MEI 2016
In deze nieuwsbrief
  • Resultaten Nationale Studenten Enquête 2016 bekend!
  • Jaarverslag 2015 Studiekeuze123
  • Studie in Cijfers op 14 juni geüpdate
  • Financiële zaken van studeren op een rij
  • Studiekeuzecheck, wat houdt het in?
 
 
Resultaten Nationale Studenten Enquête 2016 bekend!
Op donderdag 12 mei jl. zijn de nieuwste studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête 2016 gepubliceerd op Studiekeuze123.nl.

In tijden waarin veel veranderingen in het onderwijs worden doorgevoerd, is de studenttevredenheid over de opleiding hoog en groeit licht. 60,0% van de studenten aan hogescholen is tevreden over de inhoud van de opleiding (t.o.v. 58,3% in 2015). Van studenten aan de universiteit is zelfs 72,4% tevreden over de inhoud van de opleiding (t.o.v. 71,9% in 2015).
 
 
Jaarverslag 2015 Studiekeuze123
  In het Jaarverslag 2015 laten we zien welke activiteiten Stichting Studiekeuze123 het afgelopen jaar heeft uitgevoerd, zoals het re-design van onze website, de Nationale Studenten Enquête en  de aanbesteding van de Studiekeuzedatabase. Daarnaast blikken we vooruit naar de projecten die voor 2016 in de pijplijn zitten.

In het Jaarverslag vindt u ook een verkorte jaarrekening.

Lees het Jaarverslag 2015
 
Studie in Cijfers op 14 juni geüpdate
Sinds 12 mei wordt de bijsluiter Studie in Cijfers tijdelijk niet getoond op www.studiekeuze123.nl. Aangezien de nieuwe resultaten van de Nationale Studenten Enquête sinds 12 mei op Studiekeuze123.nl te zien zijn, maar pas vanaf 14 juni in Studie in Cijfers, is er een periode dat de cijfers niet van hetzelfde jaar zijn. Om verwarring te voorkomen, tonen we op Studiekeuze123.nl alleen de meest actuele cijfers. Vanaf 14 juni zal Studie in Cijfers weer helemaal geüpdate terug te vinden zijn op Studiekeuze123.nl. Ook de deelnemende instellingen hebben dan de beschikking over de nieuwste plaatjes zodat zij deze kunnen plaatsen op hun website.

Lees meer over Studie in Cijfers 
 
Financiële zaken van studeren op een rij
Studeren brengt kosten met zich mee. Denk aan collegegeld, studiemateriaal of de huur van een studentenkamer. Daarnaast krijgt een student wellicht studiefinanciering. Op Studiekeuze123 hebben we een aantal financiële zaken op een rij gezet.
 
 
Studiekeuzecheck, wat houdt het in?
De studiekeuzecheck houdt in dat de student nog vóór de start van de opleiding kan uitzoeken of deze opleiding echt bij hem/haar past. De onderwijsinstelling nodigt de student uit voor de studiekeuzecheck. Maar iemand kan ook zelf om een studiekeuzecheck vragen. Op Studiekeuze123 staat per opleiding meer informatie over wat de studiekeuzecheck bij die opleiding precies inhoudt.

Lees meer over de Studiekeuzecheck 
 
Bijeenkomsten
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, NRTO en VSNU.
Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW.