelating van de Jialing JH600B-A besproken. Maar, nu is sinds twee weken het uiteindelijke toelatingsdocument van de Britse VCA keurinstantie beschikbaar.

Het document bevat 220 pagina's propvol met technische informatie en meetgegevens rond de JH600B-A. Ook de vermogens- en koppelcurves zijn er in opgenomen. Heel interessant materiaal voor de liefhebber.

Wie een kopie van dit document wil hebben, kan ons daartoe een e-mail sturen.
 
MOTORMARKT Hardenberg
Traditioneel wordt tijdens de eerste zaterdag van oktober de herfstuitgave van deze inmiddels belangrijke oldtimer- en youngtimer beurs georganiseerd.
Met schitterend nazomerweer was het erg druk. Ik moest zelf even remreiniger inkopen en kon op het buitenterrein bijna over de mensen heen lopen!

MOTORWERK had dit keer niet alleen het gehele productenscala bij zich, maar ook de primeur van de Jialing JH600B die voor de eerste keer tijdens een beurs aan het publiek werd getoond.

Deze Jialing zijspanmotorfiets werd goed bekeken en als er dan werd gesproken over een meesturend zijspanwiel, een achteruitversnelling en dat alles voor € 9.850,- was de toehoorder heel erg onder de indruk. We hebben dan ook enkele afspraken voor proefritten kunnen maken.

De verkoop van de Jialing JH600B-A in Nederland is hiermee gestart! 
Wie zelf niet beweegt, beweegt niets!
Ofwel, gedurende de vorige week hebben wij bestaande en mogelijk nieuwe handelaren voor de Jialing JH600B-A bezocht. Eerst in Zwitserland, toen terug naar Hagenbach bij Karlsruhe om vervolgens naar Zuidoost-Duitsland te rijden naar Kirchham-Schambach waar onze dealer Löw Gespannbau gevestigd is.
 
Daarna terug naar huis via de "Gespannzentrale van Sidecar Traveller" van Heidi en Martin Franitza. Daar hebben we persoonlijk de met afstand oudste Jialing zijspanrijder - Fritz - ontmoet. In de nieuwsbrief van mei j.l. hebben we al over Fritz en zijn vrouw Ilse geschreven. Sinds juni heeft Fritz al 2.700 km op de klok gezet!
 
Toen nog even snel langs een klant van het eerste uur - Klaus Kühnl - in Erlangen en waren we kort voor middernacht en een week later weer thuis.
 
Of dit alles leidt tot de uitbreiding van het dealernetwerk in Zwitserland en Duitsland, staat nog op een ander blad. Maar een ding is zeker: wie zelf niet beweegt, beweegt niets!
 
 
Inhoud
Dirk Köster van Tourenfahrer - Test JH600B en CJ750
 
De foto's van het "Open Weekend Zijspanclub Het Derde Wiel" in Renswoude

Een bijzondere Royal Enfield 500 Bullet
 
Ad van de Wiel van Moto73 - Rijverslag Jialing JH600B
 
INTERMOT Köln: Jialing Treffen en bezoek aan BVHK-Stand 
 
Jialing JH600B-A, het L4e EU Toelatingsdocument zelf!
 
MOTORMARKT Hardenberg
 
Wie zelf niet beweegt, beweegt niets!
 
 
 
Dirk Köster van Tourenfahrer - Test JH600B en CJ750
 
 
 
 
 
De foto's van het "Open Weekend Zijspanclub Het Derde Wiel" in Renswoude
 
 
 
 
 
Een bijzondere Royal Enfield 500 Bullet
 
 
Foto's: Jerrel van Beek
 

Ad van de Wiel van Moto73 - Rijverslag Jialing JH600B
Ad helpt de fotograaf 
Mark toont de onderkant met de zijspanwielbesturing
Mark en Clemens geven de Jialing van Jetje!
 
INTERMOT Köln: Jialing Treffen en bezoek aan BVHK-Stand 
Watsonian toont mooi zijspan o.b.v. de Continental GT
Wij bezoeken de stand van het BVHK
 
 
 
 
MOTORMARKT Hardenberg
De Jialing JH600B-A, eenChang Jiang 750 M1 en onze Royal Enfield 500 Bullet
 
 
 
Wie zelf niet beweegt, beweegt niets!
Op zaterdag toch nog tijd voor een mooie toerrit in Ober-Österreich!
 
Liefst drie Jialing zijspannen bij De Centrale van Sidecar Traveller
 
Martin, Heidi, Klaus, Marjoleen en Fritz treffen elkaar in Der Gespannzentrale van het tijdschrift Sidecar Traveller (van li.)
 
In een vorige Nieuwsbrief hebben wij deze krasse en oudste Jialing zijspanrijder al voorgesteld: Fritz (li.)
 
 
 
 
CORNER ADVENTURES
 
 

 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl