Als je jezef observeert, kun je zien dat je mind het soms overneemt. Hier een paar dingen waaraan je kunt herkennen dat je mind het heeft overgenomen:
  • Overmatig denken, piekeren, je zorgen maken
  • Je algemeen lamlendig voelen, ‘leeg’ en ‘dof’ zijn
  • Dramatisch worden, gedachtes hebben als ‘het komt nooit meer goed’, of ‘zo is het al mijn hele leven’
  • Zelfverwijt, verwijt naar anderen, irritatie
Misschien neemt jouw mind het op een andere manier over. Het is handig om van jezelf te weten hoe jouw mind dat doet, zodat je het kunt herkennen als het gebeurt. Weet je wat jouw favoriete manier is?
 
Hoe kom je weer uit je mind?
Je mind neemt het af en toe over, omdat hij je ergens tegen probeert te beschermen. Meestal is dat een gevoel. De makkelijkste manier om weer uit je mind te komen, is door uit te vinden waartegen je mind je probeert te beschermen.
 
De schoonmaak meditatie
Om je hierbij te helpen is er een speciale schoonmaakmeditatie, voor mij de koning der meditaties. Het is een van de krachtigste meditaties die ik ken. Ik leerde het in 2007 van de Oneness. Ik heb het vele jaren een paar keer per week gedaan en ik doe het nog steeds af en toe, vooral als ik me ergens rot over voel. Gelukkig komt dat (mede door deze meditatie) niet vaak meer voor.
 
Deze meditatie heeft twee belangrijke uitgangspunten:
  1. Als je je rot voelt, wordt dit niet veroorzaakt door de situatie, maar door wat je denkt en voelt over de situatie. Dit denken en voelen wordt meestal veroorzaakt door gebeurtenissen uit het verleden. Je bevindt je in een situatie die een oud gevoel bij je triggert, en daarom voel je je rot.
  2. Als je dit oude gevoel helemaal gevoeld hebt, lost het op. Als een oud gevoel is opgelost, is het weg. Door iets helemaal te voelen, maak je jezelf als het ware schoon.
Ik kan je van harte aanraden om dit een paar keer per week te doen, liefst ’s ochtends of ’s avonds, en/of elke keer dat je je ergens om rot voelt. Je hoeft het niet meteen op het moment te doen, wanneer je je bijvoorbeeld gekwetst voelt door iets. Je kunt het prima later op de dag doen, als je een moment voor jezelf hebt, om het alsnog voor jezelf op te ruimen.
 
Beluister de meditatie
Als er stappen zijn waar je meer tijd voor nodig hebt, druk dan even op pauze, zodat je later verder kunt gaan.
Ik wens je veel succes en inzicht. Vragen en opmerkingen zijn welkom. Beluister hier de meditatie >
 
Veel succes,
Laura