Nieuwsbrief MOTORWERK              juni 2011
MOTORWERK wil zich graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Marjoleen en ik ben sinds 1.1.2011 eigenaresse van MOTORWERK. Voor technisch advies kan ik altijd bij mijn lieve echtgenoot Bart terecht. Zelf rijd ik op de langere afstanden op mijn BMW R65 en tijdens oldtimer-ritten op een NSU Fox 2T of een NSU ZDB 125. Van onze drie zoons rijdt de oudste ook motor en de jongste is verzot op zijn Kreidler Florett LF van 1968. Tijdens onze vakanties vind ik het heerlijk om mij te laten rondrijden en stap ik graag in het zijspan van onze Chang Jiang 750 M1 van 1963.
 
U leest het, wij zijn liefhebbers!
 
Met MOTORWERK wil ik onze klanten graag betaalbaar modern en klassiek motorplezier aanbieden en als u rond MOTORWERK of onze producten vragen heeft, stelt u ze gerust! Ik doe mijn best deze snel te beantwoorden.
 
Sinds onze vraag om u in te schrijven voor deze Nieuwsbrief en dit eerste echte exemplaar hebben wij bewust enkele weken de tijd genomen, zodat er een fikse groep van abonnees kon ontstaan. Dat is gelukt en ik wens u veel plezier met deze eerste uitgave van deze Nieuwsbrief MOTORWERK!
 
Resultaten Marktonderzoek
MOTORWERK heeft van 2 februari 2011 tot en met 15 mei 2011 een marktonderzoek gedaan om onze ideeën en producten beter af te stemmen op de marktvraag.
 
Algemeen
In totaal hebben wij 2.230 bezoekers gehad. Daarvan hebben 682 bezoekers het marktonderzoek ingevuld en waarvan 326 deelnemers ook het optionele deel hebben ingevuld. Kortom, meer dan 30% heeft ons zijn of haar mening gegeven. Daar zijn we heel trots op en - belangrijker - daar kunnen wij iets mee!
 
Wie, waar en hoe oud?
Er hebben 96% mannen en 4% vrouwen meegedaan. Daarvan wonen er 87% in Nederland en 13% in België. De gemiddelde leeftijd is 48 jaar.
 
Motorgebruik
Voor woon-werkverkeer gebruikt 36% de motor en 64% gebruikt de motor voor hobby en vrijetijd. Opvallend is dat er behoorlijke afstanden worden gereden: 43% tot 5.000 km, 27% tot 10.000 km en ook 27% zelfs meer dan 10.000 km per jaar! Met geeft met 97% aan dat men een partner heeft en 30% van de partners rijdt zelf motor. Ook het achterop of in het zijspan meerijden is populair, want 66% geeft aan dit te doen. Kinderen zijn voor 76% aanwezig en 71% daarvan geeft aan de kinderen ook mee te nemen op de motor.
 
MOTORWERK
Het productaanbod wordt door 32% als interessant beoordeeld. Als we afzien van de neutrale meningen, dan moet MOTORWERK nog 45% van de deelnemers overtuigen van ons aanbod! 
 
Het Motorcycle Factory Outlet (MFO) idee van MOTORWERK wordt goed ontvangen: 61% wil inderdaad alles zelf doen en is daarmee het goedkoopste uit, terwijl 27% niet alles zelf wil doen, maar een of meer diensten van MOTORWERK wil gebruiken. Daarbij wordt begeleiding bij het kentekenen bij de RDW met 62% genoemd als een door MOTORWERK te leveren extra service.
 
De garantiesituatie bij MFO wordt door 80% goed begrepen. Niettemin, dit belangrijke onderwerp moet dus aan 20% van de geïnteresseerden door ons beter worden uitgelegd. 
 
De zgn. Buyers Meeting wordt door 60% als interessant beoordeeld met als toppers "motoren bekijken" (96%) en "meer informatie krijgen" (95%). De reisafstand naar een Buyers Meeting moet rond de 100 km liggen. MOTORWERK zal dan ook meerdere Buyers Meetings op geschikte locaties gaan organiseren.
 
Bijna 80% is bereid zelf het onderhoud te doen en 7% vraagt daarbij een vriend of partner om hulp.
 
Qua productaanbod heeft 59% interesse in een Chang Jiang uitvoering, 22% heeft interesse in een Jialing JH600 solo en 10% heeft interesse in de Jialing JH600B zijspanversie.
 
