Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF JULI
 2021
 
Tellus 6: krachtig, dun, luid en vriendelijk
Tellus 6Met​ de allernieuwste Tellus maakt Jabbla weer hoge verwachtingen waar. Tellus 6 is de krachtigste spraak- en computer in een, maar slanker en lichter dan ooit. Bovendien is de Tellus 6 extra rolstoelvriendelijk ontworpen, met een 'optical bonding' meeleesscherm, een speciale doorkijkfunctie, en een unieke TiltCam, waarmee u de camerabeeld kunt draaien en in- en uitzoomen.
 
Voor gebruikers van oogbesturing is er de i6, met de nieuwste Tobii oogsturingstechnologie zorgvuldig ingewerkt.
 
 
Maak kennis met de Acticomm Evo
Acticomm EvoDe Acticomm viert dit jaar al zijn 17e verjaardag. Waar ‘gewone’ computers werden vervangen door tablets en iPads, hield de Acticomm trouw stand voor mensen die méér nodig hebben. Dankzij het robuuste meubel, de eenvoudige en veilige software, en de mogelijkheden voor alternatieve bediening is de Acticomm nog steeds een geliefde computer voor mensen met ernstige verstandelijke of meervoudige beperkingen.
 
Binnenkort lanceren wij de Acticomm Evo. Dit nieuwe Acticomm-model is herontworpen naar aanleiding van uitgebreid gebruikersonderzoek en praktijkervaringen. Enkele nieuwe kenmerken: gemakkelijker verstelbaar, alle hardware veilig verborgen, nog beter bestand tegen duwen en trekken, gemakkelijker naar andere ruimtes te rijden.
 
 
VariFlex
VariFlexarm
Om een schakelaar goed te kunnen bedienen, bijvoorbeeld met het hoofd, moet die vaak nauwkeurig gepositioneerd worden. Daarvoor monteren wij schakelaars vaak op een Flexarm: een stevige buigbare arm, die u met behulp van een klem aan een bed of rolstoel kunt bevestigen. Dankzij een verstelbare hoekopname is onze nieuwe VariFlexarm nu ook draaibaar ten opzichte van de klem. Dat maakt de VariFlexarm nóg gemakkelijker en nauwkeuriger te positioneren.
 
 
'Stembehoud' bij ALS
Tobii Dynavox Message BankingIn samenwerking met drs. Sandra Offeringa, logopedist en spraak-/taalpatholoog van Amsterdam UMC, hebben wij een flyer opgesteld die meer uitleg geeft over stemdigitalisering en het maken van persoonlijke stemopnames, voor cliënten met ALS, PSMA of PLS. In de flyer is ook een uitgebreide voorbeeldlijst opgenomen, die cliënten kan helpen bij het maken van persoonlijke opnames.
 
 
Lineaire tijd
MEMO TimerHoe lang moet ik nog aan deze taak werken? Wanneer is het pauze? Hoe lang moet ik douchen? Wanneer mag ik gamen? Tijd is een abstract concept waardoor het voor veel mensen moeilijk te begrijpen is. Want hoe lang duurt eigenlijk een kwartier? En hoe voel je of dat voorbij is? De MEMO Timers maken dit abstracte begrip visueel inzichtelijk door tijd lineair weer te geven met led-lampjes. Deze gaan een voor een uit als de tijd verstrijkt. Adviseur Cathy laat zien hoe dat werkt.
 
Spelen met letters
GeletterdheidOnlangs was weer de jaarlijkse ARKOM. Binnen dit Europese samenwerkingsverband komen adviseurs elk jaar bijeen om ervaringen uit te wisselen en de nieuwste ontwikkelingen te bespreken. Thema dit jaar was OC en (beginnende) geletterdheid. Een onderwerp dat wat ons betreft ook in Nederland nog meer aandacht verdient. Daar willen wij ons de komende tijd graag hard voor maken! Op dinsdag 14 september geven wij een webinar over dit onderwerp. Meer informatie volgt binnenkort. Wilt u nu al inspiratie opdoen? Bekijk dan eens de kijk- en leestips op onze Facebookpagina.
 
Een snoezelruimte grofmotorisch bedienen
SHX met grofmotorische bedieningDankzij de vele bedieningsmogelijkheden geeft u in een SHX ruimte elke cliënt de mogelijkheid om écht mee te doen, zich te ontwikkelen en/of zelf de regie te voeren. Hoeveel en welke keuzemogelijkheden de gebruiker heeft, is volledig te personaliseren. Zo bepaalt de ene cliënt bijvoorbeeld zelf zijn beeld, licht, muziek etc. om tot rust te komen, terwijl een andere cliënt oefent met begrippen.
 
In deze video laat adviseur Maria zien hoe je een SHX snoezelruimte grofmotorisch kunt bedienen met een 6-knops controller, een grote schakelaar of reuzedobbelsteen.
 
SHX en de leerpiramide
LeerpiramideEen interactieve SHX snoezelruimte biedt oneindig veel mogelijkheden om cliënten in hun ontwikkeling te stimuleren. Maar hoe doet u dat nou precies? Welke activiteiten kiest u en waarom? En hoe past u op een zinvolle manier eigen materialen toe?
 
De leerpiramide is een verhelderende theorie die u hierbij op weg kan helpen. Veel van de kant-en-klare materialen binnen de SHX software zijn gebaseerd op deze leerpiramide. Maar ze biedt ook houvast bij het ontwikkelen van uw eigen activiteiten.
 
 
Wij komen weer naar u toe!
Wij komen weer naar u toePer 5 juni zijn door het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd, die weer meer mogelijk maken. Ook wij konden niet wachten om weer helemaal open te gaan! Dit betekent dat wij weer ‘gewoon’ bij u of uw cliënt thuis kunnen afspreken (uiteraard nog wel met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM).
 
Maar we willen natuurlijk niet ‘het kind met het badwater weggooien’. Sommige onderdelen van onze coronawerkwijze zijn uitermate effectief gebleken, in sommige situaties werkt een Zoomafspraak zelfs béter en voor sommige cliënten minder belastend. Een afspraak via Zoom zal dus zeker mogelijk blijven. We overleggen graag met u de gewenste werkwijze!
 
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn en ben altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshopaanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes. Via deze kanalen delen wij ook regelmatig nieuwe filmpjes en tips.
 
Facebook Instagram LinkedIn YouTube
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.