Quote
 Week 16
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________

Vrijheid is dat je kunt zijn in plaats van
te moeten zijn. 

René Magritte

Al eens een gegoogeld op 'leiderschapsstijlen'? Binnen een fractie van een seconde krijg je zowat 22.900 resultaten met tientallen verschillende stijlen.

Keuze genoeg. En wat nu? Welke van deze stijlen ga jij je aanmeten. Moet je kiezen tussen een bepaalde stijl of pik je van iedere stijl enkele dingen mee. Bovendien is er om de zoveel jaar wel iets nieuws dat opgang maakt. Op de lange duur ben je jezelf niet meer en loop je het risico een ‘Frankenstein leider’ te worden zoals Marcus Buckingham dergelijke leidinggevenden omschrijft.

Wij vinden dat iedere leidinggevende recht heeft op zijn eigen persoonlijke stijl vanuit zijn eigen waarden en talenten. Zolang je er maar in slaagt je medewerkers te inspireren om samen een motiverende werkomgeving te creëren en resultaten te behalen.

Je hoeft je dus geen specifieke stijl te laten opdringen. Je kunt er ook voor kiezen jezelf te blijven door te werken vanuit je sterktes en je te omringen met medewerkers die jouw minder sterke punten aanvullen. 
 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.