Bethlehemkerk                                                   
September 2021 nr. 33
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
Startzondag en presentatie jaarthema
 
Bericht ds. Aster Abrahamsen
 
Ds. Jurjen Zeilstra beroepen
 
 Tijdcollecte zondag 12 september
 
 Dansen in de kerk
vrijdag 24 september voor iedereen!
 
Voedselbankactie McBeth 11 september
 
Het is zover: CHRCH-app in gebruik!
 
20-40 groep iedere 1e zondag van de maand 
 
Bethlehemkerk: Orgelconcert op 11 september
 
Startweekend 2021: Vruchtvlees
 
Voedselbank naar De Waaier 
 
 
 
Viering
Zondag 12 september
Startzondag
 
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema:
'De vrucht van de Geest'
 
ds. Jetty Scheurwater
 
 
 
 
Sterretjes
samen@
bethlehemkerk.nl
 
Bezorgers Kerkbrink gezocht:
 
1. omgeving Regenboogkerk 60 exemplaren.
 
2 omgeving Carolushuis (Bosdrift) 25 exemplaren.
 
Er is een vergoeding aan verbonden.
 
Inlichtingen
Henny de Vries
tel 6213309
________________
Samen:
__________________
Voorbede aanvragen
U kunt uw verzoek om voorbede in de week daaraan voorafgaand ook per e-mail: voorbedegevraagd
@bethlehemkerk.nl of telefoon aan de wijkpredikant doorgeven.
----------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
----------------------------
Onze rubriek met vraag en aanbod in deze tijden van crisis!
 
samen@
bethlehemkerk.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kent u iemand die deze Nieuwsbrief nog niet ontvangt?
 
Kent u een gemeentelid zonder PC of Tablet?
 
Print dan deze nieuwsbrief uit en breng een zonnetje in huis tegen de eenzaamheid.
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 10 september
Nieuwsbrief
 
Zaterdag 11 september
 
 
 
 
Samen aan tafel
(schrijf je in!)
 
Zondag 12 september
ds Jetty Scheurwater
 
Maandag 13 september
-
 
Dinsdag 14 september
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
Woensdag 15 september
-
 
Donderdag 16 september
 
Instuif
 
Lighten the night
 
Vrijdag 17 september
Nieuwsbrief
 
H100: Drie Duurzame Dagen 
 
Catechese & stercafé (Bethlehemkerk) 
 
Zaterdag 18 september
Vredesweek
 
Zondag 19 september
diaken Randy Simileer en ds Jetty Scheurwater
 
SAVE THE DATE
 
Zondag 12 september
 
Johannes 15:1-8
 
Wijnstok en ranken
 
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt. Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. ....
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
 
Wijkkrant 1215
Hilversum Zuid
 
 
"ZOMER"
 
 
Website van de PgH www.pknhilversum.nl
 
 
BEZOEK ONZE SITE
We zijn blij dat we weer met gemeenteleden kunnen vieren. Vanwege de coronapreventie is er echter een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar in de kerkzaal. Daarom gebruiken we voorlopig een reserveringssysteem. U leest alles hierover en u kunt reserveren op de pagina reservering kerkdienst.
 
Veilig een kerkdienst bezoeken
Hoe wij zorgen voor een veilig bezoek aan de kerkdiensten leest u hier.
 
Wilt u een voorbede aanvragen?
Gebruik hiervoor: voorbedegevraagd@bethlehemkerk.nl dan neemt de voorganger uw voorbede mee in de gebedsintenties.

Startzondag en presentatie jaarthema

Jezus, de levende Heer, heeft zijn Geest aan zijn vrienden en volgelingen uitgedeeld. Geïnspireerd door zijn Geest worden we ‘kerk’, die wonderlijke gemeenschap waarin vreemden je broeders en zusters ‘in Christus’ worden.
Wij volgen het voorbeeld van mensen die door de eeuwen heen geïnspireerd leefden. Paulus bijvoorbeeld. Hij schrijft aan de mensen die hij in de landstreek Galatië (nu midden Turkije): ‘Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn… Laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst…’ Daarom gaat het vandaag over ‘De vrucht van de Geest’.
 
 

