Brug feriepengene på kunst
Klimaaktivist kravler ned fra kunst-piedestalen
og fejer for egen dør
 1. Absurd forbrugsfest midt i klimakrise
 2. Hvis du deltager i festen så køb bæredygtigt
 3. 4 dobbelt win-win på solcelle-skulpturer
 4. Snart udsolgt – Klima crowfunding går forrygende
 5. Dobbelt moral- at feje for egen dør
 6. Når fanden bliver hellig går han i kloster
 7. Se solcelle-skulpturer
Foto: Magikeren - en af skulpturerne fra solcelle serien.
 
Kære 
 
Regeringen vil have, at vi svinger dankortet og helst går amok i en større forbrugsfest. Det er et helt absurd forslag i en situation, hvor vi står på kanten af en klima-katastrofe, som netop er udløst af et sanseløst forbrug!! Det bedste du kan gøre er at lade pengene stå.
 
Men hvis det kribler i dig for at handle og forbruge, så køb bæredygtigt. En mulighed er at købe kunst. Det holder nærmest uendeligt, det er dejligt at kigge på, og det holder værdien (ofte stiger det faktisk). 
  
Win-Win-Win-Win: På Galleri Galschiøt er vi midt i et crowfunding projekt, hvor vi igennem salg af en serie fede ”solfanger” skulpturer finansierer et af Odenses største solcelleanlæg på vores tagflader.
Så her er en 4 dobbelt win-win-win-win situation
 • Du får styret din forbrugslyst
 • Du støtter den alternativ energi og investerer i dine børns fremtid
 • Du gør en god forretning - crowfunding skulpturerne er nedsat med 60 - 70%
 • Du får nogle fede kunstværker for livet. Vi kan garantere, at en kobberskulptur holder mindst 1.000 år og mindst 5.000 år hvis du putter den ind i en pyramide eller ned i en mose
Snart udsolgt: Vi startede salget af solfanger skulpturer i juni, og det går forrygende. Vi har allerede solgt for 900.000 kr, men vi mangler 800.000 kr for at være i mål og så slutter salget. Efter crowdfundingen kan man forsat købe eventuelle rester af serien af solcelle –skulpturerne,  men priserne komme op på normalpriser, og vil været steget de 60 - 70 %.  
 
Dobbeltmoral - Feje for egen dør: Mange af Jens Galschiøts skulpturer handler om klima og bliver derfor ofte brugt i klima-aktivistisk sammenhæng. Vi bruger samtidig en masse CO2 til at transportere de store skulpturer til alverdens storbyer og demonstrationer for at kræve, at verden bliver CO2 fri. Det ved vi godt, at der er en god del dobbeltmoral i. Vi har derfor besluttet at ”feje for egen dør” og kompensere for alt CO2 forbrug. Vi er derfor nu i gang med at bygge et kæmpe solcelle-anlæg på taget af Galleri Galschiøt, der igennem lårtykke elkabler vil pumpe solcellestrøm direkte ind i el systemet, og derved fortrænge 260.000 kw kul-strøm og spare verden for 180 tons CO2 årligt.
 
Solcellerne bliver tændt under stor festivitas i december.
 
Når fanden bliver hellig går han i kloster:
Greta Thunberg har ret. Klimakunst er ikke nok. Vi kunstnere bliver nødt til at skabe helt konkret forandring i det virkelige liv. Det gælder også miljøaktivister som mig, der i årevis har rejst verden rundt for at kæmpe for miljøet. Nu er det på tide at forandre mit eget liv og kigge indad og blive en del af løsningen. Derefter fortsætter jeg med at råbe op, som jeg altid har gjort.
 
Jeg har besluttet, at hele Galleri Galschiøts CO2 udledning inklusiv værkstedet, happenings, rejser, bygninger, bronzeindkøb etc. skal kompenseres for, således at vi kan blive totalt CO2 neutrale. Det er en meget ekstrem måde at opgøre sit CO2 forbrug på, men jeg mener at det er den eneste rimelige måde, hvis jeg vil afkoble mig fra problemet, alt andet vil være slags grøn-vaskning. Vi har simpelthen regnet ud, hvor meget CO2 verden vil spare, hvis Galleri Galschiøt og tilhørende aktiviteter ikke eksisterede - det kaldes”fodaftryk”.
 
Vi kompenserer ved at lave en kæmpe overproduktion af strøm, der skubber sort strøm ud af el-markedet. Denne aflads strategi vil kun fungere, så længe der er sort strøm. Til den tid må jeg finde andre løsninger” Jens Galschiøt  okt 2020
 
Du kan se eksempler på solfanger skulpturerne nederst på denne side, men da de alle er unikke, skal man komme på værkstedet og vælge sig egen skulptur. Så tag til Odense på udflugt til Galleri Galschiøt, Banevænget 22,5270 Odense N. Vi har åbent alle hverdage fra 9:00 til 17:00  søndag fra 12:00 til 16:00, lørdag lukket.
 
Der sker 1000 ting på værkstedet og i galleriet: tagdækkerne bygger solcelletag, vi laver en stor udsmykning med 22 skulpturer færdig til opstilling på Island Brygge (FHO), og der står solcelle-skulpturer over alt. Der er som sædvanlig gratis adgang og kaffe på kanden.
 
Håber vi ses
 
Kærlig hilsen
 
Kasper Ejlskov (administrator),
Jens Galschiøt og de gæve gallerister

 

Aktiviteter på Galleri Galschiøt
Om Solfangerskulpturerne
Mennesket har altid udnyttet og tilbedt solen, som den livsgivende kraft på jorden, og I mange religioner spiller solen og lyset således en helt central rolle. Uden sol intet liv. Vi har siden tidernes morgen udviklet og forfinet vores måder at udnytte solens energi på til f.eks. at helbrede og forhindre sygdomme, til dyrkning af jorden, til at skabe ild osv.

Vi har gennem historien, bl.a. takket være menneskes kreativitet, udviklet og forfinet  metoder at udnytte solens energi på, hvilket bl.a solceller er et resultat af.  Solfangerskulpturerne er en hyldest til solens energi og menneskehedens tilbedelse og udnyttelse af denne kraft. 
Solfanger skulpturerne har et gennemgående tema med et magisk scepter, bestående af bjergarten bjergkrystal, der fanger solen og omdanner den til energi.
 
Scepteret bliver båret af en slags urmenneske eller er monteret alene på en sokkel. Alle kobber skulpturerne er unikke og meget forskellige og i mange størrelser. Priserne varierer derfor også meget. Det eneste man kan være sikker på er, at de er stærkt nedsatte  (se normalprisen i parentesen).
 
Der er 6 forskelige serie af sol skulpturer: Sol-heksen, Sol-sankeren, Alkymisten, Magikeren, Solar plexus og Sol Stenen.
Skulpturerne kan købes for mellem 600 - 6.800 kr. 
 
Sol-heksen
 
Heksen er symbolet på den kvindelige energi, magi og fandenivoldskhed, som er integreret i denne skulptur serie. Skulpturen bliver næsten opløst af farten under sin himmelflugt og bringer tankerne hen på en komet, der drøner hen over himlen. Sol-heksen kan tolkes som et varsel, men det er tvetydigt: det kan både være varslet om gode tider, men også ragnarok.
 
H:65 L:70 B:20 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 6.800 kr.( normalt 18.000kr)
 
Sol- sankeren
 
Sol-sankeren samler energien i en lille pose. Hun er symbolet på den søgende, der gransker naturens resurser og muligheder. Hun er inkarnationen af jordens moder natur og lever i fuldstændigt pagt med naturen og repræsenterer livet i balance med jordens resurser.

H:65 L:30 B:30 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 4.800 - 5.200 kr. (normalt 12-14.000kr)
 
 
Alkymisten
 
Alkymisten er den eksperimenterende sjæl der med teknisk snilde og finurlighed udvikler vores evner til at fange solenergien og bruge den til gavn for alle. Alkymisten er også en blanding af en gal og genial person, der danner grundlag for hele oplysningstiden, og den teknologiske verden vi kender. Alkymisten har både skabt stor velstand, men samtidig skambrugt jordens resurser og skabt klimaforandringen.
 
H:65 L:30 B:30 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 3.800 - 4.200 kr. (normalt 9-10.00kr)
 
 
Magikeren
 
Magikeren er den æteriske version af alkymisten. Magikeren har stor indsigt i sindets krinkelkroge og universets åndelige energier og prøver ved ren ånd at skabe balance i verden
 
H:60 L:20 B:20 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 3.800 kr.(normalt 9-10.00kr)
 
 
Solar Plexus
 
Solar plexus er energifeltet omkring den magiske sol (sten) der danner centrum for alt energi i universet. Solar plexus er også det tredje af de menneskelige chakraer der kaldes ”navlens juvel”, som er tilknyttet følelserne. Harmonien i Solar Plexus er afhængig af en god jordforbindelse.

H:30 L:10 B:10 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal | Fod: Sten (Granit/ Marmor/Skiffer) - Pris 1.500 kr. (normalt 3.800 kr)
 
 
Sol stenen
 
Solstenen er en” lommeversion” af solar plexus figuren, der kan ligge og samle energi i vinduet og få en til at tænke på en verden i balance.

H:8 L:6 B:7 cm | Materiale: Kobber & bjergkrystal  - Pris 600 kr.(normalt 1.200kr)
 
Se flere billeder her
 
Hele 2020
 
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.
 
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.
 
Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975
 
Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
*****
 

5. - 9. okt. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

26. - 30. okt. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

16. - 20. nov. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her

7. - 11. dec. 2020: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se , tilmelding her
 
******
 
 
 
Besøg Galleri Galschiøt
 
Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 15.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17. Der er lukket lørdagen og søndag.
 
Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.
 
Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058 
 
Eksempel på Sol-heksen:
 
Eksempel på Sol-Sankeren:
 
Eksempel på Alkymisten:
 
Eksempel på Magikeren:
 
Eksempel på Solar Plexus:
 
Eksempel på Sol Sten:
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste