Nieuwsbrief GV Delta Sport 
Het was zondag 15 mei weer volop turn-wedstrijden voor de heren van de A-selectie GV Delta Sport. Ook kwamen de benjamins voor het eerst in competitie op een meerkamp. Lees in deze nieuwsbrief over de resultaten en ook van de turndames in Middelburg.
 
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 20 mei  2022 nummer 372
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       
          
                                                                                    De acrogym halve finale NK staat dit weekend in teken van Gramsbergen                                             
 
     
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?               Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                         Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                            Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
    
Inmiddels nieuwe editie op facebook gezet. De laatste editie op 15 en 16 mei
 
Let op!!! Donderdag 26  mei Hemelvaartsdag. Geen trainingen in de turnhal.
Op donderdag 26 mei is er geen trainingen in de turnhal. Wel op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei gaan de trainingen gewoon door.
Njntje beweegdiploma 1 en 2 worden afgenomen op vrijdagmorgen 20 mei
Ook de normale lessen gaan gewoon door
De afgymmomenten vinden plaats op:
Vrijdag 20 mei van 09.30 t/m 10.30 uur
Vrijdag 20 mei van 10.30 t/m 11.30 uur
Voor nijntje beweegdiploma 1 gaat het om de volgende kinderen:
Noor Quant, Guus Quist, Frida Kapelle, Savanna Vlot, Refaja Cats, Sem Kok, Nora de Boer, Jaelinn Treels, Levina Ringelberg, Evi de Jonge, Jane de Deugd, Esmee Robberts, Kimetz Tieleman, Bo Zijlmans, Lola Titalepta, Jinthe Berrevoets, Colin Theunisse, Melle Hoep, Lois Edenburg, Floor Kooijman, Levi van Iersel, Felien Weeda, Bojan Jansen, Raff Deurloo,Xavi van de Panne, Djevi van de Panne, Noor Vaillant, Lieke Passchier, Isodorus van Hassel en Jill Koster.
Voor nijntje beweegdiploma 2 gaat om de volgende kinderen:
Tess Schout, Shopia Kraaijenbrink, Dean van Eekhout en Eva Kristalijn.
Tijdens deze les zullen we zoveel mogelijk thema’s van het Nijntje beweegdiploma 1 en 2 aftoetsen. Deze thema’s heeft uw zoon/dochter de afgelopen periode geoefend en ook behaald. Ook opa’s, oma’s, ooms, tantes, vrienden en andere familie leden zijn van harte welkom!
Continu ontwikkelen
We hechten veel waarde aan bewegen op jonge leeftijd. In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het Beweegdiploma is een goed begin, maar het is zeker zaak en leuk beweging ook na het zesde levensjaar voort te zetten. Voor het afgymmen van Nijntje 1 en 2 geld dat uw zoon/dochter alle onderdelen behaald moet hebben om af te kunnen gymmen. Deze onderdelen worden behandeld in de reguliere kind- & oudergym lessen.
 
Maand mei nog mooie wedstrijden voor selectieleden
 
In de maand mei staan er voor de selectieleden van GV Delta Sport weer een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.
 
   
De trainers van de selectiegroepenmoeten weer naar vele wedstrijd plaatsen in Nederland voor de begeleiding
 
 
Zaterdag 21 mei in Bergen op Zoom: Wedstrijd 1: pupil 2 6e div: Evi van Almenkerk, Mya Klink,Imke van Dijke Pupil 2 div 4: Faya van Wensen, Rosanne Klink en Guusje BHoek. Wedstrijd 2: Junior F: Madelief van Dam.Wedstrijd 3:  Pupil 1 6e div: Nine van Veen en Vera Flikweert.Wedstrijd 4: Romany Hanse (Junior G) en Elianne Biesma (senior F).
 
 
 
Zaterdag 21 mei in Gramsbergen:  Halve finale NK Acrowedstrijden: Norah Koster/Yvonne vanDam (E-sen startnummer 237), Indy Kromdijk, Kayley van den Hoek en Norah van Weelden (E-jeugd startnummer 80).
 
      
 
 
Zondag 22 mei in Gramsbergen: Halve finale NK acrowedstrijd: Anouk Hofman, Senne Groenendijk en Tess van Kooperen (D-jeugd startnummer 16), Lisa de Bruine en  Mirthe Giljam (E-jeugd startnummer 192), Emy Bleijswijk en Evi van Almenkerk (E-senior startnummer 236)
 
 
 
 
 
Wedstrijden in het vooruitzicht
 
Zaterdag 28 mei in Den Bosch: 2e plaatsingswedstrijd NK acrogym C-categorie: Amy Leijten en Faya van Wensen (C-junioren startnummer 86) 14.30 balans oefening. 16.24 uur, tempo oefening. Lotus Begeman en Floor de Bruine (Delta Sport/Alianza) in C-junioren 15.08 uur balans en 17.02 tempo oefening.
 
 
 
Zaterdag 28 mei mei in Den Bosch: 2e plaatsings wedstrijd NK acrogym B-categorie: Babette Verkerke en Saphira van Dam (Delta Sport/Alianza) Blok 22, 15.29 balans oefening. Blok 26 , 18.02 tempo oefening.
 
 
Zondag 29 mei in Den Bosch: 2e plaatsingswedstrijd NK acrogym C-categorie: Daphne Rotte, Yarah Zoutewelle en Jara Schot ( C-senioren startnummer 133) 10.40 uur balans en 12.02 tempo oefening.
 
 
Heren selectie turnen Delta Sport zetten mooie resultaten neer
3e districtswedstrijd in Sas van Gent
 
-Thijs van Welt pakt zilveren medaille bij instap A
 
 
Bij de derde districtswedstrijd turnen heren (Limburg, Brabant en Zeeland) in Sas van Gent hebben de de heren van GV Delta Sport mooie resultaten neergezet. Zowel in team- als individueel werden de medailles gewonnen. Bij de instap A (hoogste niveau in Nederland) kwamen 27 turners in actie op de meerkamp die bestaat uit vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Het team Delta Sport in combinatie met Dynamo Roosendaal kwamen Thijs van Welt, Jack van Uffelen en Ian Geertse tot een zilveren medaille achter Alianza uit Waalwijk. Individueel werd Thijs van Welt knap tweede achter Daan Willemse (Alianza) met 93.70 punten. Jack van Uffelen eindigde individueel op een 9e plaats en Ian Geertse eindigde als de nummer twaalf.
 
In het team Delta Sport met Tilburg draag Joas Hout (instap A) zijn turntalent bij tot een vierde plaats met zijn team. Hout verbeterde zijn prestaties op de zes turnonderdelen met vooral goede score van de jury op vloer- en ringoefeningen. Hout is nog maar zes maanden actief in de turnsport.
 
Delta Sport turner Jesse Both (pupil B) mocht met zijn combinatieteam Dynamo en GV Delta Sport het erepodium op om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Hij draag voldoende punten bij door vooral handstandheffen op brug. Van de achttien deelnemers in Sas van Gent werd Both individueel knap 10e.
 
In de onderbouw turen heren (benjamins) kwam GV Delta Sport met vier turners in actie. Zij turnden voor de eerste keer een echte meerkamp en daar ontstonden mooie resultaten met strakke oefeningen.  De trainers waren zeer tevreden ondanks wat vallen en te veel zwaaien maar dat was ook logisch waar zes toestellen veel kracht en concentratie kost. Dex Karma mocht op het erepodium de gouden medaille in ontvangst nemen en Thyano Krakeel de bronzen plak. Thijmen de Jonge, die een mooie flikflak op de vloer uitvoerde werd 4e en Noud van Welt eindigde als de nummer vijf. In het volgende seizoen gaan deze vier Delta Sport turners promoveren naar de instap A-categorie.
 
Thijs van Welt als de nummer twee op het erepodium
 
  
 
  
 
 
 
 
Turnsters GV Delta Sport bij aantal toestellen in de top tien
 
Rosanne Mol, Nienke Grauss en Indy Smits.
 
Middelburg- De turnsters van GV Delta Sport uit turndames hebben bij de toestellen turn-wedstrijden in Middelburg aardig gepresteerd. Het is duidelijk dat het turnseizoen na de corona veel heeft geleden in een zeer beperkte aanbod turnwedstrijden van het district Zuid. Zo waren er ook veel afmeldingen bij de wedstrijd in Middelburg waaronder ook een aantal Delta Sport turnsters. Wel zes turnsters van de Zierikzeese club kwamen op de toestellen wedstrijd in Middelburg in actie. In de 2e divisie jeugd turnde Naomi van der Stel een mooie sprongenserie (7e) en balkoefening (8e). Esmée van der Moezel werd op de balkoefening 9e met 11.200 pnt. In de 3e divisie E kwam Lisa Uiterwijk met drie keer een 11e plaats op brug-, balk-, en sprongenoefening van de 24 deelnemers. Bij de junioren D 3e divisie toonde Rosanne Mol met een 7e plaats op de brugoefening en en 11e plaats op de sprongenserie een stabiele oefeningreeks. Nienke Grauss, dit seizoen knap debuteerde in 3e divisie, met een zeer mooie vloeroefening wat een 8e plaats opleverde. Indy Smits wist bij de balkenoefening net in de top tien te belanden tussen de Zeeuwse en Brabantse deelnemers.
 