Bericht ds. Aster Abrahamsen

Een jaar waarin we als gemeente vruchtbaar mogen zijn

Geïnspireerd leven, vruchten van de Geest – zo luidt het nieuwe jaarthema van de PgH. Een belangrijk thema. Wat zijn die vruchten en hoe laat je ze wortel schieten, ontkiemen en vruchtdragen in je leven?  
Afgelopen half jaar hebben we een kleine moestuin aangelegd samen met de kinderen en – met de hulp en de goede adviezen van een tuinman - de voortuin beplant. De tuin, zo hoorde ik van velen, is een uitermate goede plek om, al werkend, in te ontspannen, en dat was nu juist iets wat ik wilde leren.  
......
Wat betreft mijzelf:
Ik ben blij te kunnen melden dat het stukje bij beetje met mij ook beter gaat. Ik ben bezig met het coachingstraject. Daarnaast ben ik nog steeds aan het herstellen van de Covid- besmetting die ik in april heb opgelopen. Dat gaat langzaam en met kleine en zorgvuldige stapjes, om een terugval te voorkomen. Langzaamaan probeer ik weer wat het ‘gewone’ leven op te pakken. In de komende weken zou u mij weer tegen kunnen komen, in de stad of op straat en misschien zelfs in of om de kerk. Dit betekent niet dat ik weer aan het werk ga, wel dat ik weer een stap(je) zet. Dat doet me goed, om dit te gaan proberen.
Het lijkt me goed om te benadrukken, hoe moeilijk dit ook is (niet in de minste plaats voor mijzelf!) dat ik nu nog niet kan zeggen wanneer ik weer kan gaan werken en dat ik echt nog in een herstelfase ben. Ik vraag uw begrip en geduld hiervoor. 
Ik wens u en jullie allemaal een geïnspireerd begin van dit jaar toe, een jaar waarin we als gemeente vruchtbaar mogen zijn in het delen van het goede wat geloof en evangelie ons brengt.
Ds. Aster Abrahamsen
 
 
 
Ds. Jurjen Zeilstra beroepen
 
Jurjen Zeilstra, wijkpredikant van de Regenboogkerk, heeft het beroep aangenomen dat de Protestantse gemeente Blaricum op hem heeft uitgebracht. Op 31 oktober gaat hij voor het laatst voor in de Regenboogkerk. Zeilstra is 28 jaar verbonden geweest aan protestants Hilversum. Op 7 november is de dienst van verbintenis en intrede in de Blaricumse Dorpskerk.
 
Samen hebben we God gezocht en mogen vinden
In een gezamenlijke brief aan de leden van de Regenboogkerk van voorzitter Gea Rozenberg en Jurjen Zeilstra, schrijft Zeilstra: ‘Het is met heel veel dankbaarheid dat ik terugkijk op al die jaren waarin ik met de leden van onze kerk in Hilversum mocht optrekken en jullie predikant mocht zijn. Ik heb het van harte gedaan. Wat is er veel gebeurd! Na drie jaar Zuiderkerk en ruim vier jaar Torenlaankerk, bijna eenentwintig jaar Regenboogkerk. Het werk was niet altijd gemakkelijk, maar er was werkelijk zegen onder de regenboog in Hilversum. Samen hebben we God gezocht en mogen vinden in talloze vieringen en ontmoetingen. Ik kan me niet herinneren ooit met tegenzin voor te zijn gegaan. Iedere zondag leerde ik opnieuw wat geloven is.’
 

Tijdcollecte zondag 12 september

In Hilversum zijn er veel mensen die eenmalige hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld een alleenstaande moeder die niet de middelen of netwerk heeft om haar sociale huurwoning te schilderen. Als kerk in de buurt willen we graag onze naasten helpen en daarom houden we op zondag 12 september een TijdCollecte in samenwerking met Stichting Present Hilversum.
Deze stichting heeft als doel om de beweging van omzien naar elkaar te versterken. Dat doen ze door eenmalige vrijwilligersprojecten te organiseren waarbij u samen met mensen uit de gemeente kunt inzetten voor een mede-Hilversummer.
Wat is een TijdCollecte precies? In plaats van geld kunt u op 12 september een beetje van uw tijd doneren. Op een kaartje of via uw mobiel kunt aangeven op welk van de drie voorgestelde zaterdagen u beschikbaar bent. Daarnaast kunt u aangeven op welke manier u samen met andere gemeenteleden het liefste uw tijd besteed en een ander helpt. Bijvoorbeeld door te schilderen, te tuinieren of het begeleiden van een uitje.
 
 

Dansen in de kerk: vrijdag 24 september voor iedereen!

Op 24 september is het eindelijk zover! Voor de tweede keer begroeten we de organisatie Dansklooster in de Bethlehemkerk. Iedereen van de Bethlehemkerk is van harte welkom. We gaan dansen op allerlei soorten muziek en iedere deelnemer kan vooraf ook een eigen muziekkeuze doorgeven.
 
Op welke muziek wil jij dansen in onze kerk? Laat het ons weten!
Al nieuwsgierig? Je hoeft niet goed te kunnen dansen om mee te doen, want iedereen mag dansen op zijn of haar eigen manier. Zoals ze bij Dansklooster zelf zeggen: ‘Wij dansen eigenzinnig tussen bestaande tradities en vrije dans door.’
 
 
 
Voedselbankactie McBeth 11 september
Op zaterdag 11 september (de tweede zaterdag van de maand) organiseren we voor de 10de keer op een rij een Voedselbankactie. Opnieuw is het een veilige en corona-proof Drive in Voedselbank actie: de McBeth Voedselbank drive in.
 
