Nieuwsbrief februari 2014
 
Foto zoekt familie:
Luister zondag naar OVT radio, rechtmatige eigenaren doen hun verhaal
Tot nu toe zijn er 16 fotoalbums met hun families herenigd dankzij het project Foto zoekt familie. Elk weerzien tussen album en eigenaar is een bijzonder moment geweest. Verloren herinneringen kwamen boven waardoor de foto’s in de albums een verhaal hebben gekregen. In interviews met radiomaker Marten Minkema vertellen 7 rechtmatige eigenaren hun unieke verhaal. Fotograaf Armando Ello maakte bij elk interview een indrukwekkende reportage. Vanaf aankomende zondag besteedt Radio 1, drie weken lang aandacht aan de interviews in het programma OVT, Het spoor terug van 11.25 – 12.00 uur. Vanaf zondagmiddag 16 februari zijn de interviews met de beelden terug te vinden op www.fotozoektfamilie.nl.   

‘Mijn moeder is veel completer zo’
De verhalen zijn verschillend, maar de waarde van de albums is voor iedereen even groot. ‘Eigenlijk zijn er maar 2 bewuste herinneringen aan mijn vader: dat we samen vliegeren voor ons huis in Cimahi op West-Java. En dat ik hem in 1942 kaalgeschoren zag achter het prikkeldraad van kamp Baros. Toen was ik 6, waarna ik hem nooit meer heb gezien. Daarom is dit album zo belangrijk voor mij’, aldus Willem Plink (78). En de zussen Jeanine (66) en Lily (60): ‘Dit is een vrolijke foto voor een gekostumeerd feest, hier doet ze gek en trekt een lachend gezicht. Dat is een moeder die wij niet hebben gekend, ze was altijd introvert en serieus. Dit boek heeft voor mij een grote waarde, mijn moeder is veel completer zo. Het geeft mij een nieuwe kijk op haar.’
 
De interviews zijn mogelijk gemaakt dankzij Marten Minkema, Armando Ello, Mat Wijn en Woord.nl. Nikon heeft bijgedragen aan het project door het uitlenen van camera apparatuur voor beeldmateriaal bij de audio opnames.
 
Bent u ook op zoek naar uw familiealbum? Kijk op www.fotozoektfamilie.nl. 
 
Adres & bereikbaarheid
Bezoekadres: Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam
Bekijk de routebeschrijving voor zowel voor openbaar vervoer als met de auto.
 
Foto's: Armando Ello Fotografie gesponsord door Nikon.
 
Foto zoekt familie, Tropenmuseum / KIT Bibliotheek, www.fotozoektfamilie.nl