NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Augustus 2021  
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Wildenberg. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
EINDE VAKANTIESLUITING BLOEDAFNAME YSSELSTEYN
Alleen aanstaande maandag 6 september is er nog geen bloed prikken in Ysselsteyn. Vanaf maandag 13 september kunt u weer elke maandag van 9.15 tot 9.45 uur en elke woensdag van 8.00 tot 8.30 uur in Ysselsteyn bloed laten prikken. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wel dient u een uitgeprint labbriefje mee te nemen en uw ziekenhuispasje of ID.
 
Wilt u bloed laten prikken in VieCuri Venray, houdt u er dan rekening mee dat dat alleen nog op afspraak mogelijk is. Via het patiëntenportaal www.mijnVieCuri.nl kunnen patiënten zelf een afspraak maken om bloed te laten prikken. Lukt het niet om via mijnVieCuri een afspraak te maken? Neem dan telefonisch contact op met VieCuri via het telefoonnummer 077-320 55 55.
 
HUISARTS IN OPLEIDING
Dokter Maarten Kramers heeft zijn opleidingsjaar in onze praktijk afgerond. Zijn laatste 2 jaar van de huisartsenopleiding zal hij elders stage lopen.
Marcel van der Poel is de nieuwe huisarts in opleiding. Hij start per 1 september in de praktijk. Een huisarts in opleiding heeft de studie geneeskunde volledig afgerond en is dus arts. Zij willen zich echter verder specialiseren tot huisarts, hetgeen een 3-jaar durende vervolgopleiding is. Het eerste jaar van deze opleiding tot huisarts zal Marcel van der Poel in Ysselsteyn stage lopen.
 
Hij stelt zich graag even aan u voor:
Mijn naam is Marcel van der Poel en ik ben 29 jaar. In 2016 heb ik de opleiding geneeskunde afgerond. Daarna heb ik achtereenvolgens promotieonderzoek gedaan, gewerkt op de afdeling chirurgie en bij de ouderengeneeskunde. Het komende jaar kom ik in de praktijk werken om mij verder te specialiseren tot huisarts. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten actief, bijvoorbeeld in de tuin of op de mountainbike!
 
 
 
 
HUISARTSENPOST
De huisartsenpost is alleen bedoeld voor klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.
Twijfel je of je klachten kunnen wachten? Beantwoord dan de vragen op www.spoedpostnoordlimburg.nl en wij geven u snel advies over wat jet het beste kunt doen.
Zo blijft de telefoonlijn zoveel mogelijk beschikbaar voor spoedvragen.
Ook vindt u veel betrouwbare informatie op www.thuisarts.nl.
 
ONGEWILD URINEVERLIES
Urineverlies in een veel voorkomend probleem, waarvoor mensen vaak pas laat naar de huisarts gaan. De universiteit van Groningen heeft nu een speciale app ontwikkeld, welke zonder kosten kan worden gedownload.
Met URinControl ga je zelf aan de slag met een trainingsprogramma op maat. De app bevat oefeningen die je kunt doen om de aandrang te verleggen en een programma om je bekkenbodemspieren sterker te maken. Je moet hiervoor wel een gratis account aanmaken via de website https://urincontrol.online/.
Merk je geen verbetering na 8 weken oefenen?  Dan kun je ook hulp vragen van een bekkenfysiotherapeut. Daarvoor is geen verwijzing nodig. Urineverlies is meestal goed te behandelen.
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK DE WILDENBERG
Litsenbergweg 20a
5813 CG Ysselsteyn
www.huisartsenpraktijkdewildenberg.nl