Op startzaterdag 11 september hebbenwe tijdens onze maandelijkse Voedselbankactie een speciale actie gericht op schoolgaande kinderen! Hiervoor vragen we je om vers fruit mee te nemen, zoas bananen, mandarijnen of appels. Ook pakjes drinken (bijv. appelsap of sinaasappelap) om mee naar school te nemen zijn welkom.
 

Het is zover! CHRCH-app in gebruik!

Vanaf het startweekend op zaterdag 11 en zondag 12 september wordt er binnen de Bethlehemkerk gebruik gemaakt van de CHRCH-app. De CHRCH-app is een interne website/app die gebruikt kan worden op smartphone, tablet of computer. Ook de Grote Kerk en Vitamine G maken al gebruik van deze app en de Regenboogkerk zit in de verkenningsfase.
Waar begin ik?
Al nieuwsgierig? Vanaf komend weekend 11 september 2021 ben je uitgenodigd om het volgende te doen:
  • Download de gratis app via de Play Store (Android) of App Store (iOS) of ga naar de website chrch.app
  • Kies vervolgens voor Bethlehemkerk Hilversum.
  • Kies “Registreren” en vul uw e-mailadres en kies een veilig wachtwoord.
  • U ontvangt nu een eenmalige code via de e-mail waarmee u kunt inloggen.
Hulp nodig of vragen? Tijdens het startweekend vertellen we u graag meer en helpen we u graag verder! We nodigen je uit om daarom je tablet of mobiel mee te nemen. En indien mogelijk kunt u zelf de app thuis alvast downloaden zoals beschreven in de eerste stap.
 
 
 

20-40 groep: eerste zondag van de maand

Anders dan in de meest recente RdB staat vermeld is er op zondag 12 september geen 20-40 groep. Immers zien en spreken we elkaar hopelijk de dag ervoor tijdens de activiteiten van de startzaterdag. De eerstvolgende keer is zondag 3 oktober en vanaf dan iedere eerste zondag van de maand. We starten om 18.00 uur, tenzij dit vooraf anders wordt aangegeven (in de Chrch-app-groep en in de Nieuwsbrief).
De 20-40 groep streeft naar een goede verhouding tussen inhoud en ontspanning. Met een groep mensen die je in het dagelijks leven misschien niet zomaar tegen komt, breken we in de Kerk maatschappelijke bubbels door. Onze levens lopen vaak niet synchroon (liever niet) maar er is altijd wel iets dat we delen. Daarom: meld je aan via g.j.ekelmans@gmail.com
 

Bethlehemkerk: Orgelconcert op 11 september

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het Leeflang-orgel in de Bethlehemkerk, zal tijdens Open Monumentendag én Nationale Orgeldag op zaterdag 11 september het orgel door vier organisten worden bespeeld van 11.00 tot 14.00 uur.
 
Medewerking wordt verleend door de organisten Henk van Dijk, Marco Goud, Annerose Korporaal en Martin Moree (die onder meer werk van Klaas Bartlema ten gehore zal brengen). U bent van harte welkom om te komen luisteren naar de orgelbespelingen en de kerk te bezichtigen, uiteraard conform de dan geldende coronamaatregelen.
 
 

Startweekend 2021: Vruchtvlees

Zaterdag 11 september en zondag 12 september is het startweekend van de Bethlehemkerk, het nieuwe jaarthema Geinspireerd leven, Vruchten van de Geest zal dan geïntroduceerd worden. We hebben voor beide dagen een leuk programma voor jullie samengesteld.
 
Op zaterdagochtend van 10 tot 14 uur zijn er 3 activiteiten.
  • MacBeth Voedselbank drive in, 
  • 50 jaar Leeflang-orgel (het orgel van de Bethlehemkerk), jubileum concert
  • Open Monumentendag, uitleg over de architectuur van de Bethlehemkerk
Zaterdagmiddag vanaf 16 uur is er gezellige inloop op ons grote grasveld.
Iedereen kan zaterdagmiddag vorm geven aan de vruchten van de geest middels een interactief spel waarin de woorden die de Vruchten van de Geest vormen, terug zullen komen. De middag bevat ook een creatief element om de vruchten verder vorm te geven en we kunnen een bijdrage leveren aan het voltooien van een heuse boom waaraan deze vruchten groeien en die vanaf startzondag op het liturgisch centrum zal komen te staan [zie foto hieronder].
 
 
Startweekend commissie, met de Boom uitgevoerd door Tjerk de Jong. Met deze boom gaan we samen het nieuwe jaarthema 'Vruchten van de Geest' gedurende het jaar verder vorm geven.
 
Voedselbank naar de Waaier
 
Afgelopen donderdag 26 augustus 2021 is de laatste uitgifte van producten geweest van de voedselbank in de Bethlehemkerk.
 
Conform afspraak heeft de Bethlehemkerk gedurende een jaar en 3 maanden haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen, ten tijde van de verbouwing van de Pnielkerk (nu Kompas) en onderdak verleend aan de wekelijkse uitgifte aan de cliënten van de voedselbank.
 
 
 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl voor woensdag 20:00