Esmée van der Moezel en Naomi van der Stel
Lisa Uiterwijk
Uitslagen toestellenwedstrijd turnendames in Middelburg: Junioren D: Indy Smits, sprong 10.900 (17e), brug 7.300 (21e), balk 10.700 (10e), vloer 11.400 (13e). Rosanne Mol, sprong 11.100 (11e), brug 10.100 (7e), balk 10.200 (17e), vloer 10.650 (24e). Nienke Grauss, sprong 10.950 (14e), brug 9.850 (13e), balk 8.850 (22e), vloer 11.70 (8e). Suplement 3 E: Lisa Uiterwijk, sprong 11.225 (11e), brug 10.400 (11e), balk (11e), vloer 11.250 (16e). Jeugd 2e divisie: Naomi van der Stel, sprong 11.375 (7e), brug 9.700 (17e), balk 11.300 (8e), vloer 9.150 (23e). Esmée van der Moezel, sproing 11.125 (14e), brug 9.600 (18e), balk 11.200 (9e), vloer 10.350 (19e).
 
Wat ga je doen na kind-en oudergym?
-trainen op de donderdagmiddag 16.00-17.00 uur vanaf 4 -6 jaar
-Voorselectie, als je meer wilt dat recreatie turnen vanaf 4/5 jaar 
Vele kinderen maken tussen de 1 en 4 jaar kennis met GV Delta Sport en de turnaccommodatie. Bij kind- en oudergym is het spelend leren klimmen,vallen,duikelen enz. Maar weet je dat als je vier/vijf jaar ben en klaar ben bij kind-en oudergym je verder kan ontwikkelen binnen GV Delta Sport. Zo is er een turntraining  (recreatief) op donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur vanaf 4 ,5 en 6 jaar. Als je verder wilt in het turnen (jongens of meisjes) en wil toewerken naar selectie wedstrijdturnen hebben we een mooie groep voorselectie vanaf 5, 6 en 7 jaar op woensdagmiddag (15.00-16.30 uur)  en zaterdagmorgen (9.00-10.30 uur). Bij zes jaar kan je ook gaan trainen op donderdag (17.00-18.30 uur) of vrijdagmiddag 14.30-16.00 uur). Wil je acrogym uitproberen vanaf vijf jaar dan kan dat iedere zaterdagmorgen (hal1) van 11.00-12.30 uur.
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 11.00-13.00 uur
22 mei, 29, mei, 12 juni, 26 juni en 3 juli
Landelijke wedstrijdkalender voor de Acrobatische Gymnastiek
ABC-niveau
Zaterdag 21/22 mei 1e 1/2 finale DE-niveau in Gramsbergen zes teams Delta Sport
Zaterdag 28/29 mei  plaatsingswedstrijd ABC-niveau s'-Hertogenbosch met Rotte,Zoutewelle en Schot
Zaterdag 28 of zondag 29 mei 2e plaatsingswedstrijd B-categorie Babette Verkerke en Saphira van Dam
Zaterdag 11 juni finale DE-niveau in Kampen
Zaterdag 25 juni finale BC-niveau en zaterdag 26 juni finale A-niveau in Rotterdam.
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober OZTK (Open Zierikzeese Turn Kampioenschappen) in de turnhal)
Zaterdag 12 en zondag 13 november 1e landelijke plaatsingswedstrijd turnen dames KNGU in Laco Sportcentrum
Zaterdag 6 en zondag 7 januari 2023  6e OZAK (Open Zeeuwse Acrogyn Kampioenschappen) in turnhal
Zaterdag 21 en zondag 22 januari districtswedstrijd turnen heren in de turnhal
 
    
Agenda
Zaterdag 21 mei individuele turnwedstrijd in Bergen op Zoom met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 21 mei halve finale NK acrogym in Gramsbergen deelname 2 DS-teams
Zondag 22 mei halve finale NK acrogym in Gramsbergen deelname 3 DS-teams
Donderdag  26 mei tot zaterdag 28 mei kamp C-selectie
Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2e plaatsing acro-wedstrijd in Den Bosch met deelname drie DS-teams
Zaterdag 25 juni gezamenlijke wedstrijd turnen Delta Sport en WIK Annaland 6 en 5 divisie in de turnhal
Zaterdag 25 en Zondag 26 juni Dutch Gymnastic met NK-finales in de Ahoy
Zaterdag 2 en zondag 3 juli toestellenfinale heren turnen in Tilburg met deelname Delta Sport heren
Zaterdag 17 september 2022 talentendag GV Delta Sport in de turnhal
Datum nog plannen voor gezamenlijke clubkampioenschappen Delta Sport en Turnschool Zeeland dames selecties
Clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport (onder voorbehoud nog geen datum)
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport juni 2023 in Laco Sportcentrum
  
     
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.