Quote
 Week 49
Jaar 2012
  ___________________________________________________________________________
 
 
Soms gaan we al teveel voort op onze zogenaamde ‘kennis’ van de andere en veroordelen we hen voor woorden die we zelf in hun zwijgende mond hebben gelegd.

Deze quote gaat over de aannames, apriorismen en vooronderstellingen die we allemaal wel eens durven te maken. Isaac Asimov zegt dat aannames onze vensters  zijn op de wereld en dat het nodig is om… (het vervolg kan je zelf ontdekken in dit kort animatiefilmpje).

Vooronderstellingen kunnen ons slechts een beperkt inzicht geven op de werkelijkheid en houden zelfs het risico in je leven te vergallen.

Ze beletten ons om de ander echt te ontmoeten waardoor we heel wat kansen kunnen mislopen zoals ook blijkt uit deze leuke commercial.

Om als leidinggevende niet in de valkuil van het apriorisme te lopen, kan het nuttig zijn om jezelf in vraag te stellen en de ander te bevragen. Om zelf niet het slachtoffer te worden van een vooronderstelling van de ander kan je best de achterliggende reden van wat je zegt of doet verduidelijken. 
 
While you judge me by my outward appearance, I am silently doing the same to you, even though there's a ninety-percent chance that in both cases our assumptions are wrong. 
Richelle E. Goodrich
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.