Producentbyrån Nyhetsbrev 15 april 2021

I snart 10 år har jag – Julia Sjönneby – arbetat på Producentbyrån i fantastiska projekt och med inspirerande kunder. Inget uppdrag har varit det andra likt, och många gånger har nya uppdrag nästan varit som att börja ett nytt jobb. Att kalla det omväxlande och utmanande är en underdrift. Men det är ändå teamet på Producentbyrån som har gjort att jag – oavsett uppgiften och hur enkel eller omöjlig den än må ha varit – har motiverats och inspirerats till att driva på, vara kreativ och utvecklas. Från dag ett har mina kollegor stått där med öppna armar och delat både glädje och sorg, vinst och förlust, och tillsammans har vi byggt upp en fantastisk verksamhet.

Jag är ju dalkulla och har varit ute på vift i många år. Men nu har hjärtat talat och jag och min familj har tagit beslutet att flytta hem till Dalarna. Det känns förstås väldigt spännande, men det betyder också att jag nu med stor sorg lämnar min anställning och mina fantastiska kollegor på Producentbyrån. Det här innebär även att Producentbyrån nu letar efter en ny medarbetare med erfarenhet av projektledning och koordinering inom scenkonst. Klicka här för att läsa mer om tjänsten.

Mina 10 år på Producentbyrån har varit fyllda med härliga möten, grymma projekt, hårt slit och mycket skratt. Det är vad jag nu stolt tar med mig. Och med dessa ord tackar jag för mig.

Vi ses!

/Julia Sjönneby
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Vi kan glatt meddela att vårt eminenta danskompani Spinn äntligen kommer att spela föreställningen Hannah Felicia igen! Duetten som hade premiär i höstas visas på Sparbanken Blackbox, Vara Konserthus den 4 maj, både kl. 18.00 och 20.00. Kvällen delas med Klima Dance och Sumies föreställning What If. Observera att det bara är 8 biljetter per föreställning, boka din biljett här!

Spinns senaste workshop Klot & Klimat kommer att hållas utomhus på skolor runtom i Härryda under perioden 12-26 april, en brännande aktuell workshop om klimatfrågor. Medverkar gör dansare Emilia Wärff, Felicia Sparrström och Hannah Karlsson.

Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg kommer även att dansa i projektet Humanography Internationella Dansens dag den 29 april. Föreningen Dance Remainings samlar för tredje året i rad frilansande danskonstnärer för ett offentligt framträdande i Göteborg. Dansverket ska röra sig genom olika platser i staden med syftet att lyfta och tillgängliggöra danskonsten för en bredare allmänhet. Eventet kommer att streamas live, information om detta kommer att läggas upp i Spinns kalendarium.

Fler goda nyheter! I samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling utlyser Spinn nu arbetsplatser på Kulturklustret, där Spinn har sitt kontor och studio. Utlysningen riktar sig till scenkonstnärer verksamma i Västra Götalandsregionen och avser kontorsplats under perioden juni-december 2021. I tre av arbetsplatserna ingår även ca 30 timmar i Spinnstudion. Deadline för att ansöka är fredag den 7 maj. Klicka här för att komma till ansökan.
 
Foto: Anna Ósk Erlingsdóttir
 
 
PROJEKT
Step
Nu är det mindre än en månad kvar för de regionala arrangörerna att göra sina önskemål för festivalen 2022 och vi är såklart otroligt nyfikna på vilka föreställningar de har valt. Efter detta följer det tidsödande men spännande jobbet med att lägga turnéerna som kommer att utgöra festivalen 2022. Parallellt med det här kollar vi nu på vilken ort som ska bli invigningsort för Step 2022. De förslag som har kommit in hittills låter så sjukt fina så det blir inte alldeles enkelt att bestämma. Just nu leker vi också med tanken att dessutom ha en storslagen avslutning på festivalen. Andra glada nyheter är att Step 2022 beviljades medel från Kulturrådet förra veckan! Otroligt kul att vi får fortsatt förtroende att driva vidare festivalen. Det är mycket jobb kvar, men steg för steg närmar vi oss mars 2022.

www.stepfestival.se
 
Foto: Lina Ikse


Dansakademin
Nu är det beslutat vilka koreografer som deltar i LABB2021! Och det är inga mindre än Anette Pooja Claesson och Elnaz Paiamani. Anette beskriver själv att hon ”skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och innovativt formspråk ur ett västerländskt berättande för barn och unga” och har arbetat många år som koreograf, regissör, dansare och producent. Elnaz har bakgrund i streetdancecommunityn och har arbetat som dansare, koreograf, arrangör och pedagog. Labbet äger rum på Regionteater Väst i Borås under tre veckor under maj-juni.

Under veckan som gått har dansaren Gilda Stillbäck genomfört ett labb med avgångsstudenterna på Balettakademins dansutbildning, ett samarbete mellan Dansakademin och Balettakademin. Och den 19 maj presenterar Dansakademin sin verksamhet på Scenkonstbiennalen i ett öppet samtal om behovet att fördjupa, undersöka och utveckla danskonsten för barn och unga. Medverkar gör Anna Wennerbeck (konstnärlig ledare, Embla dans och teater), Victoria Alarik (dansutvecklare, Göteborgs Stad), Monika Milocco (konstnärlig ledare dans, Regionteater Väst) och Luisa Denward (projektledare, Dansakademin).

 
 
PRODUCENTBYRÅN REKRYTERAR!
Är du en grym projektledare som brinner för scenkonst med tyngdpunkt på dans? Nu letar vi på Producentbyrån efter en ny medarbetare med erfarenhet av projektledning och koordinering inom scenkonst!

Vi letar nu alltså efter en ny medarbetare till vårt kontor i Göteborg. Tjänsten består i att arbeta med interna och externa uppdrag och projekt inom scenkonst, med tyngdpunkt på dans. Här arbetar du med allt ifrån att koordinera turnéer, formulera projektbeskrivningar och skriva ansökningar till att planera, projektleda och genomföra bl.a. premiärer, festivaler och konferenser. Läs mer om tjänsten och hur du ansöker här!
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Språng och scenkonstkollektivet mold vad gäller administration. Vi arbetar även vidare med processledningen av projektet Gör plats!, samt med dansaren och koreografen Liza Penkova.
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se