APRIL 2016
In deze nieuwsbrief
  • Aanmelden voor 1 mei en de studiekeuzecheck
  • Resultaten Nationale Studenten Enquête 2016 op 12 mei bekend
  • De Oriëntatiemeter: in welke fase van het studiekeuzeproces zit jij?
  • 123-kalender voor studiekeuzebegeleiding
  • Terugblik Studiekeuzeconferentie 2016
 
 
Aanmelden voor 1 mei en de studiekeuzecheck
Studiekiezers hebben nog 10 dagen de tijd om zich aan te melden voor hun vervolgopleiding. Als een studiekiezer zich uiterlijk op 1 mei heeft aangemeld, dan heeft hij of zij namelijk recht op een studiekeuzecheck. Het betekent ook dat je recht hebt op toelating tot een andere studie. Op Studiekeuze123 staat een handig stappenplan voor het aanmelden bij een opleiding.
 
 
Resultaten Nationale Studenten Enquête op 12 mei bekend
Van 11 januari tot en met 6 maart 2016 konden studenten in Nederland deelnemen aan de Nationale Studenten Enquête (NSE). Ruim 300.000 studenten hebben dit gedaan. In de NSE geven zij hun mening over hun opleiding en instelling. Deze tevredenheidsoordelen worden op donderdag 12 mei a.s. bekend gemaakt op www.studiekeuze123.nl.

Lees meer over de NSE.
 
Oriëntatiemeter: In welke fase van het studiekeuzeproces zit jij?
De Oriëntatiemeter  is een nieuwe test van Studiekeuze123 die studiekiezers laat zien hoe ver ze zijn in hun studiekeuzeproces. Nog aan het begin? Aardig onderweg? Of klaar om een keuze te maken? In welke fase iemand ook zit, er is altijd een aantal acties dat je nog kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je een studie kiest die bij je past.

Aan het eind van deze test laat de Oriëntatiemeter zien in welke fase van het studiekeuzeproces iemand zit en krijgt de studiekiezer praktische tips.
 
 
 kalender voor studiekeuzebegeleiding

 
De 123-kalender voor studiekeuzebegeleiding laat zien welke activiteiten en evenementen worden georganiseerd voor decanen, studiekeuzebegeleiders en aansluitcoördinatoren met betrekking tot het thema studiekeuze.

Mocht u evenementen hebben die u graag wilt laten opnemen in deze kalender, neem dan contact op met Studiekeuze123.
 
 
Terugblik Studiekeuzeconferentie 2016
Donderdag 17 maart jl. vond de Studiekeuzeconferentie 2016 van Studiekeuze123 plaats. Heeft u de conferentie helaas moeten missen? Bekijk dan de presentaties op Studiekeuzeinformatie.nl.
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.