Kina raser over dansk Skamstøtte
Kina har  forsøgt at stoppe opstillig af skulpturen der er rejst foran Folketinget
 1. Fernisering af skamstøtten foran folketinget
 2. Stor pressebevågenhed fra Jyllands-Posten, over  The New York Times, til South China Morning Post
 3. Kina forsøgte at true Københavns Kommune, for at få forbud mod Skamstøtten
 4. Kina udsender bandbulle imod skamstøtten
 5. Folketingets kulturudvalg støtter Skamstøtten
 6. 1000 hongkonger skiver på vores facebook og den amerikanske ambassadør sender sin støtte på Twitter
 7. Små Hongkong skulpturer og brocher/pins
 8. Co2 Neutral - Solceller på Galleri Galschiøt
 9. En rose til en forfulgt iransk kvinde
 10. Bertolt Brecht , Marianne Knorr og Galschiøt i Svenborg d 21 feb kl. 19:30
 11. Fernisering Galschiøt udstilling i Frederikssund 29. februar kl. 13:00

 

 

 

Kære

 
D.23januar stillede vi Skamstøtten foran Christiansborg. Det var en kæmpe succes med mange mennesker, flere politikere og en masse dansk og international presse. Se video fra ferniseringen her TV Avisen (DR) & Odense Ser Rødt og fotos: Link
 
Kina forsøgte at sabotere opstillingen, ved at true Københavns kommune allerede før ferniseringen og da det ikke lykkedes sendte Kinas Ambassadør en bandbulle imod at Danmark havde tilladt denne skulptur opstilling. Efterfølgende har skamstøtten skabt en masse debat, både i folketinget og i dansk og international presse, selv The New York Time har omtalt opstillingen - se presselisten her

 
Kina truede Københavns Kommune

Opstilling af  Skamstøtten har fået stor opmærksomhed i både danske og internationale medier (bl.a. New York Times). Ikke mindst da Jyllands-Posten kunne afsløre, at Kina d. 22.01.2020 forsøgte at presse Københavns kommune til at tilbagetrække tilladelsen til opstillingen af Skamstøtten, og ifølge et notat truede kommunen med at ”Statuen ville være skadelig for dansk-kinesiske relationer”. (Se notatet her)

 
Ytringsfrihed må ikke bruges til at kritisere Kina

Da det ikke lykkedes Kina at stoppe opstillingen af Skamstøtten, udsendte den kinesiske ambassade i København i stedet d. 23.01.2020 et officielt statement. Her fordømmes opsætningen af Skamstøtten, som de kalder ”en konspiration” der har til formål at ”blande sig i Kina og Hongkongs interne anliggender” og ”undertrykke Kinas udvikling”. 

I udtalelsen skriver Kina ligeledes at ytringsfriheden ikke betyder, at man har lov til at kritisere et andet land (læs Kina). Det viser med frygtelig tydelighed behovet for at sætte spørgsmålstegn ved Kinas syn på ytringsfrihed og andre basale menneskerettigheder! (Se Kinas officielle Statement her)
 
Er ytringsfriheden under pres i Hongkong? Man kunne passende spørge sig selv: når kinesiske myndigheder med trusler forsøger at presse ytringsfriheden i Danmark, hvordan har ytringsfriheden det så i Hongkong og andre dele af Kina?

Folketingets kulturudvalg støtter Skamstøtten
Folketingets kulturudvalg kaldte d. 4.2.2020 kulturminister Joy Mogensen og udenrigsminister Jeppe Kofod i åbent samråd vedrørende kinesiske myndigheders indblanding i kulturbegivenheder i Danmark. Her kom det frem at Kinesiske myndigheder, ifølge kulturministeren, i mindst 4 tilfælde har forsøgt at presse danske myndigheder og kulturinstitutioner til at droppe kunst og kunstnere som blev anset for kritiske overfor Kina. Et enigt samråd med partier på tværs af folketinget bakkede på samrådet op om kunstens ret til ytringsfrihed, også selvom den er kritisk over for Kina! 
 
Vi har modtaget mange støtteudtalelser, over 1000 hongkonger har kommenteret på vores facebookside. Vi var alligevel ret forbavset over at den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, udsendte et tweet der støtter opstillingen af skamstøtten (se hendes tweet her)
 
 
Små Hongkong skulpturer:
 
Galschiøt har lavet en række mindre unikke Hongkong skulpturer, der under ferniseringen blev givet til samarbejdspartnerne Amnesty International og Alternativet.
Skulpturerne er en serie skitser, der er lavet til de store skulpturer, der står på slotspladsen. De forestiller aktivisterne, der slås for at bevare ytringsfriheden i Hongkong. Alle skulpturer er unikke, koster 3.300kr og kan købes på galleriet  

Brocher/Pins
Galschiøt har også lavet 4 forskellige brocher/ pins i bronze, som er lavet i forbindelse med opstillingen af Skamstøtten på Slotspladsen. Miniskulpturerne er lavet over de store maskeskulpturer der er sat på siderne af Skamstøtten. De kan bæres både af mænd og kvinder som et signal om, at man støtter demokratibevægelsen, og er mod Kinas undertrykkelse af basale menneskerettigheder i Hongkong.
 
