Bethlehemkerk Nieuwsbrief              
September 2019 nr. 34
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Rainbow week 2019
 
Kerkkamp voor kinderen: 'circus'
 
Vacature van de maand: Diaken
 
Herfstfair Grote Kerk
 
Even voorstellen ...
 
Help de leerlingen van de Van Hasseltschool
 
School voor kinderen Oeganda
 
Iona viering oktober
 
Avond voor ouders van jongeren
 
Alzheimer:
niet-pluis gevoel
 
Theater voor mantelzorgers
 
Fancy Fair
Diependaalse kerk
 
Grote Startmaaltijd 2020
 
 
Zondag 6 oktober
Aanvang: 10:00 uur
 
Thema: 
''-"
Voorganger:
ds. André de Oude
 
 
Sterretjes
 
Er is nog steeds de mogelijkheid om een foto in te zenden die we voor de kerstkaart van onze gemeente kunnen gebruiken.
Inzenden kan (liefst) digitaal naar Gert-Jan Jansen email:
gerepo@planet.nl
Sluitingsdatum 1 okt.
 
Help jij ons om “Rondom Jezus” ook digitaal bekendheid te geven?
 
Vacatures:
 
 
 
 
AGENDA
 
Vrijdag 4 oktober
Catechese met aansluitend Stercafé 
 
Zaterdag 5 oktober
-
 
Zondag 6 oktober
ds. André de Oude
 
Maandag 7 oktober
-
 
Dinsdag 8 oktober
Ontspanningsmiddag voor senioren 
 
 
 
Woensdag 9 oktober
Alzheimer Cafe: Niet pluis gevoel  
 
Donderdag 10 oktober
 
Vrijdag 11 oktober
 
Zaterdag 12 oktober
 
 
Zondag 13 oktober
 
Wandelen met Maria 
 
 
SAVE THE DATE
-
 
 
 
 

Zondag 6 oktober

Johannes 10:11-21
 
Goede Herder
 
Een ​dief​ komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid. Ik ben de goede ​herder. Een goede ​herder​ geeft zijn leven voor de schapen.  Een huurling, iemand die geen herder is, en die niet de eigenaar van de schapen is, laat de schapen in de steek en slaat op de vlucht zodra hij een wolf ziet aankomen. De wolf valt de kudde aan en jaagt de schapen uiteen ...
 
 

Bethlehemkerk op Facebook

Onze Facebook pagina is te vinden onder de naam Bethlehemkerk Hilversum.
 
 
 
Hilversum Zuid
4de editie
 
Kerkbrink PgH "Rondom Jezus"
 
BEZOEK ONZE SITE
Rainbow week 2019
Van 11 oktober tot en met 18 oktober introduceert Hilversum voor het eerst de Rainbow Week. Een hele week lang staat Hilversum in het teken van inclusiviteit en diversiteit met tal van activiteiten en feesten rondom die thema’s.
Hilversum krijgt een regenboogtintje! Verschillende culturele instellingen waaronder Podium de Vorstin, Café Brabant, het Filmtheater en de bibliotheek nemen deel aan de Rainbow Week met een kleurrijke programmering.
 
 
 
Kerkkamp voor kinderen: 'circus'
 
Zaterdag 12 en zondag 13 oktober is het zover: het jaarlijkse kerkkamp voor alle kinderen van de kerk! Het thema van dit jaar is Circus! Om er een vrolijk circus van te maken,  mogen alle kinderen iets circusachtigs meenemen. Dat kan van alles zijn: een knuffel, een hoelahoep-hoepel, een
poster, een slinger, een eenwieler, een skippybal (eh nee sorry, geen olifanten)!
 
 
 
Vacature van de maand: Diaken
 
Diakenen zijn de praktische mensen in de kerk die handen en voeten geven aan het christen en gemeente zijn.
Om mensen te kunnen helpen, is ook geld nodig. Aan de ene kant moet geld worden ingezameld om te kunnen uitdelen. Maar gaven inzamelen is meer dan meer dan alleen zorgen dat de collectezak rondgaat en wordt gevuld. Want diaconaat is meer dan alleen financiële hulpverlening, maar oog hebben voor kwetsbare mensen of mensen die het even moeilijk hebben en hulp nodig hebben. Wie heeft hulp nodig en wie kan eventueel die hulp bieden.
 
 
 
 
Herfstfair Grote Kerk
  
Zaterdag 12 oktober wordt er in en rondom de Grote Kerk een Herfstfair georganiseerd van 11-15 uur.
De opbrengst van de Herfstfair is bestemd voor de werkvakantie naar Servië in 2020 om bij te dragen in de onkosten én om de reiskosten van de deelnemers te reduceren. 
 
 
Even voorstellen ...
Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Aster Abrahamsen-den Bok. Dit najaar zal ik in de Bethlehemkerk bevestigd worden als predikant naast ds Jetty Scheurwater. In juli vorig jaar mocht ik komen preken in de Bethlehemkerk. Ik weet nog dat ik toen dacht: ‘wat een leuke kerk en gemeente, en dat zo dicht bij mijn huis. Stel je voor dat ik daar zou werken…!’. Wie had gedacht dat ik ongeveer een jaar later een beroep zou krijgen vanuit deze gemeente?

Lees meer ...
  
