VÄLKOMMEN till DrömCentrum Minerva.

Här får du råd och inspiration om hur drömmar kan förstås, tolkas och användas.
Du har väl läst tidigare månadsbrev (klicka på tidigare brev)
Se även Info, Nyheter och Aktiviteter här längst ned.
Missa inte TV4s program om Drömmar …


Take a sad song and make it better…(The Beatles)
Eller Take a sad dream, and make it better. Ge din dröm ett lyckligt slut!

Bilder och symboler är känslans och det omedvetnas språk. I drömterapin läker vi inre hinder och rädslor. I dess ställe uppstår insikt, förståelse och kärlek, samtidigt med en djup kontakt med ditt stora andliga Jag.
Möt monstret i stället för att fly! Då möter du din skugga och kan bli vän med den, så att den blir en positiv kraft i stället för att dränera dig. Det är DrömAlkemi det.

Du kan skapa ett nytt och bättre liv genom att skapa ett nytt förhållningssätt till dig själv och omvärlden. DrömTerapi/DrömAlkemi ger dig redskap att läka dig inifrån och ut.

Genom att arbeta med dina nattdrömmar har du möjlighet att förändra din syn på och din upplevelse av dig själv och din omvärld. Du kan skapa frid och kärlek i de inre rum där rädsla tidigare rådde. Gör du det så förändras din svängningsfrekvens och därmed din utstrålning, och du attraherar därmed andra upplevelser i ditt liv – mera av det goda.

Första steget är att tolka/förstå din dröm, så att du kan Finna Nyckeln till det som har låst sig i ditt liv. Sedan erbjuder DrömTerapin många olika redskap. Idag presenteras Återinträde i drömmen/Visualisering och Affirmation.

Hur gör man ?
DrömTerapin använder symboler och bilder från din dröm, för att nå omedvetna minnen och läka negativa tankemönster och känsloreaktioner som inte längre tjänar dig på ett konstruktivt sätt. Det blir en helande transformation både andligt, mentalt, känslomässigt och fysiskt.

Gör så här:
Ligg eller sitt bekvämt. Blunda. Välj en dröm som skrämmer dig eller inte känns bra.
Be ditt högre jag om vägledning.
Visualisera dig tillbaka in i din dröm. Känn in vilka drömbilder du vill möta. Stanna en stund med bilden för att klura ut vad den vill visa dig. Kanske behöver du ha en dialog med någon drömfigur. Kanske kostar det lite tårar. Här kan komma förståelse och försoning. Visualisera att du förändrar drömbilden/drömhändelsen så som du skulle vilja ha den. Du kan designa din dröm hur du vill. (När du förändrar på symbolnivå, förändras din självbild, din frekvens, ditt liv) Viktigt att känslan är med så att det känns riktigt. T.ex. Visualisera hur du rör dig fritt och lätt, litar på dig själv, har gott självförtroende…
Upplev hur du tycker om dig själv och det som händer i din dröm.
Kanske har du drömt att någon jagar dig och du är rädd och springer för livet. Stanna då upp, se och möt hotet. Kanske är förföljaren en inre manlig aspekt som du skulle ha glädje av att uppmärksamma och börja använda dig av. Denna kraft kanske är dina slumrande möjligheter som kan ge dig styrka att våga uttrycka dina önskemål, ta för dig mera av livet, begära löneförhöjning ….Skrämmande eller farlig blir den i din dröm endast för att du är rädd för denna kraft inom dig. Blir du vän med förföljaren så kommer han att stödja dig och finnas inom dig som en resurs.
Du kan prova dig fram och visualisera din dröm på olika sätt, med olika slut.

Fortsätt så här:
När det känns som att förändringen i din dröm ”sitter”, det känns bra, ta dig då någon stund då och då under dagen, när du blundar och återupplever det nya.  Förstärk den positiva upplevelsen av drömmen.


Affirmation
Forma en affirmation (positiv tanke) som du bär med dig och repeterar då och då.
T.ex ”Jag är stark och trygg”   ”jag tycker om mig”   ”jag känner mig älskad”
. . . . . . . . . .


Jag tackar dej för att du genom detta drömarbete bidrar till att allt blir lättare för alla.
Namasté
Louise Minerva-Li

Info, Nyheter och Aktiviteter
- Fredag 1 februari: Robban, Robert Nilsson, drömterapeut, berättar om drömmar i TV4 Efter Tio (kl 10-11.30) med Malou von Sievers.
 
- boken DrömTerapi och DrömAlkemi kan fortfarande köpas till lågpris på www.dromcentrum.se

- Om du vill stödja DrömCentrum är du välkommen att bli stödmedlem. 200:-/år.
  Gå in på www.dromcentrum.se och klicka på Stödmedlem

PS. Idag fick jag veta att den årliga internationella konferensen för Drömstudier antagligen blir i Stockholm nästa år. (Detta år i Montreal, Kanada. Ifjol i Berkely, Ca. Har tidigare varit i Sydafrika, Holland(jag var där), Argentina, och olika stater i USA.)

PS. Meddela mig om du inte kan se denna text. Du kan då få en ny. Den ser konstig ut på "förhandsvisning".