Banner Gomde Denmark
CNR_at_Gomde_Denmark
Nyhedsbrev - August 2015
Kære Sangha og venner af Gomde,
 
Velkommen til Gomdes nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil blive udsendt til vores mailliste og vil også kunne læses på vores hjemmeside. I nyhedsbreve vil du fremover kunne læse nyt fra Gomde, Sangha-foreningen, arbejdsgrupper, kurser og arrangementer.
 
Denne sommer fyldte Gomde Danmark 20 år. Hjerteligt tillykke til os alle!
På 20 år har Gomde udviklet sig til at være et enestående, levende buddhistisk undervisnings- og retreatcenter, et hjerte for dharma i Danmark. Interessen for undervisning og individuelle retreats vokser forsat og der er liv på Gomde året rundt.

Nyt fra Gomde

Vi havde strålende solskin under årets sommerlejr med Chökyi Nyima Rinpoche. På første delkursus introducerede Rinpoche Tara's Triple Exellence, et online praksis og undervisningsprogram, i hvilket han selv og Lama Tenzin instruerer. Hvis du ikke allerede kender det, kan vi stærkt anbefale at kigge nærmere på det. Se mere på Dharma Sun's hjemmeside her.
 
Gomdes 20 års fødselsdag blev fejret under den årlige Ocean of Amrita ceremoni. Chökyi Nyima Rinpoche og Erik Pema Künsang holdt taler, og Gomde gav gaver til Rinpoche. Du kan se en video (ca. 10 minutter lang) her.
  
Chökyi Nyima Rinpoche har givet templet på Gomde 9 smukke thangkaer som illustrerer Buddha Shakyamunis liv. Thangkaerne blev hængt op i templet under sommerlejren. Vil du læse mere om de 9 thangkaer, klik her.
 

 
Efter sommerlejren begyndte et seminar på en måned med Khenpo Urgyen Thenpel (t.v. på billedet ovenfor), en af de primære undervisere fra Ka-Nying Shedrub Ling klostret i Kathmandu. Han er ung, mild og dybt funderet i dharmaen. Netop nu er seminaret ved at runde af, med en uges undervisning om Rongzom Chökyi Zangpos klassiske tekst Establishing Appearances as Divine.

Nyt fra Sangha-foreningen

Der blev valgt en ny bestyrelse for foreningen Rangjung Yeshe Sangha ved årets generalforsamling d. 4. juli. For at læse mere om foreningen og se referatet fra generalforsamlingen, klik her.
 
Sammen med Rangjung Yeshe Fonden, som ejer bygningerne på Gomde, arbejder Sangha-foreningen på planerne om en stor ny bygning på Gomde. Arkitektskitse og tilladelser er klar og vi undersøger nu muligheder for materialer, byggeproces og finansiering. Denne udvidelse vil have meget fokus den næste tid. Mere information følger senere.
 
Nyt kontingent for medlemskab af Sangha-foreningen:
På generalforsamlingen d. 4. juli 2015 blev det besluttet at hæve kontingentet fra 50 kr. til 100 kr. årligt, begyndende fra 2016.

Nyt fra arbejdsgrupperne
   
Der er lige nu følgende arbejdsgrupper på Gomde: Havegruppen, Kursus-koordinatorgruppen, Ritualgruppen, Fundraisinggruppen og Kommunikationsgruppen. Du kan læse om dem alle og se kontaktinformation og deltagelsesmuligheder her.
 
Generelt er der i arbejdsgrupperne opgaver i alle størrelser, og graden af engagement er helt individuel. Deltagelse i arbejdsgrupper er en meget fin måde at lære Gomde og Sanghaen bedre at kende på, og hjælpe stedet til forsat at være til gavn for andre mennesker.
 