Conclusie
MOTORWERK heeft de juiste weg ingeslagen en met een aantal aanpassingen in prijsstelling en dienstenaanbod gaat MOTORWERK verder met het Motorcycle Factory Outlet concept voor de Jialing en Chang Jiang motoren en de webshop voor onderhoud en reserveonderdelen.

De pakjesboten komen!
Is het al Sinterklaas? Nee, hoor! Maar, wij weten uit ervaring dat als de container uit China is afgeleverd in Venlo en de eigenaren hun motorfiets in een grote krat komen ophalen, dan is het net Sinterklaas...
 
Zoals u ongetwijfeld weet is het verschil tussen jongens en volwassen mannen de prijs van hun speelgoed...Knipogen
 
Nu even ernstig, rond 12 juli verwachten wij de aankomst van de container met 5 Chang Jiangs en reserveonderdelen in Rotterdam en ca. een week later kan de inhoud in Venlo worden opgehaald.
 
MOTORWERK heeft ook de eerste motoren van Jialing gekocht en wel een solo JH600 in zwarte uitvoering en de zijspanversie daarvan, de JH600B. Op dit moment zijn deze motoren ingepakt en vervoerd naar Shaghai. Binnenkort gaan ze op de boot en wij verwachten deze motoren begin augustus te kunnen uitpakken.
 
De Chang Jiang 750 M1 op een klassiek legermotor-treffen
MOTORWERK heeft als promotieactie deelgenomen aan het 15e Internationale Klassieke Legermotorentreffen in De Harskamp tijdens het weekend van 17 t/m 19 juni.
 
Een groot aantal liefhebbers met hun klassieke legermotoren uit Engeland, Duitsland, China, Rusland en Amerika heeft zich hier 3 dagen kunnen uitleven op verharde, maar hoofdzakelijk onverharde wegen.
 
MOTORWERK was aanwezig met haar Chang Jiang 750 M1 uit 1963 en terwijl de rulle zandbanen op vrijdagavond voor de aangedreven Zündapp's, BMW's en DNEPR's als gesneden koek konden worden genomen, moest onze CJ750 hard werken om bij te blijven - maar het lukte prima!
 
Op zaterdag werd van een schitterende rit door de Veluwe door ca. 90 deelnemers op ca. 50 motoren genoten en toonden de solorijders hun motorbeheersing om ook door rulle zandpaden keurig door te rijden.
 
En op zondag nog een mooie afsluiter: het had 's nachts flink geregend en eigenlijk regende het ook bij vertrek. Maar, het werd snel droog en op de zandpaden hadden zich fikse watervlaktes gevormd. Als je nu nog niet smerig was, dan wel na deze terreinrit. Een deelnemer uit Erfurt op zijn CJ750 M1M durfde het aan een practisch onneembaar bospad op te sturen en.... hij kwam er ook weer uit! Wij hebben dat eerlijk gezegd maar overgeslagen....
 
Deze wegen tonen aan dat dit het soort terrein is waar deze machines voor zijn ontwikkeld.
 
Een schitterend event!
 
 
MOTORWERK op beurzen
De komende zomer- en vakantieperiode is wat ons betreft bedoeld om er met de motor op uit te trekken. Maar, na deze leuke zomertijd breekt weer het najaar aan en dat is bij uitstek een goede gelegenheid zich weer te informeren, onderdelen voor de komende winter aan te schaffen of om gezellig het diverse aanbod op beurzen eens goed te bekijken.
 
MOTORWERK is daarbij met een mooie beurs-stand aanwezig tijdens:
 
Military EvenTT, 24 & 25 september, TT Eventhal, Assen:
 
Motormarkt Hardenberg, 1 oktober, Hardenberg
 
Dus, bij deze al een oproep aan onze abonnees in het noord-oosten van Nederland om deze beurzen en hopelijk ook MOTOWERK te bezoeken. Deze gelegenheid kunt u ook als Buyers Meeting voor het noord-oosten beschouwen en u bent van harte welkom.
 
Inhoud
MOTORWERK stelt zich voor
 
Resultaten Marktonderzoek

De pakjesboten komen!
 
De Chang Jiang 750 op een klassiek legermotortreffen
 
MOTORWERK op Beurzen
 
Marjoleen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jialing JH600
Chang Jiang 750 M1
Jialing JH600B
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Enkele Chang Jiang 750 Extended Classics vlak voor het inkratten
 
 
 
 
Jialing JH600B en Jialing JH600 staan klaar voor verpakking
 
 
Zündapp KS-750 uitladen
Engelser kan niet...
In zijn element
Trotse bakkeniste
Een CJ750M1M ploegt!
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl