van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV - 4 november 2016
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
 • 3 december 2016: Bijscholing gewest Friesland
 • 9 december 2016: Nationaal Coach Congres
 • 8 april 2017: Algemene Ledenvergadering 
 • 17 juni 2017: Schaatstrainerscongres
 
Nieuw: NSTV-ledenshirt!
Naar aanleiding van diverse verzoeken tijdens onze Algemene Ledenvergadering, hebben we speciaal voor onze leden een functioneel sportshirt laten ontwerpen. Het shirt is vanaf nu verkrijgbaar.
 
Kenmerken van het shirt
 • 100% polyester
 • Sneldrogende lichte stof
 • Ronde hals
 • Nektape
 • Reglan mouwen met overstiksels
 • Afwerking met dubbele stiksels aan de mouwuiteinden en onderkant
Verkrijgbaar in heren- en dames model
Heren: XS – S – M – L – XL – XXL en 3XL
Dames: XS – S – M – L – XL
 
 
Bestel nu voor maar € 7,50!
Bestel je het shirt vóór het einde van dit jaar (dus uiterlijk 31 december 2016), dan krijg je het shirt binnen twee weken voor slechts € 7,50 (incl. btw en verzendkosten) thuis gestuurd! Ook na 31 december kun je het shirt blijven bestellen. Dan wordt de prijs € 11,50 (incl. btw en verzendkosten).
 
Bestellen
Wil je het shirt bestellen? Vul dan snel het digitale formulier op onze site in. 
 
Succesvolle prakijkbijscholing in Noord!
Samen met schaatsvereniging YVG organiseerde de NSTV zondag 30 oktober een praktijkbijscholing op het ijs van Kardinge.
 
Regiocoördinator Jacob Hartog had samen met collega-trainers Egbert Post en Ingo Bos een mooie avond in elkaar gedraaid.
 
Zo ging Egbert eerst in op het gebruik en de toestand van het materiaal met in het bijzonder aandacht voor goed gebruik en afstelling van de klapschaats. Hij demonstreerde het gebruik van de aquabag. Je kunt er specifiek krachtoefeningen mee doen en kracht/coördinatie/core oefeningen. Ook kun je het goed gebruiken om jeugd al vast klaar te stomen voor krachttraining op een verantwoorde manier.
 
Ingo ging in op de systematische manier van trainen van onder naar boven met aandacht voor enkel, knie enzovoort. Hij zou met name de bocht en de start oefenen. Hij had een oefenmatje “Airex Balance-pad” voor balansoefeningen om de spieren rondom het enkelgewricht te trainen, als alternatief voor het tandenpoetsen op één been.
 
Zie het complete verslag van deze succesvolle en door de 34 aanwezigen gevolgde bijscholing op onze website.
 
En verder...
Verder kunnen we weer aansluiten de bijscholing van het gewest Friesland. Deze vindt plaats op zaterdag 3 december van 10.30 tot 16.00 uur. Meer info binnenkort op de site. 
 
We zijn druk bezig met het opzetten van een Masterclass. Zodra we het onderwerp definitief hebben en we meer weten over inhoud, datum en locatie, informeren we je uiteraard weer. 
 
En, ook op verzoek uit de ALV, we zijn bezig met het ontwikkelen van NSTV-coachingsschema's. We hopen ze binnenkort gereed te hebben. Zodra dat het geval is, kun je ze via de site bestellen. Dan zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk thuis gestuurd krijgt.
 
Tot slot, reserveer deze data alvast:
 • onze algemene ledenvergadering vindt in 2017 plaats op zaterdag 8 april.
 • het jaarlijkse Schaatstrainerscongres dat we samen met NLCoach en de KNSB organiseren vindt plaats op zaterdag 17 juni 2016!
 
Hou onze site, social media en je mailbox in de gaten. We wensen je een mooi seizoen toe!
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook