Bethlehemkerk                                                
Jaargang 9, september 2023 nr. 36
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
 
Viering zondag 1 oktober: ds. Kick Bras
 
Ga je mee: Week tegen Eenzaamheid
 
Ga je mee 6 oktober:
Jubileumavond 60 jaar Bethlehemkerk
 
Ga je mee:
Wat is er nodig?
 
De Duurzame Dagen 2023
 
Ga je mee: Instuif donderdag 5 oktober 
 
Avondmaalsviering
in kleine kring
 
Sirkelslag 'Ga mee!'
 
Gezocht: toffe mensen met een huiskamer vol licht en warmte
 
Bethlehemkerk: tentoonstelling 60 jaar
 
Expositie van
Marthy Boer
 
Borrel voor twintigers en dertigers: 1 oktober 2023
 
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 29 september
Nieuwsbrief
 
 
Catechese & stercafé
 
Zaterdag 30 september
Raadhuis:
Wat is er nodig?
 
Bach cantate op de Brink
 
Zondag 1 oktober
ds. Kick Bras
 
Borrel voor twintigers en dertigers 
 
Maandag 2 oktober
Moderamen
 
Dinsdag 3 oktober
SOOS: Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Woensdag 4 oktober
Ochtendgebed 
 
Donderdag 5 oktober
De Duurzame Dagen
 
Open Kerk
 
Vorstin: 
Wat is er nodig?
 
Vrijdag 6 oktober
De Duurzame Dagen
 
Nieuwsbrief
 
Feestelijke jubileumavond, inloop vanaf 19:30
 
Zaterdag 7 oktober
De Duurzame Dagen
 
Zondag 8 oktober
ds. Hillegonda Ploeger, feestelijke jubileum viering met oud predikanten.
 
Wandelen met Maria
 
 
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
"Ga je mee?"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
Abonnement op onze
nieuwsbrieven:
PgH en/of
 
 
BEZOEK ONZE SITE
 
Als gastvrij en betrokken kerkgemeente heten we u van harte welkom om onze diensten mee te vieren en te beleven. Dat kan rechtstreeks op zondagmorgen en later in de week door de dienst terug te kijken.
 
Viering zondag 1 oktober: ds. Kick Bras
 
Zondag gaat onze oud-predikant ds. Kick Bras voor, als thema van de viering heeft hij gekozen voor: Een huis op de rots. Hij schrijft hierover het volgende:

"Jezus moedigt ons aan om zijn woorden in praktijk te brengen, dan bouwen we ons huis op de rots. Dat geldt voor ons persoonlijk leven, maar ook voor de kerk."
 
Klik hier voor de liturgie, de collecte en bijbehorende link naar kerkdienstgemist van zondag 1 oktober.
 

Ga je mee: Week tegen Eenzaamheid

Ga je mee! Een week vol met activiteiten door heel Hilversum. Iedereen kan meedoen!
 
Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Een week die draait om verbinding, contact maken en nieuwe mensen ontmoeten. Ook in Hilversum voelt bijna de helft van alle volwassenen zich weleens eenzaam. Samen met veel mooie organisaties hebben we daarom de afgelopen tijd hard gewerkt aan een divers programma, met allerlei activiteiten! 
 
Bekijk het programma in Hilversum, bekijk hieronder per dag wat u kan doen of lees een van de bemoedigende bijbelteksten. 
 
 
Ga je mee op 6 oktober:
Jubileumavond 60 jaar Bethlehemkerk
Op vrijdag 6 oktober is er een feestelijke jubileumavond gepland. Inloop vanaf 19:30 en we beginnen om 20:00 met een gevarieerde spelavond voor alle bezoekers. De spelavond wordt heeft de opzet van het bekende TV-programma: "Ik hou van Holland", maar dan met een Bethlehemkerk sausje. Irene Muller en Dinant Bent zijn de gastgevers van de avond en peilen op ludieke wijze onze kennis.
 
Naast het spelelement is er ook het rad van fortuin, waar (oud-)kerkrentmeesters Koos van Vliet en Peter den Uil ons gaan verleiden een gokje te wagen voor het goede doel.
 
De avond wordt swingend afgesloten met een silent disco. Er kan worden gedanst of meegedeind op diverse muzieksoorten terwijl een ander rustig geniet van een drankje en hapje zonder overstemd te worden door de muziek. Een bijzondere belevenis voor alle leeftijden !
 
Aanmelden:
Graag krijgen we beetje gevoel bij het aantal glazen dat we moeten klaarzetten en hoeveel bitterballen er in het vet moeten. Als u spontaan komt, bent u natuurlijk welkom maar toch vragen we iedereen zich zoveel mogelijk per e-mail aan te melden. Opgeven via jubileumavond@bethlehemkerk.nl
 
Inloop vanaf 19:30 en we beginnen om 20:00 met een gevarieerde spelavond voor alle bezoekers.
 
 

Ga je mee: Wat is er nodig?

De instroom van asielzoekers in Nederland blijft hoog en de behoefte aan asielopvangplekken wordt groter. Gemeente Hilversum verwacht hier ook een bijdrage aan te moeten leveren. Ze bereidt zich hier samen met de stad goed op voor. Daarom zijn Gemeente Hilversum en Hilversummers.nl met inwoners in gesprek om te horen wat er nodig is om asielopvang goed te regelen in Hilversum. Praat je ook mee? We horen graag jouw ideeën.
 
VERDIEPEND GESPREK IN HET RAADHUIS (SESSIE #1)
Zaterdag middag 30-09-2023
Gesprek in het Raadhuis, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum, Burgerzaal 1e etage.tijd: 14:00 tot 17:00 (inloop vanaf 13.30 uur)
 
VERDIEPEND GESPREK IN DE VORSTIN (SESSIE #2)
Donderdag avond 05-10-2023
Gesprek in De Vorstin, Koninginneweg 44, 1211 AS Hilversum, Grote zaal.
tijd: 19:00 tot 22:00 (inloop vanaf 18.30 uur met broodjes). Graag in het opmerkingveld aangeven of je wel of niet mee eet.
 
Wil je het hele artikel lezen op onze website? Lees hier verder....

De Duurzame Dagen 2023

Ben je ook een duurzame doener of wil je er één worden? Dan ben je van donderdag 5 oktober t/m zondag 8 oktober tijdens de Duurzame Dagen in Hilversum aan het goede adres. Tijdens deze dagen laten de vele duurzame doeners die in Hilversum al aan de slag zijn, zien wat zij al hebben gedaan en delen graag hun tips met andere inwoners en organisaties in Hilversum.
 
DUURZAME DOENERS GEZOCHT
Wil jij ook graag jouw kennis delen met andere inwoners in Hilversum? Of met andere verenigingen, organisaties en bedrijven? Dan helpen we je graag hiermee verder. Neem contact op met club@hilversum100.nl en we kijken samen met jou hoe we je verder kunnen helpen.
 
DUURZAME TIPS tijdens DUURZAME DAGEN
Wil jij juist aan de slag met isoleren thuis, zonnepanelen en/of sedum op je dak, meer groen en vogels op je balkon of in je tuin, water opvangen, minder afval, duurzame kledingtips, lekker lokaal eten of andere duurzame dingen. Tijdens de Duurzame dagen delen de vele duurzame doeners in Hilversum hun ervaring en tips. In het programma hieronder vindt je wat er te doen is.
 
 
 
Ga je mee: Instuif donderdag 5 oktober
 
Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10.00 - 11.30 uur is er instuif in de Bethlehemkerk. Dat betekent dat u zonder lid te zijn, zonder contributie te betalen, kunt instuiven, zo maar binnenlopen.
  • Donderdagmorgen 5 oktober is de eerste Instuif van dit seizoen Deze morgen komt Isak Laurens vertellen over Indië en een rondreis door Indonesië;
     
  • Donderdagmorgen 19 oktober nodigen de Instuif en de Soos de senioren van de Morgenster en de Regenboog uit. Pieter Hoogenraad van de historische kring, komt vertellen over'Koningin Emma, redster van de monarchie ' Het zou fijn zijn dat voor deze ochtend iedereen zich zoveel mogelijk aanmeldt.
We beginnen om 10 uur
Iedereen die een keer wil instuiven is van harte welkom.
Henny de Vries tel.6213309

Avondmaalsviering in kleine kring

Op maandag 9 oktober a.s. zal er weer een Avondmaalsviering in kleine kring worden georganiseerd in het Stiltecentrum van de Bethlehemkerk.
 
Dit doen we in het bijzonder voor gemeenteleden die niet in de gelegenheid zijn om de reguliere diensten op zondag bij te wonen, maar wel op maandagmiddag naar de Bethlehemkerk kunnen komen om de Maaltijd van de Heer te vieren.
 
Na de viering o.l.v. ds. Jetty Scheurwater ontmoeten we elkaar met koffie en thee.
Wilt u bij de viering - die om 14.30 uur begint - aanwezig zijn neem dan s.v.p. contact op met Reintje Hofman, tel.: 6219030.

Sirkelslag 'Ga mee!'

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest interactieve spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland.
 
Sirkelslag is een laagdrempelig spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de kerk. Uit ervaringen van gemeenten blijkt dat Sirkelslag een mooi startpunt kan zijn voor missionair jeugdwerk.
 
Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente. Je speelt tegen duizenden andere kinderen of jongeren uit heel Nederland. Sirkelslag is het spel waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit.

Thema ‘Ga mee!’ 

Het thema dit jaar is Ga mee! en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Pak je tas in, trek goede schoenen aan en ga mee op pad! Wat ga je allemaal tegenkomen onderweg? Durf jij het avontuur aan te gaan en de stap te zetten? Ga mee en ontdek hoe jij het verschil kunt maken! 
 
De PGH Gaat mee!
Op vrijdag 13 oktober spelen we Sirkelslag in de Bethlehemkerk. Samen met de jongeren van Vitamine G, Regenboogkerk, Morgenster en Bethlehemkerk samen.
 
We beginnen om 19:30. Adres: Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV  Hilversum
Aanmelden of meer informatie? Mail naar: sirkelslag@bethlehemkerk.nl

Gezocht: toffe mensen met een huiskamer vol licht en warmte

Het is niet het eerste wat je denkt bij een kerk: dat het een club van toffe mensen is. En toch kregen we deze bijna eretitel in 2019 van de bezoekers van buurthuis De Kleine Lelie. Na een spannende maar warme ontmoeting  tussen gemeenteleden en buurtbewoners tijdens een open huis van de Levende Adventskalender vingen we bij het afscheid op: het zijn toch wel toffe mensen. 
 
Nu wisten we dat stiekem al een beetje want in dat jaar stelden maar liefst 19 gemeenteleden hun eigen huiskamer ruimhartig open voor bekende en minder bekende buurtgenoten.En eenzelfde aantal meldde zich aan als mede-gastgever/buddy. Warme herinneringen hebben we aan deze ontmoetingen en wat was het ook verbindend voor gemeenteleden! 
 
Nu we elkaar weer in huiskamers kunnen ontmoeten,  doen we dan ook graag opnieuw een beroep op u: Wilt u meehelpen bouwen aan een huis vol licht en warmte en uw huiskamer in Hilversum of Nieuw Loosdrecht openstellen voor de Levende Adventskalender? We horen het graag. We maken dan tussen 3 en 24 december samen weer een lichtsnoer van adressen waar gemeenteleden en buurtbewoners gedurende twee uur een warm welkom krijgen.
 

Bethlehemkerk: tentoonstelling 60 jaar

Vrijdag 6 oktober 2023 is het 60 jaar geleden dat de Bethlehemkerk als kerkgebouw in gebruik is genomen. Dat gaan we gedurende het hele jaar samen vieren met diverse activiteiten. Via de Kerkbrink, nieuwsbrieven en website houden we jullie graag op de hoogte en nodigen we jullie van harte uit deel te nemen. Op slotzondag 25 juni zijn de plannen uit de doeken gedaan.
 
Tentoonstelling
Wij willen voor de verjaardag van de kerk graag een tentoonstelling maken, maar dan hebben we ook items uit het verleden nodig. Dus voorwerpen en foto’s uit het verleden van de kerk en ook van het noodkerkje aan de Frederik van Eedenlaan zijn welkom.
 
Materiaal aanmelden
Materiaal voor de tenstoonstelling kan aangemelden worden bij Ineke Woldman en Wim Dral via email adres: wimdral@kpnmail.nl

Expositie van Marthy Boer

Hallo, ik ben Marthy Boer en ik exposeer deze maand met mijn schilderijen in de Bethlehemkerk.
De schilderijen die ik exposeer zijn allen onderdeel van de cursussen en opleiding die ik heb gevolgd bij het Zelfontdekken door schilderen.
 
Het Zelfontdekken door schilderen is ontwikkeld en wordt al meer dan twintig jaar gegeven door drs. Gerda Merckx. Het Zelfontdekken door schilderen richt zich niet op het schilderen maar op de aangeboden innerlijke weg, die werkt met vier thema’s “Metamorfose”, “Kracht van de natuur en de eigen natuur”, “vier existentiële kwaliteiten ( verlangen, verdriet, verzet, moedeloosheid)”en “Scheppingskracht”.
 
Elk thema bestaat uit vier bijeenkomsten. Centraal staat iedere bijeenkomst een thema wat zelf wordt gekozen als verlangen of vraag wat geformuleerd is tot persoonlijk thema en wat gedurende de cursus wordt gerealiseerd. Ik heb zelf een basiscursus, een vervolgcursus en 5 gevorderdencursussen gevolgd en daarna de opleiding tot docent Zelfontdekken door schilderen gevolgd en laat hier mijn schilderijen van zien.
 
 

 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl voor woensdag 20:00