 
Help de kids van de Van Hasseltschool
 
De Bethlehemkerk organiseerde op 24 maart j.l. – samen met de Kapel – een avond over duurzaamheid met Jan Terlouw en de zussen Jessie en Nicky Kroon. Veel buurtorganisaties deden mee en geven er een enthousiast vervolg aan. Zo ook de leerlingen van de van Hasseltschool. Ze doen o.a. mee aan de ‘e-waste race’. Ze gaan (kleine) elektronische apparaten inzamelen die niet meer gebruikt worden en/of niet meer goed werken. Heeft u iets staan, laat het even weten....
 
Dat kan t/m vrijdag 11 oktober a.s.
 
School voor kinderen Oeganda
Wij, jongeren van de Regenboogkerk, Morgenster en Betlehemkerk gaan dit jaar iets heel bijzonders doen. Wij gaan een reis maken. En niet zomaar een reis, een reis om iets bij te dragen aan de wereld. We gaan naar Lwamalenge in Oeganda. In Lwamalenge is er door de leraren een geweldig project opgezet. De leraren vonden dat iedereen naar school zou moeten kunnen, zowel de arme als de rijke kinderen. 
 
Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het onderwijs voor de kinderen in Lwamalenge? Wij zijn zondag 6 oktober in de Bethlehemkerk en de Regenboogkerk. We hopen u dan te zien! Wanneer u niet aanwezig kunt zijn in de kerk maar wel bloembollen wilt kopen, kunt u ons contacten via tel. 0683924140 en komen wij bij u langs!
 
  
 
Iona viering in oktober
 

Zondag 20 oktober wordt er weer een mooie Ionaviering in de Bethlehem kerk georganiseerd, dit keer met als thema: over grenzen heen

16.00 uur : sing’in

16.30 uur : informeel kennismaken met koffie en thee

17.00 uur : viering m.m.v. Dianne Heijstee, Marlene Erdmann en Yvonne van Bommel

18.00 uur : vegetarische maaltijd.

Iedereen is van harte welkom!

Vooraf aanmelden hoeft niet, maar wordt in verband met de voorbereiding van de maaltijd op prijs gesteld: hermabosma@hetnet.nl

 
Avond voor ouders van jongeren
Op dinsdagavond 8 oktober van 20:00-21:00 is er een avond voor ouders van jongeren. Ik zal wat vertellen over komend seizoen en er is tijd om eventuele vragen te stellen. Het is een mogelijkheid om te praten met andere ouders over tieners en kerk en het jaarthema. Je kan je aanmelden tot 6 oktober, zodat ik weet op hoeveel ouders ik kan rekenen.
 
Renate Japenga, jeugdwerker PGH
 
 
Alzheimer: niet-pluis gevoel
 
Dementie is een sluipend proces, dat vrijwel ongemerkt je leven binnenkomt. De eerste signalen zijn vaak een gevoel dat er iets mis. Dit gevoel kun je het beste omschrijven als een ‘niet-pluisgevoel’. Wat is er aan de hand? Hoe ga je nu het beste te werk in deze fase? Is het goed om een beetje struisvogelpolitiek te bedrijven of moet je juist aan de bel gaan trekken? Woensdag 9 oktober is gastspreker : Dr Brinkers en Hatice Huisarts en POH Loosdrecht
 
 
Theater voor mantelzorgers
Donderdagmiddag 17 oktober speelt Theater aan de Lijn op humoristische wijze herkenbare situaties uit het leven van mantelzorgers: 'Laat de gespannen lijn maar vieren'. 
De COP (Contactgroep Ouderen Pastoraat) van de PgH verzorgt een mooie middag in de Regenboogkerk voor mantelzorgers, pastoraal bezoekers en anderen die zich, al dan niet beroepsmatig, bij mantelzorg betrokken weten. Lees meer ...
 
 
Fancy Fair
 
 
Op 9 november 2019 zal de oude vertrouwde Fancy Fair weer worden georganiseerd in de Diependaalse kerk!  Net als vroeger belooft het weer de gezelligste Fancy Fair te worden van heel Hilversum! 
 
Met het bekende rad van avontuur, overheerlijke koffie en thee met iets lekkers en uiteraard een zaal vol leuke spullen om te kopen, zoals keukenspulletjes, boeken, puzzels, kleding, maar ook speelgoed.
 
U bent van harte uitgenodigd om te komen!
 
 
Grote Startmaaltijd 2020?
 
Op 18 januari gaat Actie Kerkbalans 2020 van start. Het landelijke campagneteam presenteert een nieuwe mogelijkheid om de Actie in lokale kerken feestelijk te starten, namelijk ‘De Grote Startmaaltijd’.
Met De Grote Startmaaltijd krijgt het ‘samen kerk zijn’ een treffende invulling. Omzien naar elkaar is voor veel kerkleden een belangrijke meerwaarde van hun kerk. Omzien naar elkaar kan onder meer door samen te eten. De maaltijd biedt bovendien gelegenheid om de trouwe Kerkbalansvrijwilligers in het zonnetje te zetten en het belang van de komende Actie Kerkbalans bij de deelnemers aan de maaltijd te onderstrepen.
 
Lees meer ...
 

 
Insturen kopij naar nieuwsbrief@bethlehemkerk.nl