Galschiøt laver opråb til verdens kunstnere
med flygtningeskib til documenta14 i Kassel
  1. Nyhedsbrev om Galschiøts aktioner i documenta14
  2. Flygtningeskibet og kampagnen "To Arrive Safely"
  3. Street-art aktionen "Don't Feed Your Inner Beast"
  4. Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden
  5. Igangværende og fremtidige Galleri Galschiøt-aktiviteter
 
 
  
Denne måneds nyhedsbrev er skrevet på en flygningebåd på Fuldafloden i Kassel hvor en af verdens helt store kunstudstillinger, documenta14, finder sted.
 
Galschiøt og seks af hans gallerister (inklusivt undertegnede) er taget til Kassel med 80 flygtninge-skulpturer og en båd for at lave et opråb til den etablerede kunstverden. Opråbet sker med de to aktioner To Arrive Safely og Don't Feed Your Inner Beast, samt offentliggørelsen af Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden. Mere om aktionerne senere i nyhedsbrevet.  
 
Aktionerne er ikke en del af kunstudstillingen documenta14. Det er snarere et tiltrængt wake-up call til den etablerede kunstverden om at blive en aktiv spiller i verdens udvikling. Det er en markering af hvordan kunstnere og NGOer kan arbejde sammen for en fælles sag og en opfordring til at de etablerede kunstnere stiller deres visuelle kraft til rådighed for NGO’er og videnskaben. Kunst kan skabe stærke billeder til protester og manifestationer i det offentlige rum. Se Manifestet (DK) (GB)
 
På onsdag kører vi igen tilbage til Danmark. For om tre uger skal vi udstille dele af Fundamentalism-projektet i EU-parlamentet og så er der lige et kæmpe havnearbejder-monument som vi skal have gjort færdig til fernisering på Århus havn d. 26 august - på årets folkemøde på Bornholm vil en af havnearbejderne fra monumentet i øvrigt blive udstillet. Galschiøt selv har desværre ikke mulighed for at deltage, han er jo i Kassel.
 
 
Mange hilsner fra det tyske.
 
Nyhedsbrevsskribent Lasse Markus, 5 gæve gallerister og Jens Galschiøt.
 
OM KAMPAGNERNE
 
Flygtningeskibet og Kampagnen To Arrive Safely
 
Vi, i den rige del af verden, har et ansvar for at tage imod folk der flygter fra sult og krig.
Gerald Mennen –  OUTLAW.die Stiftung.
 
Flygtningeskibet besøger sommeren over 24 tyske byer og gør opmærksom på de flygtninge, der banker på Europas dør, deres behov og vores ansvar for at hjælpe dem.
Med skulpturmanifestationen og dens 80 flygtningeskulpturer i kobber kommer middelhavets desperate bådflygtninge pludselig helt tæt på og minder os om vores menneskelige ansvar.
Ifølge FN vil klimaforandringer, der hovedsageligt er skabt i den vestlige verden, de næste 40 år skabe over 200 millioner nye flygtninge.
Skulpturerne og projektet er skabt af kunstneren Jens Galschiot (DK) og den tyske organisation OUTLAW.die Stiftung der står bag turneen i Tyskland. I de forskellige havne vil være forskellige kulturelle events såsom musik og teater, der relaterer sig til flygtninge-dagsordenen og de flygtenes situationer.  
Se sejlplanen med 23 tyske havne fra 28.07. (Bremen) til 03.10. (Berlin)
 
 
 
Kunstnerne må ud af udstillingshallerne og tage medansvar for verdens udvikling.
Jens Galschiøt – Kunstner
 
Street Art-aktionen lanceres med åbningen af kunstudstillingen documenta14. Tusindevis af originale kobber-masker af svinehunde deles ud i hele Europa for at minde os om vores ansvar for at tøjle vores indre dæmoner og behandle vores medmennesker ordentligt. Maskerne hænges op på museer, nyhedsredaktioner og i gadebilledet.
Aktionen er sammen med manifestet OPRÅB TIL VERDENS KUNSTNERE! Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden, et vink med en vognstang om kunstens ansvar for at tage sin del af ansvaret for verdens udvikling.
 
 
OPRÅB TIL VERDENS KUNSTNERE!
Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden
 
De etablerede kunstnere må tage et medansvar for verdens udvikling. De må forbinde sig til NGOer, aktivister og videnskabsfolk. Se Manifestet (DK) (GB)
 
OPRÅB TIL VERDENS KUNSTNERE!
Manifest om kunstnernes rolle i en globaliseret verden
 
Kunstens stemme er mere nødvendig end nogensinde før.
Verden er i opbrud med klimaforandringer, der sætter en katastrofekurs for vores børns fremtid og en stigende ulighed. Imens trænger populister og notoriske løgnere sig ind på demokratiet, og racismen sniger sig frem overalt.
Kritiske kunstneriske ytringer runger tomt i museernes gange, men i praksis er billedkunstens stemme stort set fraværende. Imens prøver NGOer, klimaforskere og humanister desperat at formidle komplekse problemstillinger om migration, globalisering, klima og populisme.
Kunstens kan gennem sit visuelle kraft formidle livets store spørgsmål, nyfortolke den måde vi ser på verden og skabe ny erkendelse. Derfor må de etablerede kunstnere tage ansvar, så vi kan fastholde vores civilisations menneskelighed.
 
  • Kunsten skal blive en aktiv spiller i verdens udvikling og stiller dens visuelle kraft til rådighed for protester og manifestationer og i det offentlige rum.
  • Kunsten skal hjælpe videnskabsfolk med at formidle og visualisere resultater og fakta - og derigennem modarbejde klima-skepsis, populisme og 'alternative fakta'. 
  • Kunsten skal forbinde sig med NGOer, der kæmper for en bedre verden.
  • Den etablerede kunstverden skal vise, at den også er relevant uden for kunstinstitutionerne. At kunst er mere end lukrative kunstudstillinger, bonede gulve, ekskluderende kunstsprog og verdensfjerne elitære kunstprojekter.
  • Kunsten skal være den lille dreng, der i 'Kejserens Nye Klæder' afslører, at kejseren ikke har noget tøj på. Lige nu er kunstnerne som oftest en del af kejserens følge!
 
Art In Defence Of Humanism (AIDOH.DK). 9. Juni 2017
 
****************
 
 
 
Igangværende udstillinger
 
Unbearable i Odense
 
Udstillingsperiode: 16. maj - ca. august.
Hvor: Det Arktiske hus ved Odense Havn. 
Arrangør: Det Arktiske hus
Støtte: Tak til Schou Transport som har doneret transporten af skulpturen! (firmaet redder også løbske papegøjer!)
 
Hvad: Den spiddede isbjørn 'Unbearable' er udstillet ved Nordatlantisk hus hvor den skal minde os om de menneskeskabte klimaforandringer og vores ansvar overfor kommende generationer. 
 
 
Udstillingsperiode: 20. maj - 24 september.
Dansk Billedhuggersamfund og Skulptur Ølgod inviterer til VIII Internationale Skulpturudstilling i Ølgod. Galschiøt bidrager med H.C. Andersen som Queer mens en lang række andre kunstnere fra ind- og udland deltager med flotte værker.
 
 
Abrahams Børn - Holbæk 
 
Udstillingsperiode: 24. maj - 28. august.
Udstilling af Fundamentalism: Torvet, Algade
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur blev i maj indviet i Holbæk. I byens skoler og institutioner er der opstillet skriftsøjle-skulpturer og der skal der sommeren over diskuteres religion og kultur,forskellige og ligheder osv. Mere Info
 
 
Juni
 
Hjemløse i Viborgs gågade
 
Udstillingsperiode: 8. juni - 16 august, 2017.
 
Hvad: Viborg Handel udstiller Galschiøts hjemløseskulpturer i byens gågader.
 
 
Dokumenta14 i Kassel - nu med flygtninge 
 
Hvornår: 7. - 14. juni, 2017 (Dokumenta14-udstillingen slutter 17. september)
Hvor: Kassel by.
Info: Intro-video på tysk.
 
Hvad: En af verdens vigtigste kunst-udstillinger løber af staben i Kassel i juni. Galschiøt mener, at de etablerede kunstnere opholder sig alt for meget på gallerier, museer og netværksmøde med vinglas i hånden, mens verden må sejle i sin egen sø. Derfor er han taget til Kassel for at kræve, at de etablerede kunstnere og kunstinstitutioner kommer ned fra deres elfenbenstårne og ud på gaden og tager stilling til den verden, de er en del af. Sammen med den tyske organisation 'Outlaw - die stiftung' lader han derfor sine flygtningeskulpturer og svinehunde paraderer gennem byen og foran udstillingen, og måske medbringer han også en flygtningebåd.
 
Aktionen er også en forløber for sommerens omfattende flygtninge-båds-turne gennem 23 tyske byer. Turneen er arrangeret af 'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt.
 
 
Folkemødet - Bornholm.
Galschiøt deltager ikke men det gør hans skulpturer!
 
Egentligt kan man jo ikke kalde det en nyhed når vi ikke gør noget, for så kan vi jo skrive hvad som helst. Men mange forventer faktisk at kunne møde Galleri Galschiøt dernede og Jens har sagt nej tak til at deltage i en række begivenheder på solskinsøen.
 
Vi havde ellers betalt for stadeplads og bestilt færge osv. men Galleriets flygtningeskibs-aktioner i Kassel under Dokumenta-udstillingen gør at vi ikke har tid til at deltage.
 
Til gengæld tager Social Demokraterne to havnearbejder-skulpturer med og udstiller ved Allinge brandstation, som led i diskussioner om håndens arbejder og fremtidens arbejdsmarked i Danmark.
 
Juli
 
 
EU-Parlament-udstilling af Skriftsøjlerne fra Abrahams Børn/Fundamentalism
 
Hvornår: 10 - 14 juli, 2017
Hvor: EU-parlamentet i Bruxelles.
 
Hvad: Efter flere års arbejde kan vi endelig udstille Skriftsøjlerne i EU parlamentet. Det skulle jo egentligt have været den store Fundamentalism-skulptur, der skulle have været udstillet på pladsen "Luxemburg" foran parlamentet, men det blev forbudt af Martin Schulz og hans præsidium til trods for, at 30 EU parlamentarikere havde anmodet om at have skulpturen stående.
 
Ikke desto mindre glæder vi os meget til udstillingen, der kører af staben ved dueslagene i løbet af parlamentets afslutningsuge. Så alle parlamentarikerne vil være til stede og blive konfronteret med de mørkeste og lyseste sider af de religionerne der fylder mest i Europa.
 
 
Flygtningebåde med Galschiøts skulpturer besøger 30 tyske byer
 
Hvornår: 28. juli - 1. oktober, 2017
Hvor: Nordtyskland.
 
Hvad: Den omfattende Flygtninge-båds-turne går gennem 30 tyske byer, hvor der bliver sat fokus på flygtningestrømmene og de forfærdelige vilkår flygtningene flygter fra. I de enkelte havne vil der være debatmøder, musik, teater og andre arrangementer. Turneen er arrangeret af  'Outlaw - die stiftung' med hjælp fra organisationen Levende Hav og Galschiøt. Der kommer mere om turneen i senere nyhedsbreve. Se her for mere info, seneste nyt og sejlplan.
 
 
August
 
Kæmpe Galschiøt-udstilling i Fredericia
 
Fernisering:  25 august.
Udstillingsperiode: 25. august til 6 september, 2017
 
Hvad: Det er Fredericia kunstforening, der har arrangeret udstilling, som nok kommer til at indbefatte de 9 hjemløseskulpturer, den spiddede isbjørn Unbearable samt en masse andre skulpturer.  
 
 
Kulturmøde Mors
 
Hvornår: 24-26 august. - Galschiøt deltager i åbningsdebatten kl 15.30-16.45.
 
Hvad: Da det store havnearbejder-monument (herunder) skal fernisereres på Århus havn d. 26 august har Jens valgt kun at deltage til åbningsdebatten. Vi vil dog klart anbefale at man tager til mødet som er fyldt med spændende debatter, kunstværker osv. 
 
 
 
Fernisering af Havnearbejder-monument 
 
Hvornår: 26. august
Hvor: Århus Havn (ved DOK1)
 
Hvad: En af Galschiøts største skulptur-grupper skal stå færdig til indvielse på Århus Havn. Skulpturen er et monument over den havnearbejder-kultur, der efterhånden helt er forsvundet fra havnen. Den består af 7 havnearbejdere, der læsser kaffe. Monumentet er bestilt af LO og sponseret af Sallingfonden. 
 
