SEPTEMBER 2017
In deze nieuwsbrief
 • Start nieuwe schooljaar: Wat biedt Studiekeuze123?
 • Vernieuwde opleidingspagina eind september live
 • Nibud: Meer dan helft studenten leent om te sparen
 
 
Start nieuwe schooljaar: Wat biedt Studiekeuze123?
Met de start van het nieuwe schooljaar heeft Studiekeuze123 diverse nieuwe tools ontwikkeld die kunnen worden ingezet bij de studiekeuzebegeleiding:
 • Het nieuwe voorlichtingsmateriaal van Studiekeuze123 is weer beschikbaar. Het materiaal bestaat uit een folder, posters en de digiles.
 • In de vernieuwde tool Van Profiel naar Studie is het nu ook mogelijk om met behulp van filters een selectie te tonen, bijvoorbeeld uitsluitend voltijd studies of juist alleen deeltijdstudies.
 • Er is een digitaal magazine voor ouders en scholieren uitgebracht met daarin informatie over bijvoorbeeld numerus fixusstudies maar ook leuke filmpjes waarin scholieren aan het woord komen. 
 • Een overzicht van de gekozen masterstudies na een wo-bacheloropleiding (alleen beschikbaar voor het wo) en een vernieuwde versie van Studie in Cijfers.
Open dagen widget
 • Studiekeuze123 heeft een open dagen widget ontwikkeld waarmee u de open dagen kalender van Studiekeuze123 zeer eenvoudig op uw eigen website kan plaatsen.
Wij hopen dat u met deze tools extra invulling kunt geven aan uw begeleiding. Indien u suggesties of opmerkingen heeft dan horen wij dat graag! Neem daarvoor contact met ons op via info@studiekeuze123.nl.
 
Vernieuwde opleidingspagina eind september live
Op dit moment leggen we de laatste hand aan een nieuwe opzet van de opleidingspagina's op Studiekeuze123.nl. Op 28 september gaat de vernieuwde opleidingspagina live. De belangrijkste wijzigingen op deze pagina zijn:
 • Een nieuwe indeling en nieuw design;
 • Een aantal nieuwe arbeidsmarktindicatoren, zoals het percentage afgestudeerden dat een baan binnen het vakgebied vond en de tevredenheid van afgestudeerden over de carrièremogelijkheden binnen de huidige baan;
 • Een overzicht van de gekozen masterstudies na een wo-bacheloropleiding (alleen beschikbaar voor het wo).
In de volgende nieuwsbrief zullen wij u een uitgebreide toelichting geven over de wijzigingen.
 
Nibud: Meer dan helft studenten leent om te sparen
Behalve voor hun studie gebruikt 54% van de studenten hun lening ook om te sparen. Bijna 40% geeft aan dat zij dit doen omdat de rente op de lening zo laag is. Dit blijkt uit het Nibud-onderzoek naar de financiële situatie van studenten. De invoering van het studievoorschot heeft er voor gezorgd dat twee keer zoveel studenten zijn gaan lenen: In 2015 had 30% van de eerste- en tweedejaars een rentedragende lening. Van de huidige eerste- en tweedejaars is dat opgelopen naar 62%.

Het Nibud heeft een handig boekje uitgebracht met daarin alle zaken rondom het studievoorschot, studeren en financiën. Allerlei onderwerpen waar je als student mee te maken krijgt. Dit boekje, genaamd Geldwijzer Studenten, is gratis online verkrijgbaar.
 
Bijeenkomsten
13 september 2017 (iedere woensdag)
Spreekuur studiepunten

21 september 2017
Nationaal decanensymposium UvA-HvA

Bekijk alle evenementen op de
123-kalender voor studiekeuzebegeleiding
Studiekeuze123
Powered by Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
   
Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW,
in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.