Nieuwsbrief Schaatscircuit.nl  -  11 oktober 2020 

   
Beste leden,
 
Als aanvulling op de website Schaatscircuit.nl houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Schaatscircuit.nl, nieuws vanuit MCLN (Vereniging Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland) en wedstrijden op snel ijs.
 
Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen en wensen je veel schaats- en wedstrijdplezier!
 
Organisatie Schaatscircuit.nl
Marja, Tjeerd, Leen en Monique

 
In deze nieuwsbrief:
 
 
SPORTITY APP
Vanaf dit seizoen zullen we voor al onze wedstrijden de Sportity app gaan inzetten. Algemene mededelingen, startlijsten, uitslagen en belangrijke berichten communiceren we voortaan via de applicatie van Sportity.
 
 
Vanaf dit seizoen gaan we dan ook geheel papierloos werken. Startlijsten worden niet meer geprint en opgehangen op de ijsbanen. Ook voor coaches zijn er geen papieren versies beschikbaar. Hiermee proberen we te voorkomen dat sporters en coaches te dicht bij elkaar komen.
 
De Sportity app is gratis beschikbaar op Android- en Apple-systemen en is compatibel met zowel tablets als smartphones. De app kan rechtstreeks worden gedownload in de App Store of Google Play. Ons kanaal is te bereiken via het password: MCLN2021.
 
 
CORONAMAATREGELEN TIJDENS ONZE WEDSTRIJDEN
Zoals we in de vorige nieuwsbrief ook al meldden: “Het is een vreemde tijd en iedereen is benieuwd hoe het schaatsen gaat verlopen dit seizoen.” Als gevolg van de ontwikkelingen die betrekking hebben op het coronavirus, gelden er speciale maatregelen bij sportwedstrijden, zo ook voor onze wedstrijden.
 
Alleen samen zorgen we voor een veilige sportieve omgeving
Voor onze wedstrijden in Heerenveen, Leeuwarden en Enschede zijn wij te gast bij Thialf, de Elfstedenhal en IJsbaan Twente. Daarom zijn de coronamaatregelen van de desbetreffende ijsbanen van toepassing bij onze wedstrijden. Per ijsbaan kunnen deze verschillen door lokale maatregelen. 
 
Op onze website vind je op de pagina ‘Coronamaatregelen’ de laatste protocollen per ijsbaan, de bijhorende gezondheidschecks etc. Let op: deze kunnen vanwege de ontwikkelingen gedurende het seizoen worden aangepast. Blijf de site dus checken voordat je afreist naar je wedstrijd!
 
Maatregelen voor de eerste twee wedstrijden in Thialf
Hieronder in het kort de maatregelen voor onze eerste twee wedstrijden in Thialf. Lees deze goed!
 
Algemeen
 • Ouders en andere bezoekers zijn vanuit overheidswege in de ijshal NIET toegestaan tijdens wedstrijduren. Dit geldt ook voor ouders die hun kinderen naar de ijsbaan komen brengen.
Sporters
 • Toegang voor de sporter tot de 400m hal wordt alleen verleend als een goedgekeurde gezondheidscheck kan worden getoond. Zonder een gezondheidscheck geen toegang.
 • De gezondheidscheck is beschikbaar via de website van Thialf.
 • De toegang en gezondheidscheck vinden plaats direct bij entree van de 400m hal nabij de balie van Thialf.
 • Poorten naar de ijshal blijven tijdens de wedstrijd gesloten.
 • Kleed je zoveel mogelijk thuis om.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht, alleen bij sporten mag deze afgedaan worden.
 • De basisregel is: “Geen medewerking? Geen toegang”.
Coaches
 • Per wedstrijddeelnemer mag 1 coach (in bezit van een geldige trainerslicentie) mee naar binnen.
 • De coach wordt alleen toegang verleend door overlegging van een compleet op papier ingevulde gezondheidscheck (incl. NAW-gegevens) voor een mogelijk bron- en contactonderzoek door GGD Fryslân. Print thuis het formulier en lever het ingevuld in bij de entree van de hal.
 • Deze gezondheidscheck kan gedownload worden vanaf onze site.
 • Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan langs de zijlijn, op het ijs of elders in het gebouw.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
 • De basisregel is: “Geen medewerking? Geen toegang”.
Ga naar de pagina ‘Coronamaatregelen’ op onze website voor het volledige protocol en het formulier voor aanmelden van coaches met de bijhorende gezondheidscheck. Let op: deze kan vanwege de ontwikkelingen gedurende het seizoen worden aangepast. Blijf de site en protocollen dus checken voordat je afreist naar je wedstrijd!
 
Volg altijd de basisregels van Rijksoverheid:
 • Klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

 
ADVERTEERDERS
 
We zijn erg verheugd met onze adverteerders en twee nieuwe hoofdadverteerders voor dit seizoen! En met een derde hoofdadverteerder zijn we nog in gesprek! 

Mede dankzij onze adverteerders kunnen wij al deze mooie wedstrijden organiseren. Ook adverteren via onze website en/of onze nieuwsbrief? Neem contact met ons op via info@schaatscircuit.nl.
 
Hoofdadverteerders 2020-2021:
 
 
 
 
 
 
 
Adverteerders:
 
                    
 
 
   
 

SCHAATSCIRCUIT.NL is een initiatief van Masters Circuit Langebaanschaatsen Nederland (MCLN), 
een bij de KNSB aangesloten vereniging.