Nieuwsbrief
Januari 2014
 
 
 
Hoe gelukkig ben jij op het werk?
     
Doe de gratis Happiness at Work Survey
 
Klik op mij

 
Wij zijn geweldig blij om je te kunnen melden dat de ‘Happiness at Work’ survey nu ook voor Vlaanderen beschikbaar is in de Nederlandse taal.
 
In november 2012 hebben we in Londen bij Nic Marks, een onderzoeker en autoriteit wat geluk op de werkvloer betreft, een masterclass gevolgd. Zoals gemeld in een eerdere nieuwsbrief waren we dus in staat om dit instrument binnen jouw dienst, organisatie of bedrijf te gebruiken om te peilen naar het algemeen geluksgevoel bij je medewerkers op de werkvloer. Door dit te doen kan je er lessen uit trekken en bijsturen waar nodig.
 
De Engelse taal bleek echter een onoverkomelijk probleem te zijn om binnen organisaties deze survey op grote schaal te gebruiken. Slechts enkele managementteams hebben er hun profijt mee kunnen doen. Dank zij Erik During, een Nederlandse collega en medeoprichter van JobIMPULS, is dit nu niet langer het geval.
 
Gelukkig maar. Want ruim 72% van de beroepsbevolking is ongelukkig op het werk schrijven Bart De Bondt en Ron Maes in hun boek ‘ReRAMP your business’, een gratis toegift bij het januarinummer van Trends.
 
De gevolgen van zich ongelukkig voelen zijn legio. Vooreerst voor de werknemers zelf. Want wat je voelt op het werk, blijft niet op het werk zoals de FOD Werkgelegenheid  stelt.
 
Maar ook je organisatie of bedrijf lijdt financieel onder deze situatie. Dit wordt overduidelijk aangetoond door meer dan 10 jaar onderzoek van o.a. ‘The New Economic Foundation’.
 
Hieronder een overzicht van wat je zou kunnen bereiken door aandacht te besteden aan geluk op de werkvloer.
 
Becijfer met deze rekenmachine welke ROI het oplevert voor jouw bedrijf wanneer je slechts met 1% het geluksgevoel op de werkvloer zou kunnen verbeteren.
 
Zich gelukkig voelen op de werkvloer verhoog je door te werken aan een motiverende werkomgeving. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt in de eerste plaats bij de leidinggevenden. Daarom is het belangrijk te weten waar het schoentje knijpt binnen je dienst,  bedrijf of organisatie zodat je weet waaraan er nog moet gesleuteld worden.
 
Contacteer ons om samen te bekijken hoe we met deze survey een blauwdruk kunnen maken van het geluksgevoel op de werkvloer binnen jouw organisatie. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier. Voor de prijs hoef je het niet te laten want deze is beschamend laag in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt.
 
Contacteer ons op info@vision4dynamics.com

of geef een belletje : 0475 755 696
 
 
Wil je zelf weten hoe gelukkig jij bent op het werk? Doe dan gratis de survey via deze link: http://www.happinessatworksurvey.nl/. Het aanmeldingsscherm is nog in het Engels maar daar wordt aan gewerkt. De test zelf is in het Nederlands en ook de analyse krijg je in je moedertaal. Door op de verschillende parameters van het dynamisch model te drukken krijg je een duidelijk inzicht in je scores (zie voorbeeld hieronder).
 
Klik op het logo van Happiness Works  voor meer informatie over de wetenschappelijke basis van de survey en het model.

 
 
Wil je reageren op deze quote? Klik dan hier.
 
 In het archief kan je alle vorige quotes en nieuwsbrieven terugvinden.