Herunder er der nyt fra nogle af arbejdsgrupperne:
 
Kommunikationsgruppen: Der er startet en kommunikationsgruppe, som vil arbejde med nyhedsbreve, foldere, hjemmeside og andet. Det primære formål med gruppen er at gøre aktiviteter og beslutninger på Gomde mere synlige, så alle interesserede nemt kan få overblik over initiativer, aktiviteter og muligheder for deltagelse.
 
Ritualgruppen: En nyoprettet ritualgruppe tager sig af vedligeholdelse af ceremoni-instrumenter og arbejder på at nedskrive ritualer, så de er let tilgængelige for interesserede.
 
Havegruppen: Gomde har modtaget mange smukke rosenbuske i gave, som er sat meget fint ved terrassen foran spisesalen. Gomde England har også foræret os rosenbuske i forbindelse med vores 20 års fødselsdag, som endnu ikke er sat i jorden. Tusind tak!
Der er altid masser at gøre i haverne og plantagerne omkring Gomde. Alle er meget velkomne til at hjælpe til.

Praksisgrupper
   
Der er en Rangjung Yeshe praksisgruppe i København, og der starter ny gruppe i Århus d. 3. september kl. 19-21. Grupperne mødes hver 14. dag til fælles meditation.
 
Du er meget velkommen til at være med - læs mere om grupperne på hjemmesiden her

Kurser og arrangementer

Phakchok Rinpoche, 16-19 oktober: "Path of meditation – Mahamudra retreat"
 
Det er en stor glæde at Phakchok Rinpoche igen kommer Gomde.
 
Phakchok Rinpoche’s stil er helt unik; personlig, direkte, humoristisk, med stor præcision og klarhed – og gennemstrømmet af dyb medfølelse.
 
Phakchok Rinpoche kender til livet i en travl hverdag; han kan relatere til de udfordringer der hører til i manges hverdag i Vesten – og vil give os meget anvendelige og inspirerende metoder og indsigter til hvordan en sådan hverdag kan forbindes til en dyb og autentisk tilgang til Mahamudra meditationspraksis. Hvordan vi midt i et liv med højt aktivitetsniveau kan lade de emotionelle og erkendende slør falde og se os selv og virkeligheden som den er. Frihed.
 
Mahamudra betyder dybest set sindets natur og alle fænomeners natur.
 
Dette seminar giver mulighed for at blive tilknyttet et fortsat praksis- og undervisnings forløb online i Mahamudra vejen med Phakchok Rinpoche. Læs mere om dette her.
 
Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig her.
 
Tsoknyi Rinpoche, 20-25 oktober: "At opleve følelser i et rummeligt sind"

Tsoknyi Rinpoche kommer tilbage til Gomde! Han har i mere end 20 år undervist i sindets dybeste natur i den tibetanske buddhistiske tradition. Med sin humoristiske og samtidig oplysende undervisningsform appellerer han til både begyndere og erfarne praktiserende.

Denne gang gæster Tsoknyi Rinpoche Gomde med seminaret "At opleve følelser i et rummeligt sind".

Der er stadig plads på sovesal til Tsoknyi Rinpoches kursus! Læs mere og tilmeld dig her.

Arbejdsweekender på Gomde

Indtil næste sommer vil der være fem arbejdsweekender på Gomde. I disse weekender mødes vi og reparerer ting, giver templet træbeskyttelse, maler værelser og andet praktisk. Det kan også være i disse weekender, at du mødes med en arbejdsgruppe, hvis du vil være frivillig på Gomde. I nyhedsbreve vil vi give besked om hvilke arbejdsgrupper, der mødes til arbejdsweekenderne.
 
Alle er hjerteligt velkommen til arbejdsweekenderne. Det er en dejlig måde at hjælpe Gomde og være sammen på. Kost og logi er gratis. Se standard-programmet for arbejdsweekenderne her.
 
Der er planlagt arbejdsweekender på Gomde på de følgende datoer:
 
2015:
4. - 6. september
25. - 27. september
27. - 29. november
 
2016:
19.- 21. februar
11. - 13. marts

Genopbygning af templet i Nepal
  
Jordskælvet i Nepal ødelagde Chökyi Nyima Rinpoches hovedtempel i Katmandu så alvorligt, at det må rives ned og genopbygges. Alle klosterets munke og studerende er heldigvis uskadte og har siden jordskælvet arbejdet intensivt med at hjælpe andre med mad og tag over hovedet.
 
Templet er hjertet for Chökyi Nyima Rinpoches aktivitet i hele verden, og derved også for Gomde. Det må naturligvis genopbygges, og vi kan alle hjælpe med til det.
 
Plegde to Rebuild er et initiativ hvor målet er at 10.000 mennesker donerer 1 dollar om dagen i 3 år. Over 3000 har allerede givet dette løfte.
 
1 dollar om dagen er ca. 210 danske kroner om måneden. Som medlem af Sangha-foreningen kan du trække beløbet fra i skat, når du donerer gennem vores forening. Se hvordan du kan donere til Plegde to Rebuild gennem Sangha-foreningen her
 
Du kan også se en video om projektet her.
 
Tak fordi du ville læse med!
 
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os: gomde@gomde.dk
 
Kærlig hilsen,
 
Gomde
 
gomde@gomde.dk
www.gomde.dk
https://www.facebook.com/gomde.dk


SPØRG GOMDE
Månedens spørgsmål: "Hvad betyder Rangjung Yeshe?"
 
Her er svaret fra Erik Pema Künsang:
 
Rangjung Yeshe (tibetansk) betyder 'selveksisterende vågenhed' og er den egentlige betydning af Tantra. Det er alle buddhaers opvågnede tilstand, der altid har været og altid vil være vores bevidstheds natur. Den selveksisterende vågenheds udtryk er grænseløs naturlig medfølelse. Selveksisterende vågenhed er indgangsporten til alle buddhaernes hjerte.
 
Indsend dine spørgsmål til gomde@gomde.dk

 
BLIV MEDLEM AF SANGHA-FORENINGEN
Alle kan blive medlem af foreningen Rangjung Yeshe Sangha (RYS).
 
Se hvordan her.
 
Rangjung Yeshe Sangha arbejder for at Gomdes Sangha involveres aktivt i beslutningsprocesser og aktiviteter på Gomde. Foreningen samarbejder med Rangjung Yeshe Fonden, der ejer de fysiske rammer på Gomde, om bl.a. planlægning og afholdelse af kurser, vedligehold og tilbygning.
 
Som medlem af Foreningen Rangjung Yeshe Sangha modtager du intern information om Gomde, bliver involveret i beslutningsprocesser, f.eks. via generalforsamlingen, og kan trække donationer fra i skat.
 
Sangha-foreningen vokser hele tiden og vi vil gerne byde alle nye hjerteligt velkommen. Vi håber at dette nyhedsbrev har været med til at give dig et indblik i Sanghaens arbejde.

DONATIONER
Gomde har ingen rige sponsorer eller stor kapital bag sig. Al aktivitet på Gomde muliggøres af almindelige menneskers opbakning til stedet. Donationer er en simpel og vigtig måde at bidrage på. Mange vælger at give et fast månedligt beløb.

Vil du også donere til Gomde? Se hvordan her.

Som medlem af Sangha-foreningen kan du få skattefradrag på alle donationer. For at få skattefradrag skal du altid skrive dit cpr nr. på bankoverførslen.

Hvis du allerede donerer og er i tvivl om du får skattefradraget, kan du kigge på din årsopgørelse eller skrive til Bo Frederiksen på gomde@gomde.dk

Obs. Donationer til Rangjung Yeshe Fonden muliggør ikke skattefradrag.


Har du ideer, kommentarer eller andet til nyhedsbrevet,
er du velkommen til at skrive til gomde@gomde.dk
Website: www.gomde.dk