Ideen til brochen er inspireret af den tidligere udenrigsminister i USA Madeleine Albright, der netop brugte brocher/pins til at signalere forskellige personlige standpunkter i offentlige sammenhænge. Vi håber at politikere og meningsdannere vil bære denne Hongkong brochen. De kan også købes i galleriet og koster 500kr.pr. stk. 
 
Kærlig hilsen
 
 
 
Kasper Ejlskov (administrator) og Jens Galschøt samt de hårdtarbejdene gallerister på værkstedet
 
 
Foto og info her eller hos  Jens Galschiøt, aidoh@aidoh.dk  tlf 66184058 
 

 

 

 

 

Galschiøt Aktiviteter i 2020

*****

Solceller på Galleri Galschiøt
 
Greta Thunberg har ret – vores hus brænder
Vi vil slukke branden på Galleri Galschiøt
 
Jeg har ofte fået spørgsmålet om, hvad det mon koster i Co2 at producere mine skulpturer og derefter køre dem rundt i hele verden for at deltage i f.eks. klimamøder i Paris og Bornholm.

Jeg har indtil nu afvist spørgsmålet, fordi vi ikke har råd til at lave et klimaneutralt værksted, og alternativet derfor ville være at vi stoppede produktionen og lod være med at deltage i debatter og udstillinger.
Men nu er tiden kommet, fordi dem, der har stillet spørgsmålet har ret. Vi bliver nødt til at feje for egen dør. Især har Greta Thunberg påvirket mig. Hun har også ret. Vi må agere som om der var brand i vores hus.
 
Jeg har derfor igangsat et kæmpe projekt, der gerne skulle ende med at vi får ca. 2.000 m2 solceller. Foreløbige beregninger viser, at vi kan producer 300.000 kW strøm årligt, som vi dels selv kan bruge og dels kan lægge ind i el nettet og derved øge mængden af solcelle strøm i Danmark.
 
Vi har stadig ikke råd til at lave det, men jeg vil igangsætte et stort crowdfundings projekt. Vi vil forsøge at arbejde os igennem det og ved hjælp af salget af Solfanger skulpturer skaffe pengene til et tag med solceller, der vil gøre hele vores værksted og produktion Co2 neutral.
 
Kærlig hilsen, Jens Galschiøt, Odense Februar 2020
Læs mere omkring projektet her
 
 
******
En rose til en fængslet kvinde
Galschiøt sælger kunstværk til fordel for iransk menneskerettighedsaktivist
 
Han opkalder kunstværket efter iranske Yasaman, som kæmper for kvinders ret til selv at bestemme, hvordan de vil gå klædt. Salget af kunstværket skal gå til Amnestys arbejde i Iran
 
Det var nyheden om, at den kun 24-årige Yasaman Aryan fik 16 års fængsel for at dele roser ud og opfordre kvinder og piger til at tage deres tørklæde af, som fik kunstneren fra Odense til at kaste sig over et nyt kunstværk.
 
Læs mere omkring projektet her
 
 
Februar
Galschiøt udstilling i Ålborg hos Jarsbo Contemporary Art, Adelgade 2
9000 Aalborg.  .
Info hos Gitte Jarsbo, 60191286 ,info@jarsboart.dk , www.jarsboart.dk
 
 
*****
 
Bertolt Brecht i svenborg
 
Galschiøt og Marianne Knorr  deltager i  "en  musikalsk samtalecafe "

Brecht festival byder velkommen i den smukt restaurerede Tingsal i det nye gamle Tinghus til en stemningsfuld aften, hvor Marianne Knorr vil fortolke Brecht sange med styrke og sin særlige indlevelse.
 
Billedhuggeren Jens Galschiøt fortæller med udgangspunkt i tre af sangene, hvad Brechts sange sætter i gang hos ham og publikum inviteres med i en fælles undersøgelse, hvad Brecht siger os ’i disse tider’
 
En musikalsk aften med strøg af politisk kabaret kombineret med indsigtsfulde refleksioner og inddragelse og debat med og i blandt publikum.
 
Dato: 21 februar - Tidspunkt:  19:30 - 21:30  -.Læs mere her
 
Mere om Brecht festivallen :
 
Kunstnerisk mission
Missionen for festivalen er med Brecht ved vores side at præsentere:
Kunst der skubber til samfundet.
Læs mere  på her  
 
 
*****
 
29. feb.: Galschiøt udstiller i sin fødeby, Fredrikssunds Kunstforening. Fernisering i Langes magasin lørdag d. 29. februar kl 13:00. Info hos Gitte Stagis 2068 1026.
 
 
 
 
Hele 2020
 
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf. 2228 4975
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
*****
 
 
 
3. - 7. feb. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 

24. -28. feb. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

16. - 20 marts 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

30. marts – 3. april 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

20. -24. april 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

11.-15. maj 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

1. - 5. juni 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

22. -26. juni 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

13. -17. juli 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

3. - 7. aug. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

24. - 28. aug. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

14. - 18.sep. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

5. - 9. okt. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

26. - 30. okt. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

16. - 20. nov. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

7. - 11. dec. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
******
 
Kurses i samarbejde med Pårup kunst : Keramik og skulptur,   Portrætmodellering  Meditation   og  TRE træning
 
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste