KRABBEL jaargang 4, juli '11
 

 
Inschrijven Winter 2011
 
Over een maand of 2 begint het nieuwe winterseizoen alweer. Alle informatie over trainingen en wedstrijden in 2011 is op de site te vinden. Ook vind je er de inschrijvingsformulieren.
 
Voor 5 augustus moet de inschrijfformulieren bij de ledenadministratie binnen zijn!
 
Fietstocht 
De derde HVHW-fietstocht wordt op zondag 21 augustus 2011 gehouden. Starttijd is 09.00 uur (let op dit vroege tijdstip!) Verzamelen bij de hoofdingang van De Uithof.
 
JA!
Getrouwd: Eva van Rheenen en Vincent Riemersma zeiden in juni  'JA' tegen elkaar.
Gefeliciteerd!
 
 
 
 
Fredrik Hendriklaan 254 Telefoonnummer:
070-3559061
  
  
 
HVHWeetjes
 
- Dennis Kruyswijk en Dylan Hoogerwerf gingen naar Korea om te shorttracken en hielden een blog van bij.
 
- Talent Sara Rog verhuist naar Heerenveen om daar nog beter aan haar shorttrack-carriere te gaan werken.
 
 
- Jolanda kreeg de Jan van Splunder bokaal uitgereikt door de naamgever zelf!
 
- Rintje was dit jaar de verdiende winnaar van de DVIJC WisselBeker.
 
- De Uithof maakt een nieuw dak over de 400 meterbaan.
 
- Onze jeugd heeft veel plezier in de jeugdskeelercup. Er staan regelmatig HVHW-ers op het podium.
 
- Heb je ook een HVHWeetje?
Mail ons dan op: redactie@hvhw.nl!
 
 
stukken voor de volgende krabbel kun je sturen naar:
 

Hierbij een zomereditie van de Krabbel. De vakanties zijn in volle gang, maar tal van groepen blijven volop trainen. In deze Krabbel twee droeve berichten over overleden HVHW'ers. Daarnaast berichten over twee shorttrackers die naar Korea zijn geweest en een die sinds kort in Heerenveen bij Jong Oranje traint. Wie haast maakt, kan nog naar het EK skeeleren in Heerde en Zwolle. Tot slot: let op het inschrijven voor het komende seizoen.

 
In memoriam Chris Meeuwisse
Onlangs bereikte ons het bericht dat Chris Meeuwisse zondag 24 juli is overleden. Wij wisten dat zijn gezondheid snel achteruit ging en toch verraste het ons. Wanneer je dit tot je laat doordringen denk je terug in de tijd en dan zie je een krachtige man die velen van ons de techniek van het schaatsen heeft bijgebracht en het enthousiast bij de sporter met de paplepel heeft ingegoten zonder een enkel voorbehoud. Hij had het schaatsen geleerd van zijn broers op sloten en vaarten zonder enige luxe met als resultaat dat hij uitgenodigd werd door de KNSB om in de kernploeg ons land te vertegenwoordigen.
Chris was geen trainer die uit een cursus zijn kennis van het schaatsen aan ons overbracht. Nee, hij deed het voor, net zo lang als hij het nodig vond. Zijn motto was ’’Ruw maar Perfect’’.
Velen van ons herinneren  de prachtige avontuurlijke tochten met hem op natuurijs, de skeelertrainingen in Poeldijk en Rijswijk en het buffelen op het strand. Jarenlang was hij op de Weissensee waar hij een heel peloton recreanten na 200 km over de finish bracht, ja dan had Chris een voldaan gevoel. Helaas is die Weissensee waarop hij voor het laatst schaatste vanwege een valpartij op het ijs noodlottig geworden.
Lees meer op de site
 
In memoriam Nico Olsthoorn
 
Vorige maand is HVHW-lid Nico Olsthoorn overleden in de leeftijd van 83 jaar. Gedurende een groot aantal jaren is Nico Olsthoorn het oudste actieve HVHW-lid geweest. Zijn sportieve carrière omvatte circa 65 jaar. Als twintiger behoorde Nico tot de beste tien schaatsers van Nederland. Daarover was hij altijd bescheiden, maar hij deed in 1956 op de 1500 meter wel mee aan de Olympische Spelen in het Italiaanse Misurina.
Dat hij dit heeft bereikt, was dankzij een enorm doorzettingsvermogen. Nico kwam uit een groot gezin, zijn moeder overleed toen hij nog vrij jong was, hij moest al vroeg gaan werken en trainen was dan ’s avonds in het donker afzien en buffelen. Na zijn actieve carrière is Nico in de jaren zestig lid geweest van de Gewestelijke Technische Commissie Langebaan en hij was trainer bij De Vlaardingse Ys Club.
Eind jaren tachtig is Nico lid geworden van HVHW, de vereniging waarvan zijn zoon Hans al lid was. Aan wedstrijden op de Uithof waagde hij zich niet, maar masterswedstrijden in het buitenland, op mooie ijsbanen zoals Davos en Baselga di Pine, daarvoor was hij wel te porren. Een en ander leidde er toe dat hij twee keer wereldkampioen is geworden in de alleroudste mastersklasse.
Lees meer op de site
 
Kitty bedankt!
Na een aantal jaren heeft Kitty Morée onlangs haar werk voor de krabbel beëindigd. Als medeoprichter van de Krabbel heeft ze onder andere de Krabbel gemaakt zoals die nu is. Ook was ze al betrokken bij redactiewerk voor de papieren voorloper van de Krabbel, de Record.
 
Kitty, namens de vereniging, en speciaal de redactie, willen we je bij deze van harte bedanken voor je inzet voor de club!
 
HVHW-bestuur op Twitter...
Ook het bestuur gaat voluit mee in de moderne tijden. Via @secretarishvhw is het bestuur van HVHW nu ook op Twitter aanwezig.
Ons bestuur zal hier informele zaken twitteren over waar het zoal mee bezig is, zoals het bezoeken van commissievergaderingen en onderling overleg.
Via de Twitter zullen geen 'officiële' zaken gecommuniceerd worden, daarvoor blijven de post, Krabbel en website.
 
EK Inline Skaten
Van 30 juli tot en met 1 augustus kun je met korting naar de baanwedstrijden komen kijken. Klik op de coupon in dit bericht, print de vergrote versie uit en op vertoon bij de kassa ontvangt u een dagkaart voor €5,00 in plaats van €7,50, of een passe-partout voor €10,00 in plaats van €15,00.
 
EK Marathon & Thijs Smets
Het EK Marathon is op 6 augustus in Zwolle. Hier zal ook onze HVHW-trots Thijs Smets aan de start verschijnen. Thijs won dit jaar al zilver en brons op het NK.
 
Skeelerpraatjes en -linkjes
Snelheid
Een ambitieuze schaatser/skater traint om in de wedstrijden zo hard mogelijk te gaan. Wat je op het ijs niet makkelijk lukt, lukt op de skates natuurlijk wel. Snelheidstraining achter de auto! Ronald Mulder laat in dit filmpje zien hoe dat gaat. Koen Verwey traint ook achter de auto, maar ging helaas weer niet zo snel dat Koen de polizei kon ontlopen.
 
Sommige schaatsers gaan dan wel weer zo hard dat de skeeleraars jaloers worden.
 
Olympisch
 
Vreemd
Sommige skaters doen alles om in de schijnwerpers te staan. Kijk maar eens naar deze Est die keihard skeelert, maar dan achteruit. En deze skater gaat ook hard, maar dan van de Alp d'Huez
 
Fotowedstrijd
De meeste kleding is inmiddels uitgedeeld. Natuurlijk neem je dat prachtige jack, die mooie fietskleding of skateoutfit mee op vakantie. Waarom? Omdat je dan eindelijk een echt mooie vakantiefoto kunt maken van jou zelf of een andere HVHW-er in onze mooie clubkleding. Daarmee kun je dan ook nog een prijs winnen in de fotowedstrijd!
 
Vacature!
Zoals je kunt lezen in deze krabbel is er een open plek in de redactie.
Lijkt het je leuk om mee te helpen aan krabbel of website. Laat het dan weten via redactie@hvhw.nl. Meehelpen kan op verschillende manieren, afhankelijk van je interesses.
 

Uitgebreide verhalen vind je op www.hvhw.nl
 
De redactie bestaat uit: Bert van Lobenstein, Hidde Schouten en Erik Huisman
u kunt contact met ons opnemen via: redactie@hvhw.nl
 
e-mailadres wijzigingen doorgeven via: ledenadministratie@hvhw.nl