Quote
 Week 45
Jaar 2013
  ___________________________________________________________________________
 
Je kan een mens niets leren.
Je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.    
 
 
Zoals je waarschijnlijk al zult weten wanneer je onze wekelijkse quote een tijdje volgt dan heb je begrepen dat we niet zo erge voorstanders zijn van (management)modellen en leiderschapsstijlen. Niet dat deze geen waarde hebben maar wel omdat ze soms naar voor worden gebracht als alleenheiligzaligmakende oplossingen en mensen of organisaties in vakjes proberen te dwingen.
 
Met het model voorgesteld in de figuur hierboven willen we daar echter een uitzondering op maken.
 
Dit geïntegreerd model van leiderschap en leiderschapsontwikkeling dat werd ontwikkeld door het competentiecentrum The Future Leadership Initiative van de Antwerp management School is genuanceerd, laat voldoende individuele vrijheid en is tegelijkertijd toch vrij bindend. Het beschrijft inzichtelijk het permanent te doorlopen parcours om telkens opnieuw als leidinggevende de uitdaging aan te gaan zich aan te passen en een antwoord te vinden op de noden gesteld door de veranderende context waarmee je geconfronteerd wordt.
 
De volledige uitleg over dit model kan je terugvinden in ‘De leider in de spiegel’ waarmee je twee weken geleden al hebt kunnen kennis maken.
 
 
P.S.: En neen, we hebben geen aandelen van de uitgeverij Acco en zijn ook niet gebonden aan de Antwerp Management School. Maar wat o.i. goed en onderbouwd en praktisch bruikbaar is, kan op onze erkenning  als vrije denkers en doeners rekenen Lachen.   
 

 Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes terugvinden.