Artist: Alice Boman
Titel: What
Släppdag: 1 april
Från albumet: EP II & Skisser (Släpps 3 juni)
Pressbilder: adrianrecordings.com/artists/alice-boman
Omslag: adrianfiles.com/alicebomanwhat.jpg
Skivbolag: Adrian Recordings
Lyssna: soundcloud.com/aliceboman/what
 
Man kan fortfarande köpa Alice första EP "Skisser" på vinyl i Adrian Recordings webshop men det finns bara ca 18 kvar. Här: shop.adrianrecordings.com/products/artist/alice-boman
 
www.adrianrecordings.com
aliceboman.tumblr.com
 
Detta är det första smakprovet från Alice Bomans kommande album. Ett album som samlar hennes första EP ”Skisser” med 6 nya låtar. Låt oss presentera låten ”What”.
 
Filter
The track is a haunting piece of music with a delicate melody heightened by Boman's ethereal voice; creeping in the background in an eerily-soothing way and brings with it that spirit of the icy North.
 
This Is Fake DIY
Defined by piano lines that float under an ether-like production, Boman's vocals balance unnerving beauty with underlying sadness.
 
PSL
Det skeva pianot, knastret och Stina Nordenstam-nynnandet, allt finns kvar. Bara det att det låter bättre än det någonsin har gjort tidigare.
 
I början av 2013 fick Adrian Recordings en demo av Emil på Studio Möllan. Bakom musiken låg Alice Boman. Hennes önskan var att någon gång få spela in i en riktig studio och skickade därför demon till Emil i förhoppning om att det skulle bli verklighet. Precis som för Emil stannade tiden för Adrian Recordings när Alice ljudvärld strömmade ur högtalarna.
 
Alice hemmainspelningar var för speciella, för vackra, för bra för att inte släppas ut till allmänheten. Det var så det gick till när EPn ”Skisser” smög ut i maj 2013. En samling låtar, inspelade av Alice hemma i sovrummet, aldrig ämnade för någon att höra.
 
Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. Bloggar från alla världens hörn häpnar över hennes lågmälda popvisor som hon framför med lika mycket pondus som skörhet. Brittiska The Line of Best Fit utnämnde bl.a. henne till den tredje mest spännande artisten 2013 och i juni var hennes låt ”Waiting” den 2a mest bloggade låten i världen.
 
Alice gjorde sin första livespelning då Adrian Recordings hostade Öresundsfestivalen i maj i Malmö. Sedan dess har det gått snabbt. Alice har nu gjort spelningar över hela Europa, turnérat med Matthew E. White i Skandinavien och Sarah Blasko i UK. I sommar stundar flera festivaler runt om i hela Europa.
 
 

Tillsist lämnar vi ordet till Alice:
”Jag växte upp med musiken som något ständigt närvarande. Det sjöngs och spelades mycket där hemma och genom hela min skoltid, så musiken har alltid funnits där och blivit som en självklar del av allting.

Mängden musik som finns har alltid fascinerat mig och jag förundras över att det ändå ständigt kommer mer. Det slutar aldrig. Det får aldrig sluta.

Länge var jag nöjd med att sjunga andras sånger och kände inget behov av att skriva eget. Eller jag trodde väl snarare inte att jag kunde. Dom gånger jag försökte skriva något kände jag inte igen mig själv i det vilket gjorde att jag aldrig kunde landa i det. Så är det väl fortfarande ibland.

Men någonting vände när jag för några år sedan hamnade på en skola för konsthantverk. Lärarna la stor vikt vid att man skulle göra saker endast för lusten i det, utan någon som helst press.

Det var en avlägsen plats och stillheten gjorde något med en. I en avskild byggnad en bit från skolan fanns en gammaldags gymnastiksal där det stod ett piano.  Akustiken där inne, akustiken. Jag gick dit på kvällarna och satt där i timmar.

Det var där jag började skriva på allvar. 

Jag insåg vikten och lättanden i att kunna ventilera saker så. 
Och det gav mig ett annat lugn. Fick mig att ändra fokus.
Jag tror det var oerhört viktigt för mig att inse det, att man inte ska forcera det.
Att man ska göra det för sig själv, ingen annan. 
Det är kärnan.”
 
Live
8/5 Great Escape Festival - Brighton (UK)
10/5 Adrian Recordings Festival - Victoriateatern - Malmö (S)
17/7 Slottsfjell (NO)
15/8 Green Man Festival (UK)
29-31/8 End of the Road Festival (UK)

Många fler tillkommer

Kontakt:
 PR: Ebba Lindqvist | 0704 - 803300 | brev@ebbalindqvist.se
 Skivbolag: Adrian Recordings | 0709 - 203853 | magnus@adrianrecordings.com
Management: Nordic By Nature | 0703 - 653218 | tom@nbnberlin.de