Vi har arbejdet på skulpturen i flere år og glæder os rigtigt meget til at se den færdig!
 
 
September
 
Abrahams Børn - Vejle
 
Udstillingensperiode: 1. september til 5. november
 
Hvad: Udstillingen med Galschiøts store Fundamentalism-skulptur bliver i maj indviet i Vejle. I byens skoler og institutioner vil der blive opstillet skriftsøjle-skulpturer. Vi glæder os til at få afprøvet det nye skolemateriale om projektet og se, hvordan debatten udvikler sig i byen. Mere info her
 
 
Fjordens dag - Odense
 
Hvornår: 10. september, 2017
 
Hvad: Endnu en gang fejres fjordens dag i Odense fjord. Galschiøt har lånt sine isbjørnedragter ud, så ibjørnehæren kan husere. Der sker også en lang række andre aktiviteter, så hvis du er i Odense, er det nok værd at komme forbi.   
 
 
Vejle Kunstforening udstiller Jens Galschiøt
 
Fernisering:  (nok d. 30 oktober).
Udstillingsperiode: 30. oktober til 15. november, 2017
 
Hvad: I forbindelse med den omfattende Abrahams Børn/Fundamentalism-udstilling i byen præsentere Vejle Kunstforening en række af Galschiøts andre skulpturer. Det er ikke helt på plads, men der ser ud til at indbefatte nogle hjemløseskulpturer, voksbøger, HC Andersen som Queer, en skamstøttemodel, dele af 550+1, en stor havfrue og en række andre skulpturer.
 
Oktober
 
Balanceakt-skulptur indvies af
Næstved Kunstforening
 
Fernisering:  25. oktober 
Udstillingsperiode: 25. oktober, 2017 og indtil verdens ende.
 
Hvad: For en del år siden lavede Næstved Kunstforening en meget populær udstilling overalt i byens rum. Siden da har de samlet ind til køb af en af de høje Balanceakt-skulpturer. Nu er det så lykkes og den bliver indviet i forbindelse med kunstforeningens 25-års jubilæum. Vi kommer forbi og installerer skulpturen og siger tillykke. Du er også velkommen. 
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 26. Oktober kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
Tilmelding nødvendig! (kan findet på AOF senere på året)
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
November
 
COP23-klimatopmøde i Bonn
 
Hvad: Galleri Galschiøt satser vanen tro på massiv tilstedeværelse i forbindelse med klimatopmødet, med isbjørne, frihedsgudinder og måske et skib med klimaflygtninge. Topmødet skal være med til at afgøre om vores i en verden der er kriisk eller katastrofalt præget af klimaforandringer (som den kvikke læser vil kunne se bliver der ikke sparet på de store og dommedagsagtige ord - desværre ved undertegnede lidt for meget om emnet til at kunne skrive en optimistisk version).   
 
 
Offentlig rundvisning ved Galschiøt på Galleriet i Odense
 
Hvornår: 23. November kl 19.
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Pris: 110kr 
Tilmelding nødvendig! (kan findet på AOF senere på året)
 
Hvad: AOF arrangerer endnu en gang rundvisning på Galleri Galschiøt. Jens viser rundt og fortæller om sine skulpturer, happenings, lidt om sit liv og en del om sin motivation og forståelse af virkeligheden.
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
  
 
 
The Refugee Ships will visit 24 harbours in Germany this summer. See sail plan
 
 
 
Thousands of Inner Beasts will be handed out and put in public spaces. They will remind us to be aware of our 'Inner beasts' and treat the fellow humans right.
 
'Drowning' Refugees (Sculptures)
 
 
 
 
 
This mail has been sent from Art In Defence Of Humansm (AIDOH) 
Contact to the AIDOH:  
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Ph. DK: (+45) 6618 4058

Ph. Kassel (+45) 6170 3083
Fax:(+45) 6618 4158

E-mail: aidoh@aidoh.dk
About Jens Galschiøt:
 
General information about Galschiøt can be found at:
  ****************************** 
 ****************************
Subscrition and unsubscription of informations from Jens Galschiøt
Unsubscribe from this infolist: Unsubscribe
Update your name, e-mail etc. on this list: Change Profile
Subscribe this infolist: Subscribe to Galschiøts infoliste