27 februari 2023
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief voor leden én niet-leden willen we alle geiïnteresseerde trainers en trainers in opleiding in Nederland informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 1 april: ALV (Alphen aan den Rijn)
  • 5 april: Webinar hoogtetraining
  • 8 april: Sprintclinic (Dalfsen)
  • 12 mei: Bijscholing Inspiratie zomertraining
  • 17 jun: Schaatstrainerscongres (Papendal)
 
 
Algemene Ledenvergadering: zaterdag 1 april
Zoals al eerder gemeld, op zaterdag 1 april vindt de Algemene Ledenvergadering plaats in Alphen aan den Rijn.

Het programma:
10.00-10.30      Ontvangst met koffie en thee
10.30-12.30      Algemene Ledenvergadering (ALV)
12.30-13.30      Lunch (broodjes)
13.30-15.00      Lezing 
15.00-16.00      Gelegenheid om na te praten, onder het genot van een drankje en snack 
 
Webinar Hoogtetraining: woensdag 5 april
Op woensdag 5 april organiseren we een online bijscholing over hoogtetraining, die Marianne Vlasveld voor ons zal verzorgen.
 
Welke aanpassingen vinden er plaats in je lichaam door hoogtetraining? Welke fysiologische effecten levert hoogtetraining dan ook op? Hoe moet je omgaan met training (en wedstrijd rijden) op hoogte? Welke vormen van hoogtetraining bestaan er, wat zijn de verschillen en hoe werken ze? Wanneer heb je er wel en wanneer juist geen voordeel van? Omgaan met voeding (en drinken) op hoogte. Wat is hoogteziekte? Fabels en feiten over hoogtetraining. Kortom, veel wat je wilt weten over hoogtetraining komt aan bod tijdens deze webinar. Met een blok theorie en het werken aan casussen maken we er een interessante avond van.
 
Marianne Vlasveld is inspanningsfysiologe en trainster. Zij kan terugkijken op een succesvolle langlauf- en wintertriatloncarrière, waarin zij twee keer wereldkampioene wintertriatlon werd.
 
 
Wanneer?
Op woensdagavond 5 april online via Zoom.
 
Voor wie?
Voor trainers vanaf niveau ST3.
 
Meer informatie
Op de site vind je alle info en kun je je aanmelden.
 
Bijscholing Inspiratie voor je zomertraining: 12 mei
 
In de praktijkbijscholing “Inspiratie voor je zomertraining” geeft Remco Siderius (NSTV-lid en trainer op de Jaap Edenbaan) je een rugzak voor oefeningen en spelelementen, maar ook de theorie van het waarom en hoe achter de oefeningen en opbouw mee.

Aan de hand van het Meerjarenopleidingsplan (MJOP) fase 2 “Leren schaatsen”, waarbij de focus ligt op het aanleren van belangrijke technische vaardigheden, en fase 3 “Leren trainen”, waarbij de ontwikkeling van de trainbaarheid van de sporter centraal staat, geeft Remco je volop input voor je zomertrainingen.

De bijscholing vindt plaats op vrijdag 12 mei van 18.00 tot 20.30 uur in (omgeving) Utrecht en staat open voor inschrijving voor met name ST2- en ST3-trainers. 
 
Wanneer?
Op vrijdagavond 12 mei in Utrecht of omgeving.
 
Voor wie?
Voor trainers niveau ST2 en ST3.
 
Meer informatie
Op de site vind je alle info en kun je je aanmelden.

 
Nieuw bestuurslid: Eva van Til 
Hallo, ik ben Eva van Til, 22 jaar oud en 3e jaars studente Pedagogische Wetenschappen. Na zelf een aantal jaar op hoog niveau geschaatst en geskeelerd te hebben, heb ik ervoor gekozen om de richting van het trainerschap op te gaan.
 
Ik heb afgelopen zomer mijn ST3 inline afgerond en ben nu bezig met mijn ST3 langebaan. Momenteel train en coach ik de talenten van de Gewestelijke opleidingsploeg Zuid-Holland bij de discipline inline-skaten.
 
Ik zie dat veel jonge sporters zowel aan inline-skaten als langebaan schaatsen doen, soms nog in combinatie met shorttrack. Ik denk persoonlijk dat hier nog kansen liggen om als vereniging in te groeien en het aanbod op aan te passen. Daarnaast hoop ik andere jonge trainers enthousiast te maken om lid te worden van de NSTV. 
 
Ik heb er onwijs veel zin om me in te zetten voor de NSTV. Ik hoop veel van jullie snel te mogen ontmoeten bij de komende bijscholingen!
 
Eva
 
Sprintclinic door Freddy Wennemars
Zet hem alvast in je agenda: op dinsdagavond 18 april om 19.30 uur organiseren we een sprintclinic door Freddy Wennemars bij ijsclub Stokvisdennen in Dalfsen.
 
Meer informatie volgt een dezer dagen op de site, maar noteer hem alvast in je agenda!
 
 
Wijzigingen ledenadministratie
Heb je een wijziging in je adresgegevens? Wijzig dit dan zelf via de Ledensite. 
 
Je logt in via de groene button "Login voor leden". Dan kom je in jouw persoonlijke omgeving van de ledenmodule. Via "NAW bijwerken" kun je eenvoudig je adres, telefoonnummer of mailadres wijzigen.
Wil je (dat hopen we niet natuurlijk) je lidmaatschap beëindigen? Ook dat kan via de Ledensite: "Beëindigen lidmaatschap".
 
En nog meer nieuws van onze Ledenadministratie: misschien heb je het al ontdekt, maar de omschrijving van het diploma "SL2 (JSL)" hebben we onlangs aangepast naar de nieuwe term zoals de KNSB dit niveau tegenwoordig aanduidt. Daarom vind je dit diploma nu onder de omschrijving "ST2 (JSL, SL2)". 
 
Heb je vragen over jouw gegevens of kom je er niet uit, dan kun je Luciano Negro uiteraard altijd bereiken via het mailadres ledenadministratie@nstv.nl.
 
Nog geen lid van de NSTV?
Ben jij geen lid van de NSTV, maar wel gediplomeerd trainer? Meld je dan aan als lid van de NSTV, dan kun je direct gratis deelnemen aan bovengenoemde bijscholingen!
 
Aanmelden doe je heel eenvoudig online via deze link.
 
NB: je kunt ook een mail sturen om eenmalig als niet-lid een bijscholing te volgen. Als de bijscholing een week vooraf de datum niet vol is, krijg je bericht. Dan kun je voor 20 euro deelnemen.
 
De NSTV, de vereniging van en voor schaatstrainers!
 
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook